Windows 10 κατεβάστε από τη microsoft τη νέα έκδοση 1511
Windows 10 κατεβάστε από τη microsoft τη νέα έκδοση 1511
Windows 10 κατεβάστε από τη microsoft τη νέα έκδοση 1511 εύκολα γρήγορα και χωρίς λάθη αυτή τη φορά. Στις προηγούμενες δυο εκδόσεις των windows τα εργαλεία για το κατέβασμα που έδινε η microsoft είχαν κάποια προβλήματα που έφταναν μέχρι του σημείου να μας παραπέμπουν σε κάποιον torrent client, προκειμένου να τα κατεβάσουμε.
Το εργαλείο που δίνει για αυτήν την αναβαθμισμένη έκδοση 1511 των windows 10 φαίνεται πως λειτουργεί κανονικά, και μάλιστα μας δίνει και τη δυνατότητα να κάνουμε καθαρή εγκατάσταση σε όποιον υπολογιστή θέλουμε, ενώ δέχεται το κλειδί των 7, 8 και 8,1, κάτι που στα προηγούμενα εργαλεία δεν επιτρεπόταν!
Η έκδοση αυτή λοιπόν εκτός από το γεγονός ότι μας επιτρέπει την καθαρή και απ’ευθείας εγκατάσταση, εμπεριέχει και όλες τις αναβαθμίσεις, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αυτό σημαίνει από τη μια ότι μετά την εγκατάσταση έχουμε να πάρουμε τα ελάχιστα από το windows update, και από την άλλη ότι έχουμε ήδη εγκαταστήσει κάτι σαν το service pack, γιατί η φιλοσοφία πλέον την microsoft σε αυτό το θέμα είναι, αντί για service pack, να δίνει μαζεμένο σε μία χρονική στιγμή ένα πακέτο αναβαθμίσεων, τύπου service pack.
Πώς και από πού θα την κατεβάσω;
Για να κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας και μάλιστα σε μορφή ISO το αρχείο των windows 10 / 1511, επισκεπτόμαστε την σελίδα της microsoft για την λήψη του κατάλληλου εργαλείου, από αυτόν το σύνδεσμο: https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 . Η σελίδα είναι αυτή που βλέπετε παρακάτω
και στο μέσον περίπου της σελίδας υπάρχει το button στο οποίο πατάμε για να μας κατεβάσει το βοηθητικό πρόγραμμα του κατεβάσματος, ανοίγοντάς μας πρώτα ένα παράθυρο διαλόγου σαν αυτό που βλέπετε παρακάτω:
Επιλέγουμε φυσικά το button που λέει ‘αποθήκευση αρχείου‘ και ανοίγει ένα νέο παράθυρο για να επιλέξουμε το φάκελο πού θα αποθηκεύσουμε τον wizard. Εγώ τα αποθηκεύω στις λήψεις, εσείς μπορείτε να το αποθηκεύσετε όπου θέλετε, δεν έχει σημασία. Αμέσως μετά διπλοπατάμε το αρχείο, για να ξεκινήσει η λήψη.
Ο οδηγός θα προετοιμάσει το σύστημα ώστε να δεχθεί το λειτουργικό. Αυτή η διαδικασία διαρκεί ελάχιστα και αμέσως μετά, ένα νέο παράθυρο διαλόγου θα μας ρωτήσει αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε αυτόν τον υπολογιστή ή αν θέλουμε να δημιουργήσουμε κάποιο μέσο (DVD / USB) ώστε να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλον υπολογιστή. Εννοείται ότι επιλέγουμε το δεύτερο, αφού αν δημιουργήσουμε κάποιο μέσο, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε άπειρες φορές, χωρίς να χρειαστεί αυτή η καθυστέρηση του κατεβάσματος ξανά!
Πατάμε λοιπόν ‘επόμενο’ και έρχεται το επόμενο Π.Δ στο οποίο θα πρέπει να επιλέξουμε γλώσσα, έκδοση, και αρχιτεκτονική, για το λειτουργικό μας. Οι προεπιλογές είναι σύμφωνες με αυτό που υπάρχει στον υπολογιστή μας, αυτή τη στιγμή, αν είναι δηλαδή το σύστημά μας 64 bit ,τότε η προεπιλογή είναι ήδη 64 bit. Αυτό όμως μπορούμε να το αλλάξουμε και να κάνουμε εντελώς άλλες επιλογές.
Αφού ορίσουμε τις παραμέτρους όπως θέλουμε πατάμε επόμενο και βρισκόμαστε την οθόνη επιλογής τού μέσου που θα χρησιμοποιήσουμε για να αποθηκεύσουμε το λειτουργικό. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξουμε ‘μονάδα flash usb‘ ,τότε το εργαλείο θα μας κατεβάσει ένα αρχείο διαμορφωμένο για να λειτουργήσει σε ένα flash, έτοιμο να κάνει boot. Η καλύτερη επιλογή είναι η δεύτερη ‘αρχείο iso‘ γιατί έτσι έχουμε και τις δύο επιλογές, δηλαδή μπορούμε να γράψουμε το iso απ’ευθείας σε dvd, αλλά μπορούμε να το εγκαταστήσουμε σαν bootable και σε κάποιο stick, όχι με τον οδηγό της microsoft, αλλά πχ χρησιμοποιώντας το Rufus, που κάνει αυτή τη δουλειά και μπορείτε να το βρείτε μαζί με την περιγραφή της διαδικασίας, σε προηγούμενο άρθρο μου από εδώ.
Windows 10 κατεβάστε από τη microsoft τη νέα έκδοση 1511
Πατώντας επόμενο θα αρχίσει το κατέβασμα, το οποίο μπορεί να διαρκέσει από 15′ μέχρι κάποιες ώρες, αν έχουμε μια αργή σύνδεση ή έναν πολύ παλιό και αργό υπολογιστή.
Μόλις τελειώσει το κατέβασμα θα εμφανιστεί μια νέα οθόνη, που θα μας ειδοποιεί για κάποιες ρυθμίσεις που γίνονται στο αρχείο και τέλος. Μπορούμε τώρα να εγκαταστήσουμε τη νέα αναβαθμισμένη έκδοση των windows 10, όπου θέλουμε χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε ξανά.
Επίσης όπως βλέπετε στην εικόνα μπορείτε να γράψετε το ISO κατ’ευθείαν σε κάποιο DVD, αλλά αν δε θέλετε μπορείτε να πατήσετε ‘τέλος‘ και να βρείτε το αρχείο στην ίδια θέση που αποθηκεύσατε το αρχικό wizard. Στη δική μου περίπτωση πήγε στις λήψεις.
Οι κωδικοί ενεργοποίησης από το παλιό σας λειτουργικό, θα γίνουν δεκτοί και στο νέο, αρκεί να είναι ίδια έκδοση, πράγμα που σημαίνει ότι αν έχουμε κωδικό ενεργοποίησης για 8,1 home, θα πρέπει το αντίγραφο των windows 10 που κατεβάσαμε να είναι και αυτό home και όχι μια ανώτερη έκδοση, πχ Pro.
Υπάρχουν λύσεις βεβαίως και για όσους δεν διαθέτουν κάποιο serial key και δεν είναι νόμιμοι κάτοχοι μιας άδειας Windows, (ελπίζω να καταλαβαίνετε!!!)’
Αν σας ενδιαφέρει η έκδοση 8,1 μπορείτε να δείτε το αντίστοιχο άρθρο μου που αφορά το κατέβασμα 8,1 από εδώ.
Σημαντικό. Αν δεν ξέρετε το κλειδί (αριθμό) των windows, μπορείτε να τον βρείτε διαβάζοντας προηγούμενο άρθρο μου, που αφορά τον τρόπο εύρεσης του κλειδιού προϊόντος, από εδώ.
Δείτε επίσης:
- Εγκατάσταση Windows 10 με format (καθαρή εγκατάσταση)
- Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office
- Πως φτιάχνουμε ISO αρχεία με το πρόγραμμα ImgBurn
- Πως ανοίγουμε ένα αρχείο ISO χωρίς να κάψουμε cd/dvd
- Εγκατάσταση Media Center σε Windows 10
Μπορείτε επίσης να δείτε πως δημιουργούμε αρχεία ISO, πώς τα επεξεργαζόμαστε και τα ξανά κλείνουμε, με το πρόγραμμα IMGBurn, από αυτό το VIDEO.
Αν πάλι βλέπετε πως δεν μπορείτε μόνοι σας, τότε επισκεφθείτε το site μας http://sfakianakis.net.gr ή καλέστε μας και βρείτε λύσεις για τον υπολογιστή σας, τα windows, τις εφαρμογές και ότι άλλο θέλετε.
Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!