Virtual Dj ο ιδανικός player που αντικαθιστά το μίκτη

Virtual Dj ο ιδανικός player που αντικαθιστά το μίκτη

Δεν είναι ένας συνηθισμένος player, τύπου media player ή vlc κ.α, είναι μια εξαιρετική πρόταση που έχει κυριαρχήσει ακόμα και στο χώρο των επαγγελματιών του είδους, αφού επιτρέπει με μόνο ένα laptop, να κάνουμε πρόγραμμα οπουδήποτε, χωρίς άλλον εξοπλισμό. Η ειδοποιός διαφορά δηλαδή είναι ότι δεν παίζει απλά τη μουσική που θα του ‘φορτώσουμε’, αλλά αντικαθιστά το φυσικό μίκτη

Αυτή η φοβερή εφαρμογή, που κάποτε δεν διάβαζε Ελληνικούς τίτλους, (τώρα τους διαβάζει), μας δίνει τη δυνατότητα μιξαρίσματος, όπως ακριβώς ένας φυσικός μίκτης, μέσα από την οθόνη του υπολογιστή, μετακινώντας δεξιά-αριστερά ή πάνω-κάτω, τα ποτενσιόμετρα, μας επιτρέπει να κάνουμε λούπ, επαναλήψεις, σκρατσαρίσματα και ότι άλλο ακούμε και βλέπουμε να κάνουν οι επαγγελματίες Dj’s, στα clubs και στις μουσικές σκηνές!!!

Virtual Dj ο ιδανικός player που αντικαθιστά το μίκτη 1-virtual-dj

Virtual Dj ο ιδανικός player που αντικαθιστά το μίκτη

Για αρχή κατεβάζουμε την εφαρμογή από τον σύνδεσμο: http://www.virtualdj.com/ και εκτελούμε το wizard με τον κλασικό τρόπο. Η σελίδα είναι η επίσημη, του κατασκευαστή και δεν υπάρχουν παγίδες κατά την εγκατάσταση, αλλά καλού κακού πριν πατήσουμε next->next-> με κλειστά μάτια, καλό είναι να προσέξουμε μήπως σε κάποιο παράθυρο υπάρχει τσεκαρισμένο κάποιο πρόγραμμα τρίτου κατασκευαστή και το ξετσεκάρουμε.

Δείτε αν θέλετε στη σελίδα μου ‘Δωρεάν προγράμματα‘ την εφαρμογή ‘Unchecky‘ που ξετσεκάρει αυτόματα, προγράμματα τρίτων κατασκευαστών, κατά την εγκατάσταση του βασικού προγράμματος!!! Μόλις η εφαρμογή εγκατασταθεί, διπλοπατάμε επάνω στο εικονίδιο που δημιουργήθηκε στην επιφάνεια εργασίας, για να την ανοίξουμε και παίρνουμε την παρακάτω εικόνα.

Virtual Dj ο ιδανικός player που αντικαθιστά το μίκτη 2-virtual-dj
Virtual Dj ο ιδανικός player που αντικαθιστά το μίκτη

Για να ξεκινήσουμε θα πρέπει να βρούμε τη βιβλιοθήκη με τη μουσική μας. Η πρώτη κίνηση λοιπόν είναι να πάμε στην αριστερή στήλη, που βρίσκεται ο browser του υπολογιστή και να κλικάρουμε στην επιλογή ‘υπολογιστής’. Έτσι θα ανοίξουν οι επιλογές και με τη σειρά, δίσκος C:\\ ->Users -> “το όνομα του χρήστη’ ->”η λίστα με τους φακέλους του χρήστη’ ->’μουσική’. θα φτάσουμε στη μουσική μας. Αυτή είναι η λογική σειρά, αν έχετε το λειτουργικό σύστημα στο δίσκο C:\\ και τη μουσική σας στο φάκελο του συστήματος, ‘μουσική’. Ακολουθώντας αυτή τη σειρά, θα φτάσουμε να βλέπουμε μια εικόνα σαν αυτήν παρακάτω: 

Virtual Dj ο ιδανικός player που αντικαθιστά το μίκτη 3-virtual-dj
Virtual Dj ο ιδανικός player που αντικαθιστά το μίκτη

Αφού φτάσαμε λοιπόν στο φάκελο ‘μουσική’, ήδη βλέπουμε τους φακέλους με τη μουσική, όπως την έχει ταξινομήσει ο κάθε ένα βέβαια, δηλαδή κατά καλλιτέχνη, κατά είδος, κατά ημερομηνία κλπ. Τώρα αν πατήσουμε επάνω σε ένα φάκελο με μουσική, θα δούμε τα κομμάτια να κάθονται με τη σειρά που βρίσκονται στο φάκελο, στη δεξιά στήλη της εφαρμογής, όπου πλέον τα βλέπουμε, σαν τραγούδια ένα ένα και από εκεί τα επιλέγουμε για να παίξουν. Δείτε παρακάτω.

Virtual Dj ο ιδανικός player που αντικαθιστά το μίκτη 4-VIRTUAL-DJ
Virtual Dj ο ιδανικός player που αντικαθιστά το μίκτη

Αυτό που μένει τώρα είναι να κάνουμε την επιλογή των κομματιών που θέλουμε να φορτώσουμε, για να ξεκινήσουμε το πρώτο μας πρόγραμμα σαν επαγγελματίες του είδους!!! Ο σωστός τρόπος είναι με το δεξί κλικ του mouse, επάνω στο κάθε κομμάτι που θέλουμε και μετά ορισμός από το menu που αναπτύσσεται, σε ποιο Deck θέλουμε να φορτωθεί. Δείτε την εικόνα: 

Virtual Dj ο ιδανικός player που αντικαθιστά το μίκτη 5-virtual-dj

Virtual Dj ο ιδανικός player που αντικαθιστά το μίκτη

Οι επιλογές όταν πάμε τον κέρσορα επάνω στο ‘Load on’, είναι: ‘Deck 1’ και ‘Deck 2’, όπου deck 1 είναι το αριστερό πλατώ και deck 2, το δεξί. Για να ξεκινήσουμε και αφού έχουν φορτωθεί τα κομμάτια, κάνουμε ένα αριστερό ‘κλικ’ επάνω στο εικονικό button του play, και το κομμάτι αρχίζει να παίζει. Πατώντας τώρα επάνω και στο άλλο ‘play’, αρχίζει να παίζει και το άλλο κομμάτι. Το ποιό κομμάτι θα ακούγεται στα ηχεία, εξαρτάται από το οριζόντιο ποτενσιόμετρο που βρίσκεται ανάμεσα στους δυο players.

Αν το σύρουμε δεξιά, θα ακούμε το δεξι, ενώ αριστερά θα ακούμε το αριστερό. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται άλλωστε και η μίξη. Υπάρχουν και άλλα δυο ποτενσιόμετρα στο κέντρο της εφαρμογής, στην περιοχή του ‘master’, που αυξομειώνουν την ένταση στα δυο deck, ανεξάρτητα, αν θέλουμε να εξομαλύνουμε την ένταση, σε περίπτωση που κάποιο κομμάτι είναι γραμμένο με μεγαλύτερη ένταση, από κάποιο άλλο και δεν θέλουμε να έχουμε διαφορές έντασης, από κομμάτι σε κομμάτι. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η εφαρμογή σε πλήρη λειτουργία,

Virtual Dj ο ιδανικός player που αντικαθιστά το μίκτη 1-virtual-dj

Virtual Dj ο ιδανικός player που αντικαθιστά το μίκτη

Όταν το πρώτο κομμάτι που παίξαμε τελειώσει και εκτελούμε το δεύτερο, για να υπάρχει συνεχής ροή της μουσικής, κάνουμε πάλι επάνω σε όποιο κομμάτι της λίστας θέλουμε να φορτωθεί, δεξί κλικ και του ορίζουμε σε ποιο deck θα πάει, (εννοείτε πως θα το φορτώσουμε στο deck που εκείνη την ώρα δεν παίζει!). Η εφαρμογή διαθέτει (εκτός από τα βασικά, δηλαδή εκτέλεση κομματιών και μίξη), διάφορα εφέ και ευκολίες, όπως λουπ, σκρατσαρίσματα, επαναλήψεις, κ.α. Για να σας βοηθήσω περισσότερο, έχω φτιάξει και ένα σχετικό VIDEO για να δείτε και να ακούσετε το πρόγραμμα live.

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική  —  Δωρεάν προγράμματα

Virtual Dj ο ιδανικός player που αντικαθιστά το μίκτη

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

5 Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Ο/Η Νικος λέει:

  Γεια σας και παλι και συγχαρητηρια για τη βοηθεια που μας προσφέρετε.
  Για το συγκεκριμμενο προγραμμα δεν ειδα πως μπορει να γινει μιξη μουσικης και μικροφωνου χωρις την χρήση εξωτερικου μικτη.
  Η καρτα του υπολογιστη βεβαια εχει in line,in mike και στερεοφωνικη μίξη.
  Σας ευχαριστω πολύ

 2. Ο/Η Μάκης λέει:

  Καλησπέρα σας,
  ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
  1. αν μπορώ να αποθηκεύσω μια λίστα αναπαραγωγής με το virtual dj (π.χ. να φτιάξω μια λίστα με τραγούδια μιξαρισμένα και να την βάλω να παίζει μόνη της για κάποιες ώρες),
  2. αν μπορώ να επέμβω στα τραγούδια από πριν. Δηλαδή ένα τραγούδι διάρκειας 5 λεπτών, να το κάνω 3 λεπτά και να το βάλω στη λίστα αναπαραγωγής,
  3. αν τα παραπάνω δεν γίνονται με το virtual dj, αν ξέρετε κάποιο άλλο πρόγραμμα με το οποίο γίνονται.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • Ο/Η pcpas.com λέει:

   Μέσα από το VDJ μπορείς να κάνεις μίξη και να αποθηκεύσεις τη λίστα εξωτερικά, (σε κάποιο φάκελο), μόνο που σε κάθε έκδοση του προγράμματος, η διαδικασία είναι διαφορετικά και θα πρέπει να το ψάξεις πως γίνεται στη δική σου έκδοση. Όσο για την κοπή των κομματιών, αυτή μπορείς να την κάνεις από πριν, πχ με το ‘wavepad‘, αλλά μπορείς να κόβεις τα κομμάτια, την ώρα που τα παίζεις στο VDJ, οπότε αν αποθηκεύεις τη λίστα την ώρα που κάνεις πρόγραμμα, τα κομμάτια θα αποθηκεύονται κομμένα.

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top