StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game

Το StarCraft, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 1998 και από την αρχή της κυκλοφορίας του έδειξε πως θα κατακτήσει τον κόσμο του gaming. Οι απανταχού gamers, το αγάπησαν αμέσως και αυτό φάνηκε από τις πωλήσεις, αφού μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί (μόνο σε DVD), πάνω από 15 εκατομμύρια κόπιες.

Το StarCraft είναι ένα παιχνίδι RTS (Real Time Strategy) ή αλλιώς ‘παιχνίδι στρατηγικής, πραγματικού χρόνου‘ που χρονικά τοποθετείται στα έτη 2500 – 2600 κάπου στο διάστημα, με συνεχείς μάχες, μεταξύ των φυλώνZerg και Protoss, αλλά και των ανθρώπων, που ονομάζονται Terrans.

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game 1-starcraft

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game

Ο παίκτης αναλαμβάνει μια εκ των τριών φυλών (ομάδων) και προσπαθεί να νικήσει, χαράσσοντας βέβαια ο ίδιος, τη στρατηγική που θα ακολουθήσει. Η μάχη εξελίσσεται εν μέσω δολοπλοκιών, ιντριγκας, διπλωματίας, προδοσίας κλπ, κλπ.

Αυτό το παιχνίδι, που όπως προείπα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το 1998, είναι γνωστό σε όλους τους gamers, ακόμα και σε αυτούς οι οποίοι δεν είναι fan του είδους, λόγω της καλής του σχεδίασης, των επιτυχημένων γραφικών του αλλά και λόγω της ικανότητάς του να αποκτά φανατικούς φίλους, σε όλο τον κόσμο. Αυτό γιατί εκτός των άλλων, σε αυτό το παιχνίδι, οι φυλές έχουν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Δηλαδή κάθε ομάδα, μπορεί να ακολουθήσει πρακτικές και στρατηγική, που οι άλλοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν, οπότε ο παίκτης ανάλογα με την ομάδα που θα επιλέξει, θα έχει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα, έναντι των άλλων. Αυτή είναι και η βασική διαφορά με τα παρόμοια παιχνίδια του είδους, όπως το  Warcraft και Warcraft ΙΙ, τα οποία μάλιστα είναι παιχνίδια της ίδιας της Blizzard!!! Τέλος να πούμε ότι το StarCraft, έχει ανακηρυχτεί το 7ο  καλύτερο παιχνίδι, όλων των εποχών, από το Top 100 του IGN.com.

Πώς κατεβάζουμε το StarCraft Δωρεάν

Επειδή το καλοκαίρι του 2017 η blizzard θα προχωρήσει στην έκδοση του StarCraft Remastered, με ανανεωμένα γραφικά, ώστε να το χαίρονται όσοι έχουν νέους δυνατούς και σύγχρονους υπολογιστές, αποφάσισε να διανείμει δωρεάν την παλαιότερη έκδοση. Με αυτή την κίνηση η εταιρεία προσδοκά ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση στο χώρο του gaming, κερδίζοντας μελλοντικά και νέους πελάτες, χωρίς να φοβάται την απώλεια εσόδων, αφού οι gamers με προχωρημένα μηχανήματα, σίγουρα θα αγοράσουν την αναβαθμισμένη έκδοση και θα αγνοήσουν την προηγούμενη, με τα κατώτερης ποιότητας γραφικά, έστω και αν είναι δωρεάν.

Επισκεπτόμαστε τη σελίδα: https://us. battle.net/ forums/en/ starcraft/ όπως φαίνεται παρακάτω

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game 2-starcraft

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game

και επιλέγουμε τον κίτρινο σύνδεσμο, που λέει: https:// d8un0y0mnd 29o. cloudfront.net/ public/ Starcraft+ 1.18+PTR+ 1202.zip. Αμέσως θα αρχίσει το κατέβασμα του αρχείου, το οποίο είναι 1,5 GB σε συμπιεσμένη μορφή ‘zip’. Αυτό παίρνει 15 με 20 λεπτά περίπου, αναλόγως την ταχύτητα της σύνδεσής μας. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη, με δεξί κλικ, το αποσυμπιέζουμε με ένα πρόγραμμα zip ή rar. (Βρείτε περισσότερες χρήσιμες εφαρμογές, στη σελίδα μαςΔωρεάν προγράμματα‘).

Τώρα ανοίγουμε με διπλό αριστερό κλικ τον αποσυμπιεσμένο φάκελο και από τα αρχεία που έχει μέσα, διπλοπατάμε το ‘StarCraft‘, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game 3-starcraft

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει σε full screen. Όμως μπορούμε αργότερα από τις ρυθμίσεις να αλλάξουμε σε windowed mode, για καλύτερη ανάλυση, (έως Full HD). Όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα, το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί από έναν παίκτη, (Single Player), ή από περισσότερους, (Multiplayer), όμως για το mode ‘Multiplayer’. θα πρέπει πρώτα να έχουμε κάποιον ενεργό PTR λογαριασμό, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε αγορασμένο το Starcraft II, το Diablo III, ή να έχουμε ενεργή συνδρομή στο World of Warcraft. Οπότε το myltipaying δεν είναι εντελώς δωρεάν!!!

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game 4-starcraft

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game

Αφού διαλέξουμε το Single Player, μπορούμε να επιλέξουμε το Original Starcraft ή το Brood War. όπως φαίνεται παρακάτω

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game 5-starcraft

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game

και στη συνέχεια να διαλέξουμε στρατόπεδο

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game 6-starcraft

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game

Αυτή είναι και η τελευταία επιλογή. Αμέσως μετά βρισκόμαστε μέσα στο πεδίο δράσης και ξεκινάμε να παίζουμε

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game 7-starcraft

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game

Επειδή το παιχνίδι έχει επιλεγμένη ως default κατάσταση εμφάνισης, το fullscreen, αν θέλουμε να το εμφανίσουμε σε παράθυρο, ώστε να έχουμε και τη μέγιστη ανάλυση, μπορούμε να πάμε στο menu –> options και από τις επιλογές που ανοίγουν να επιλέξουμε ‘Video‘ και από το menu του Video την επιλογή ‘Windowed‘. Εγώ το άφησα σε περιβάλλον Fullscreen και μου φάνηκε μια χαρά η ανάλυση, αλλά αυτά είναι γούστα.

Όσον αφορά τη συμβατότητα, το παιχνίδι παίζει κανονικά και σε Windows 10 και σε 8,1 αλλά και σε 7. Δεν παίζει με τίποτα σε εικονική μηχανή. Αν σας αρέσει να παίζετε παιχνίδια δωρεάν και δεν σας ενδιαφέρει να έχετε πάντα τις τελευταίες εκδόσεις, ή τα πιο σύγχρονα και γ___ατα παιχνίδιο, επισκευτείτε το άρθρο μου που αναφέρεται στην Electronic Arts, ή οποία κάθε μήνα δίνει και κάποια δωρεάν παιχνίδια, στο κοινό, (περασμένες εκδόσεις βέβαια), για να περνάτε καλά, ακόμα και χωρίς χρήματα!!! 

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

ΑρχικήΔωρεάν προγράμματα

StarCraft Δωρεάν από τη Blizzard το επικό pc game

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top