Netflix Ταινίες μέσω Internet με χαμηλή μηνιαία συνδρομή

Netflix Ταινίες μέσω Internet με χαμηλή μηνιαία συνδρομή

Η Netflix είναι η πλέον σοβαρή και αξιόλογη υπηρεσία streaming (διαμοιρασμού) ταινιών και σειρών παγκοσμίως. Είναι μια υπηρεσία που προσφέρει έναντι ενός χαμηλού αντιτίμου, (δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς). ταινίες και σειρές, εντελώς νόμιμα, αφού η συνδρομή μας κατά κύριο λόγο κατευθύνεται στην πληρωμή δικαιωμάτων για τους νόμιμους κατόχους των παραγωγών. 

Netflix Ταινίες μέσω Internet με χαμηλή μηνιαία συνδρομή 1-netflix

Netflix Ταινίες μέσω Internet με χαμηλή μηνιαία συνδρομή

Η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη μόνο στις Η.Π.Α και σε μερικές ακόμα χώρες, όμως από τις 6 Ιανουαρίου του 2016, επεκτάθηκε απρόσμενα πολύ και πλέον υπάρχει σε 190 χώρες, όπου εντός αυτών βρίσκεται και η Ελλάδα.

Τι ακριβώς είναι το Netflix

Το Netflix λοιπόν είναι μια συνδρομητική υπηρεσία διαμοιρασμού ταινιών και σειρών, που σημαίνει ότι μέσω αυτής μπορούμε να βλέπουμε στον υπολογιστή, στο tablet, στο laptop, στο κινητό, στη smart TV,  ακόμα και στην παιχνιδοκονσόλα μας, όποια κινηματογραφική ταινία ή τηλεοπτική σειρά θέλουμε, νόμιμα, με ασφάλεια, χωρίς ιούς και malware, χωρίς τις ενοχλητικές διαφημίσεις, και σε όποια ανάλυση θέλουμε, από Standard Definition έως και ULTRA HD, (εφόσον η σύνδεση μας στο Internet το επιτρέπει).

Netflix Ταινίες μέσω Internet με χαμηλή μηνιαία συνδρομή 2-netflix

Netflix Ταινίες μέσω Internet με χαμηλή μηνιαία συνδρομή

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, η υπηρεσία αριθμεί 70 εκατομμύρια χρήστες και ο διαμοιρασμός έχει φτάσει στα 125 εκατομμύρια ώρες την ημέρα, σε σειρές και ταινίες!!! Με μια μηνιαία συνδρομή των 7,99 $ (6 € περίπου), μπορούμε να βλέπουμε σε ανάλυση Standard Definition, (όσο δίνει σήμερα η Digea για τα ψηφιακά κανάλια που βλέπουμε στην TV), απεριόριστες ταινίες και σειρές, ενώ με 9,99 $ μπορούμε να πάρουμε ποιότητα Full HD (1920 x 1080), και με 11,99 $ ποιότητα Ultra HD (ανάλυση blu ray).

Netflix Ταινίες μέσω Internet με χαμηλή μηνιαία συνδρομή 3-netflix

Netflix Ταινίες μέσω Internet με χαμηλή μηνιαία συνδρομή

Από τη στιγμή που θα γίνουμε συνδρομητές, αποκτούμε το δικαίωμα να βλέπουμε όσες ταινίες θέλουμε, όσες φορές θέλουμε και όση ώρα θέλουμε, (μέχρι να λιώσουν όλες μας οι συσκευές). Όμως δεν μπορούμε να αποθηκεύσουμε τίποτα, αφού η πληροφορία έρχεται κωδικοποιημένη, πράγμα που απαγορεύει την αποθήκευση. Αυτό δεν μας ενοχλεί βέβαια, αφού την κάθε ταινία μπορούμε να τη δούμε όσες φορές θέλουμε, αλλά αν διακόψουμε τη συνδρομή, δεν θα έχουμε μια ταινιοθήκη στη διάθεσή μας, για μελλοντική χρήση. (Επειδή οι κώδικες σπάνε, μείνετε συντονισμένοι, γιατί αν φτιάξουμε Craker, θα σας το μοιράσω από αυτό το site!!!).

To Netflix δεν χρειάζεται πρόγραμμα εγκατάστασης και προβάλλεται κατ ευθείαν στον browser μας, μόλις κάνουμε login στο λογαριασμό μας. Και αφού δεν χρειάζεται εγκατάσταση, αλλά προβάλλεται στον browser, δεν υπάρχει και θέμα συμβατότητας με κάποιο λειτουργικό. Η υπηρεσία λειτουργεί σε όλα τα λειτουργικά, Windows, Linux, Unix, Mac OS, Android, κλπ. Επίσης για την προβολή, δεν χρειάζεται ούτε καν το πρόσθετο Adobe Flash Player.

Netflix Ταινίες μέσω Internet με χαμηλή μηνιαία συνδρομή 4-netflix

Netflix Ταινίες μέσω Internet με χαμηλή μηνιαία συνδρομή

Πότε και με ποια μορφή ξεκίνησε η Netflix

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1997, από τους Marc Randolph και Reed Hastings, σαν Video club delivery, που πάει να πει ότι κάποιος παράγγελνε μια ταινία και η εταιρεία του την έστελνε μέσω ταχυδρομείου, με μεταφορική χρέωση μισό δολάριο. Τότε οι τίτλοι που διέθετε η εταιρεία ήταν μόλις 925.

Το  2007 σταμάτησε να λειτουργεί με τον τρόπο αυτό, δηλαδή το διαμοιρασμό του φυσικού μέσου (DVD) και άρχισε ο διαμοιρασμός μέσω Internet, αφού η ταινιοθήκη της εταιρείας αριθμούσε ήδη 35.000 τίτλους. Σήμερα οι τίτλοι που διαθέτει η εταιρεία είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες και οι πελάτες έχουν ξεπεράσει τα 100.000.000. Η Netflix μετά από αυτή την αλματώδη αύξηση, ξεκίνησε δικές της παραγωγές, με πρώτη τη σειρά ‘House of Cards’. Σήμερα παράγει 31 σειρές, ενώ έχει παράξει και συνεχίζει να παράγει πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

Η εγγραφή στο Netflix

Όλα ξεκινούν με την εγγραφή μας, την οποία για να πραγματοποιήσουμε αρκεί να επισκεφθούμε τη σελίδα ‘https://www.netflix.com/getstarted‘ και να επιλέξουμε ποια μηνιαία συνδρομή επιθυμούμε.

Netflix Ταινίες μέσω Internet με χαμηλή μηνιαία συνδρομή 5-netflix

Netflix Ταινίες μέσω Internet με χαμηλή μηνιαία συνδρομή

Ο πρώτος μήνας διατίθεται δωρεάν από την εταιρεία και η εγγραφή μας δεν είναι δεσμευτική, δηλαδή μπορούμε, τελειώνοντας ο μήνας, να υπαναχωρήσουμε και να ακυρώσουμε την εγγραφή μας, χωρίς να οφείλουμε τίποτα και χωρίς άλλες επιπτώσεις. Μετά από την επιλογή της συνδρομής, συμπληρώνουμε στα πεδία το e mail και ένα password, το οποίο καλό είναι, να είναι ισχυρό. Επειδή η σελίδα δε μας ζητάει επιβεβαίωση για το password, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να κάνουμε κάποιο λάθος και μετά να μην μπορούμε να συνδεθούμε και να χρειαστεί νέο εγγραφή με άλλο password.

Τελειώνοντας την εγγραφή μας, συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας, ενώ οι κάρτες που γίνονται δεκτές, αναγράφονται στο τέλος της σελίδας. Μόλις τελειώσουμε η εφαρμογή μας ζητάει να επιβεβαιώσουμε τις επιλογές μας και στο τέλος υποχρεωτικό είναι να τσεκάρουμε το chekbox, που λέει ότι συμφωνούμε με τους όρους χρήσης και μετά να κάνουμε κλικ στο button ‘Star Membership’.

Netflix Ταινίες μέσω Internet με χαμηλή μηνιαία συνδρομή 6-netflix

Netflix Ταινίες μέσω Internet με χαμηλή μηνιαία συνδρομή

Την πρώτη φορά που θα εισέλθουμε στην πλατφόρμα, θα ερωτηθούμε για τις συσκευές στις οποίες θέλουμε να προβάλουμε το περιεχόμενο του Netflix. Μπορούμε να επιλέξουμε όσες και όποιες συσκευές θέλουμε. Επίσης η εφαρμογή μας δίνει δικαίωμα να ορίσουμε έως 4 χρήστες, χωρίς επί πλέον χρέωση, ώστε η υπηρεσία να μπορεί να τους στέλνει ξεχωριστά προτάσεις, ανάλογα με τις επιλογές τους.

Εκείνο που θα μας ζητηθεί επίσης είναι η επιλογή τουλάχιστον τριών ταινιών ή σειρών για τον κάθε χρήστη που ορίσαμε, για τον ίδιο λόγο. Αυτές οι επιλογές μας ζητούνται μόνο την πρώτη φορά, ενώ βέβαια αν εμείς θέλουμε μπορούμε εισερχόμενοι στο λογαριασμό μας, να κάνουμε αν θέλουμε εκ των υστέρων αλλαγές. Τέλος να πούμε ότι διατίθεται και επιλογή για απόκρυψη ακατάλληλου περιεχομένου, αν ανάμεσα στους χρήστες υπάρχουν ανήλικοι. Μετά από όλα αυτά μπορούμε να εισέλθουμε στην κύρια εφαρμογή, όπου υπάρχουν οι διαθέσιμοι τίτλοι, ώστε να επιλέξουμε και να αρχίσουμε να βλέπουμε κάποια σειρά ή ταινία.

Η πρώτη οθόνη μοιάζει πολύ με αυτήν του PopCorn, οι διαφορές όμως είναι τεράστιες, γιατί σε αντίθεση με το PopCorn, εδώ οι ταινίες παίζουν όλες και μάλιστα αμέσως, αντίθετα με το PopCorn, όπου το κατέβασμα αργεί και εξαρτάται από τον αριθμό των seeds, αφού εκεί οι ταινίες είναι παράνομες και κατεβαίνουν από πλατφόρμα torrent
Το μόνο μείον είναι ότι οι ταινίες δεν διαθέτουν Ελληνικούς υπότιτλους ακόμα, είναι όμως θέμα λίγων ημερών, να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Αν θέλετε εγγραφείτε στην φόρμα παρακάτω και μόλις διατεθούν οι Ελληνικοί υπότιτλοι θα σας ενημερώσουμε στο mail σας.

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική  —  Δωρεάν προγράμματα

Netflix Ταινίες μέσω Internet με χαμηλή μηνιαία συνδρομή

 

 

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top