Πώς θα προστατεύσουμε τους κωδικούς μας από τα Keyloggers, με το KeyScrambler

Πώς θα προστατεύσουμε τους κωδικούς μας από τα Keyloggers, με το KeyScrambler

Η προστασία των κωδικών μας από κακόβουλες επιθέσεις, ήταν πάντα ένα ζητούμενο. Το φαινόμενο να βλέπουμε κάποιον άλλον να διαχειρίζεται το προφίλ μας στο Facebook, ή εντελώς ξαφνικά να μην έχουμε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, είναι προβλήματα που τα έχουμε αντιμετωπίσει σχεδόν όλοι, όχι μόνο τώρα, αλλά από την αρχή της ανάπτυξης των διαδικτυακών μας δραστηριοτήτων.

Οι μέθοδοι που ακολουθούν οι διάφοροι επιτήδειοι είναι πολλές, αλλά ειδικά όταν πρόκειται για κλοπή κωδικών η πιο συχνή και πιο σίγουρη μέθοδος, για να φέρει καλά αποτελέσματα σε έναν hacker. είναι μέσω κάποιου Keylogger.

Πώς θα προστατεύσουμε τους κωδικούς μας από τα Keyloggers, με το KeyScrambler KeyLogger-1

Τα Keyloggers είναι προγράμματα που καταγράφουν το πληκτρολόγιο μας, (όπως λέει και το όνομά τους) και με μια απλή παράμετρο που Πώς θα προστατεύσουμε τους κωδικούς μας από τα Keyloggers, με το KeyScrambler keylogger-2μπορούμε να ενεργοποιήσουμε, δίνεται στον χρήστη τους η δυνατότητα να απομονώνουν την τυχαία πληκτρολόγηση, από την πληκτρολόγηση κωδικών. Μπορεί δηλαδή το πρόγραμμα να κατασκοπεύει όλες μας τις κινήσεις και όλες μας τις πληκτρολογήσεις, αλλά μπορεί και να απομονώνει την πληκτρολόγηση κωδικών και να απορρίπτει οποιαδήποτε άλλου είδους πληκτρολόγηση. Τώρα βέβαια αυτό έχει να κάνει με το είδος της παρακολούθησης που ο κάθε ένας θέλει να πετύχει.

Πώς θα προστατεύσουμε τους κωδικούς μας από τα Keyloggers, με το KeyScrambler keyboards1

Αν κάποιος για παράδειγμα θέλει να παρακολουθεί το έτερον του ήμισυ, ενδεχομένως να ενδιαφέρεται για την πλήρη καταγραφή, αν Πώς θα προστατεύσουμε τους κωδικούς μας από τα Keyloggers, με το KeyScrambler keylogger-3κάποιος δραστηριοποιείται στην εμπορική ή βιομηχανική κατασκοπεία, επίσης για πλήρη καταγραφή θα ενδιαφέρεται, όμως αν πρόκειται για κοινό κλέφτη, τότε μάλλον η αρπαγή των τραπεζικών μας κωδικών είναι αυτό που τον ενδιαφέρει και τίποτα άλλο! Αξίζει δε να σημειώσουμε πως το θράσος κάποιων είναι τέτοιο που έχουν δημιουργήσει και sites στο Internet και πουλάνε έτοιμα τέτοιου είδους προγράμματα και μάλιστα με ποικιλία δυνατοτήτων, χαρακτηριστικών και τιμών.

Υπάρχουν για παράδειγμα πλατφόρμες όπου διαλέγει ο αγοραστής αν θέλει η εφαρμογή που παραγγέλνει να είναι κατάλληλη για κατασκοπεία υπολογιστή, tablet ή τηλεφώνου, τι ακριβώς θέλει να κάνει και αναλόγως διαμορφώνεται και η τιμή του προγράμματος.

Πώς θα προστατεύσουμε τους κωδικούς μας από τα Keyloggers, με το KeyScrambler keylogger-4

Επειδή το να βρούμε και να απεγκαταστήσουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα, αν τυχών έχει μολύνει τον υπολογιστή μας, είναι σχεδόν αδύνατον γιατί μπορεί να έχει ΄κρυφτεί’ οπουδήποτε μέσα στο μητρώο των Windows ή οπουδήποτε αλλού, η λύση είναι η real time κωδικοποίηση.

Υπάρχει λοιπόν ένα πρόγραμμα, το KeyScrambler Personal, το οποίο κάνει αντι-keylogging, δηλαδή κρυπτογράφηση των κωδικών μας ώστε ακόμα και αν έχει μολυνθεί ο υπολογιστής μας το αποτέλεσμα που παίρνει ο επίδοξος hacker από εμάς είναι ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα, τελείως άχρηστο γι’αυτόν

Η έκδοση ‘personal‘ είναι δωρεάν και την κατεβάζουμε από αυτόν τον σύνδεσμο: https://www.qfxsoftware.com/download.htm

Πώς θα προστατεύσουμε τους κωδικούς μας από τα Keyloggers, με το KeyScrambler Keyscrambler-5

και το κάνουμε εγκατάσταση στον υπολογιστή μας με τη γνωστή μέθοδο, ‘αποδέχομαι->next->next, κλπ”, όπως φαίνεται παρακάτω.

Πώς θα προστατεύσουμε τους κωδικούς μας από τα Keyloggers, με το KeyScrambler KeyScrambler-6

Μόλις το πρόγραμμα εγκατασταθεί, ορίζουμε τις παραμέτρους, δηλαδή περισσότερο για το πως θέλουμε να εμφανίζονται οι κωδικοί μας και αν θέλουμε να εμφανίζονται σε ένα μικρό παράθυρο επάνω στην οθόνη μας κατά την ώρα της πληκτρολόγησης, ή όχι. Η εφαρμογή τποστηρίζει όλους τους browsers και όλα τα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης και κωδικοποίησης και υπάρχει και σε αναβαθμισμένες επί πληρωμή εκδόσεις, με περισσότερες φυσικά δυνατότητες. 

Αν έχετε συναλλαγές με τράπεζα μέσω υπολογιστή ή χρησιμοποιείτε πιστωτικά κάρτα για διαδικτυακές αγορές, το KeySkrabler είναι μονόδρομος για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, αλλά και όσοι έχετε μόνο ένα FB και ένα e-mail, γιατί να μην το έχετε; Δωρεάν είναι, εγκαταστήστε το και ησυχάστε μια για πάντα!!!

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική  Δωρεάν προγράμματα

Πώς θα προστατεύσουμε τους κωδικούς μας από τα Keyloggers, με το KeyScrambler

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

2 Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ο/Η Εβελίνα Βενέτη λέει:

    Πολύ καλές ενημερώσεις και πληροφορίες, που τις χρειαζόμαστε όλοι. Ευχαριστούμε πολύ.

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top