Πώς θα εγκαταστήσουμε τα windows 8,1 χωρίς αριθμό κλειδί προϊόντος

Πώς θα εγκαταστήσουμε τα windows 8,1 χωρίς αριθμό κλειδί προϊόντος

Η microsoft φαίνεται πως απηύδησε με τους χρήστες οι οποίοι εγκαθιστούσαν τα windows χωρίς αριθμό κλειδί προϊόντος και μετά αντί να τα ενεργοποιήσουν κανονικά, απλώς τα έσπαγαν, με κάποιο πρόγραμμα, που ξεγελούσε τον καταμετρητή των 30 ημερών, αποφάσισε στις νέες εκδόσεις να μην επιτρέπει καθόλου την εγκατάσταση με περίοδο χάριτος τις 30 ημέρες, αλλά αντί αυτού, να απαιτείται η εισαγωγή του κλειδιού πριν την εγκατάσταση, ώστε να μην μπορεί ο χρήστης με κάποιο ‘σπαστήρι’ να τα ενεργοποιήσει παράνομα εκ των υστέρων!!!

Πώς θα εγκαταστήσουμε τα windows 8,1 χωρίς αριθμό κλειδί προϊόντος Pinned_Sites_03

Πώς θα εγκαταστήσουμε τα windows 8,1 χωρίς αριθμό κλειδί προϊόντος

Αυτό βέβαια ήταν θέμα, και δυσκόλεψε αρκετούς στην διαδικασία εγκατάστασης, αλλά επειδή ο Θεός δεν αγαπάει μόνο το νοικοκύρη, αλλά αγαπάει και τον κλέφτη, βρέθηκε η λύση, η οποία μάλιστα είναι και αρκετά απλή.

Πώς θα εγκαταστήσουμε τα windows 8,1 χωρίς αριθμό κλειδί προϊόντος

Αρκεί να ανοίξουμε το σημειωματάριο, που διαθέτουν τα windows, σε όλες τις εκδόσεις και να γράψουμε τον παρακάτω κώδικα:

[Edition ID]

[Channel]
OEM
Retail
[VL]
0

όπως ακριβώς τον βλέπετε, (συνιστώ σε όποιον θέλει να το κάνει, να αντιγράψει τον κώδικα από τη σελίδα μου για την αποφυγή λαθών) και στη συνέχεια, κατά τη διαδικασία της αποθήκευσης, (από το κεντρικό menu πάμε στο αρχείο και επιλέγουμε ‘αποθήκευση ως‘) να αλλάξουμε το όνομα του σε ‘ei.cfg

Πώς θα εγκαταστήσουμε τα windows 8,1 χωρίς αριθμό κλειδί προϊόντος el

Πώς θα εγκαταστήσουμε τα windows 8,1 χωρίς αριθμό κλειδί προϊόντος

Επίσης πρέπει να αλλάξουμε την προεπιλογή αποθήκευσης και από ‘έγγραφο κειμένου txt‘ να πάρουμε την άλλη επιλογή που λέει ‘όλα τα αρχεία‘, όπως φαίνεται παρακάτω.

Πώς θα εγκαταστήσουμε τα windows 8,1 χωρίς αριθμό κλειδί προϊόντος el2

Πώς θα εγκαταστήσουμε τα windows 8,1 χωρίς αριθμό κλειδί προϊόντος

Τέλος πατάμε αποθήκευση και παίρνουμε ένα αρχείο ‘ei.cfg‘, όπως φαίνεται και στην εικόνα. Εννοείται ότι αυτό το αρχείο θα πρέπει να το προσθέσουμε στο ISO των windows. Αν δεν έχετε το ISO. μπορείτε να πάτε στο προηγούμενο άρθρο μου από εδώ, όπου περιγράφω τη διαδικασία, ‘που θα το βρείτε και πώς θα το κατεβάσετε από τη microsoft‘.

Εγκατάσταση των Windows από USB flash

Πώς θα προσθέσουμε τώρα το αρχείο μέσα στο ISO!! Αν θέλουμε ευκολία και ο υπολογιστής που θα εγκαταστήσουμε τα Windows, μας επιτρέπει την εγκατάσταση από USB flash, τότε είναι παιχνιδάκι. Γράφουμε το ISO που κατεβάσαμε από τη microsoft, στο στικάκι μας, αν δεν ξέρετε τη διαδικασία, δείτε το άρθρο μου ‘Πως φτιάχνουμε Boot USB για οποιαδήποτε χρήση

Πώς θα εγκαταστήσουμε τα windows 8,1 χωρίς αριθμό κλειδί προϊόντος cd-usb

Πώς θα εγκαταστήσουμε τα windows 8,1 χωρίς αριθμό κλειδί προϊόντος

και μετά ανοίγουμε το στικάκι με διπλό κλικ, βρίσκουμε το φάκελο ΄sources‘, τον ανοίγουμε, επίσης με διπλό κλικ και κάνουμε επικόλληση το αρχείο. Τώρα μπορούμε να κάνουμε εγκατάσταση χωρίς αριθμό προϊόντος, αφού η οθόνη που εμφανίζεται κατα την εγκατάσταση, έχει την επιλογή ‘παράλειψη‘.

Εγκατάσταση των Windows από δίσκο DVD

Αν μας εξυπηρετεί καλύτερα η εγκατάσταση με χρήση DVD, τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα,γιατί πρέπει να ανοίξουμε το ISO που κατεβάσαμε, με κάποιο πρόγραμμα, όπως το ‘ISO Opener‘ το οποίο μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε, ανατρέχοντας στο σχετικό άρθρο μου ‘Πως ανοίγουμε ένα αρχείο ISO χωρίς να κάψουμε cd/dvd‘, και να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία, δηλαδή μέσα στο αρχείο sources να επικολλήσετε το ‘ei.efg‘ που φτιάξαμε νωρίτερα, και μετά να ξανά κλείσετε το ISO, με τη βοήθεια του Imgburn, όπου αν δεν το έχετε μπορείτε να το βρείτε επίσης στο σχετικό μου άρθρο, ‘Πως φτιάχνουμε ISO αρχεία με το πρόγραμμα ImgBurn‘, μαζί με τις οδηγίες για τη χρήση του, και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην εγκατάσταση των Windows 8,1 με τον κλασικό τρόπο.

Για όποιον δεν το έχει ξανά κάνει ίσως να φαίνεται λίγο δύσκολο αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Χρειάζεται να διαβάσετε λίγο τα σχετικά άρθρα και όλα θα πάνε καλά, εξ άλλου το διάβασμα και η προσπάθεια δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν!!!

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

ΑρχικήΔωρεάν προγράμματα

Πώς θα εγκαταστήσουμε τα windows 8,1 χωρίς αριθμό κλειδί προϊόντος

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

2 Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ο/Η Λάκης Στάμος Σέρρες λέει:

    Γειά σας και συγχαρητήρια για την ιστoσελίδα σας.

    το ei cfg για τα windows 8.1 ειναι συμβατό στα windows 10;
    Aν οχι υπάρχει κάτι άλλο για να μην ζητάει κλειδί κατά την εγκατάσταση;
    Ευχαριστώ.

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top