Προβολή της οθόνης του Android κινητού στον υπολογιστή μέσω USB

Προβολή της οθόνης του Android κινητού στον υπολογιστή μέσω USB

Όσοι για λόγους ευκολίας, θέλουν να προβάλουν την οθόνη του smartphone στον υπολογιστή τους και από εκεί να κάνουν και τη διαχείριση, χρησιμοποιώντας ακόμα και ποντίκι – πληκτρολόγιο, σήμερα μπορούν να το κάνουν με πολλούς τρόπους. Κάποιες μέθοδοι απαιτούν προμήθεια extra συσκευών μετάδοσης εικόνας, όπως Chromecast, ή υποστήριξη Miracast.

Εδώ θα δείξω μια μέθοδο απλή και σίγουρη, με χρήση καλωδίου USB, η οποία δεν απαιτεί πρόσθετο εξοπλισμό και επιτυγχάνεται με την ενεργοποίηση ενός προσθέτου του Chrome, μιας δωρεάν εφαρμογής, του γνωστού πλέον, ‘Visor‘. Επίσης χρειάζονται και οι ADB Drivers, (αν το λειτουργικό μας είναι Windows).

Προβολή της οθόνης του Android κινητού στον υπολογιστή μέσω USB 1 screen view

Προβολή της οθόνης του Android κινητού στον υπολογιστή μέσω USB

Βέβαια υπάρχουν κάποια tablets και smartphones, που υποστηρίζουν τη λειτουργία προβολής οθόνης Miracast, οπότε μπορούν να συνδεθούν εύκολα και γρήγορα με συμβατές συσκευές, όπως συγκεκριμένα laptop ή desktop και smart TV. Όσοι διαθέτουν τέτοιες, προφανώς δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτό το άρθρο, όμως οι περισσότερες συσκευές, δεν διαθέτουν αυτή την ευκολία, οπότε πιστεύω ότι αυτό το άρθρο θα φανεί χρήσιμο σε πολλούς.

Ξεκινώντας πάμε στο Web store του Chrome και κατεβάζουμε το πρόσθετο. Η διαδικασία είναι απλή και σας την έχω έτοιμη, για να μην ψάχνετε. Πατάτε επάνω στο σύνδεσμο, ανοίγει η σελίδα με τα πρόσθετα του Chrome και επιλέγετε το button ‘ΕΚΚΙΝΗΣΗ’, όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω.

Προβολή της οθόνης του Android κινητού στον υπολογιστή μέσω USB 2--screen-view

Προβολή της οθόνης του Android κινητού στον υπολογιστή μέσω USB

Η εγκατάσταση του προσθέτου γίνεται άμεσα και μετά την εγκατάσταση, μπορείτε να το βρείτε στις επεκτάσεις του Chrome. Από τις επεκτάσεις, μπορείτε να πατήσετε στο link ‘λεπτομέρειες’ του προσθέτου και να το στείλετε σαν συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας, προκειμένου να το διαχειρίζεστε πιο εύκολα. Δείτε την παρακάτω εικόνα.

Προβολή της οθόνης του Android κινητού στον υπολογιστή μέσω USB 3--screen-view

Προβολή της οθόνης του Android κινητού στον υπολογιστή μέσω USB

Αφού το πρόσθετο εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας, διπλοπατάμε στη συντόμευση, ώστε να ανοίξει και να το ρυθμίσουμε, (αν και την πρώτη ρύθμιση μπορούμε να την κάνουμε απ’ ευθείας την ώρα της εγκατάστασης). Από τον ‘πίνακα ελέγχου’ της εφαρμογής ρυθμίζουμε ή μάλλον τσεκάρουμε τα 2 checkbox που υπάρχουν στην αρχή, ενώ το τρίτο πεδίο, το οποίο αφορά την ποιότητα της εικόνας, κάτι που στη δωρεάν έκδοση του προσθέτου, δεν είναι διαθέσιμο για ρύθμιση. Τέλος στο τέταρτο πεδίο που λέει ‘Start automatikally’ επιλέγουμε από το dropdown to ‘always’. Τώρα μπορούμε να συνδέσουμε το τηλέφωνο και να δούμε στο επάνω μέρος του παραθύρου του Visor, ένα πεδίο που εμφανίζει τις συνδεδεμένες συσκευές και από εκεί να επιλέξουμε τη συσκευή μας, (αυτή που μόλις συνδέσαμε), ώστε να οριστεί σαν προεπιλεγμένη και να επιτευχθεί η σύνδεση. Δείτε την εικόνα παρακάτω, που φαίνεται το smartphone που έχω συνδέσει εγώ, για τις ανάγκες του άρθρου.

Προβολή της οθόνης του Android κινητού στον υπολογιστή μέσω USB 4--screen-view

Προβολή της οθόνης του Android κινητού στον υπολογιστή μέσω USB

Εννοείτε πως με τη σύνδεση θα πρέπει να επιλέξουμε από το τηλέφωνό μας τη λειτουργία ‘debugging’ ή ‘εντοπισμός σφαλμάτων’ από τις επιλογές προγραμματιστή, όπως φαίνεται παρακάτω.

Προβολή της οθόνης του Android κινητού στον υπολογιστή μέσω USB 5--screen-view

Προβολή της οθόνης του Android κινητού στον υπολογιστή μέσω USB

Αν τα κάναμε όλα αυτά και το λειτουργικό μας είναι Windows, μας μένει να κατεβάσουμε και κάτι ακόμα, όπως είπαμε και στην αρχή, την δωρεάν εφαρμογή, ‘ADB drivers‘ που θα καταστήσουν δυνατή τη σύνδεση με τα Windows.Το link μας πάει στη σελίδα που φαίνεται παρακάτω και θα πρέπει να πατήσουμε στο σύνδεσμο ‘here’ όπως δείχνει το βελάκι, για να κατέβει το exe της εφαρμογής.

Προβολή της οθόνης του Android κινητού στον υπολογιστή μέσω USB 6--screen-view

Προβολή της οθόνης του Android κινητού στον υπολογιστή μέσω USB

Το αρχείο exe της εφαρμογής, το βρίσκουμε στις λήψεις και το εκτελούμε πολύ εύκολα, όπως κάθε setup, με next -> next κλπ. Από το παράθυρο της εφαρμογής, αφού εγκατασταθεί, επιλέγουμε τη συσκευή μας και τελειώσαμε. Αν υπάρξει πρόβλημα με τη σύνδεση, θα πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση και στο τηλέφωνο και στον υπολογιστή. Αναλόγως τη συσκευή που συνδέουμε, ακολουθούμε τις οδηγίες στην οθόνη μας. Γενικά είναι πολύ εύκολη η σύνδεση και δε θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα.

Η σύνδεση με καλώδιο USB, είναι ό,τι καλύτερο, σε θέμα σταθερότητας, αλλά έχει και το μεγάλο πλεονέκτημα, της αντίδρασης σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο αν επιλέξουμε να παίξουμε παιχνίδια της android συσκευή μας, στον υπολογιστή. Επίσης κατά τη διάρκεια της σύνδεσης, η κινητή συσκευή μας φορτίζεται!!! Τέλος να επισημάνω πως όταν επιλέξουμε να εκτελέσουμε πολυμέσα, τότε η οθόνη του κινητού μπορεί να καταλάβει όλη την οθόνη του υπολογιστή, πράγμα που σημαίνει ότι αν έχουμε τραβήξει πχ ένα Video και συνδεθούμε, θα μπορέσουμε να το δούμε κανονικά, σε ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή, σαν να είχαμε εισάγει κάποιο DVD. 

Δείτε επίσης

Αν έχετε προβλήματα με τον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να τα λύσετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια που δίνω από εδώ, επισκεφθείτε το site μας: http://sfakianakis.net.gr και επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας δώσουμε λύση. Επίσης αν θέλετε να εγκαταστήσετε Windows, ή κάποιο άλλο λειτουργικό, πχ Linux, παράλληλα με τα Windows ή μόνα τους, ή ακόμα και κάποιες εφαρμογές, όπως Office, Photoshop, Premier, κλπ, ρωτήστε μας. Έχουμε λύσεις για όλα.

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

ΑρχικήΔωρεάν προγράμματα

Προβολή της οθόνης του Android κινητού στον υπολογιστή μέσω USB

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

4 Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ο/Η ΒΑΣΩ λέει:

    ΩΡΑΙΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΤΟ VYSOR Κ ΤΟ ADB DRIVERS ΕΧΩ ANDROID ΣΥΣΚΕΥΗ VODAFONE Κ LAPTOP LENOVO ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΟΡΟ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Κ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Κάθε τηλέφωνο, ορίζει αυτή τη διαδικασία, σε διαφορετικό σημείο, ίσως και με διαφορετικό όνομα, (δεν ονομάζεται σε όλες τις συσκευές σαν ‘εντοπισμός σφαλμάτων’), ακόμα και για συσκευές ίδιας μάρκας, αλλά διαφορετικού μοντέλου, μπορεί να υπάρχουν διαφορές. Το καλύτερο είναι να ρωτήσεις για τη συσκευή σου, ή στο service του καταστήματος που την αγόρασες, ή σε κάποιο κατάστημα service mobile συσκευών, όπως πχ Vodofon, Γερμανός, κλπ. Ακόμα και τηλέφωνο να τους πάρεις θα σε εξυπηρετήσουν.

  2. Ο/Η Χρυσόστομος λέει:

    Καλησπέρα.
    Ευχαριστώ κατά πρώτον για την βοήθεια που βρήκα στην σελίδα σου!
    Τα έχω κάνει όλα όσα αναφέρεις αλλά δεν…
    Μπορεί να φταίει το καλώδιο ή η θύρα?
    Γιατί δεν μπορεί το Vysor να δει το τάμπλετ και μου βγάζει το παράθυρο κάτω ότι αυτή η συσκευή θα μπορεί να δουλέψει πιο γρήγορα.
    Όμως μόλις συνδέσω την συσκευή στο Pc αμέσως μου ανοίγει τον φάκελο
    στην ΕπιφΕργασ. που μπορώ να δω άμεσα την συσκευή

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Μπορεί να φταίει οτιδήποτε. Ίσως να υπάρχει και εγγενής ασυμβατότητα μεταξύ των συσκευών (ασύμβατα firmeware) ή μπορεί και να σου ξεφεύγει κάποια λεπτομέρεια. Από μακριά μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top