Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

 Είναι 100% βέβαιο ότι στη διάρκεια χρήσης του υπολογιστή μας, ενώ εγκαθιστούμε διάφορα προγράμματα για συγκεκριμένες εργασίες, στη διάρκεια της χρήσης, κάποια από αυτά, θα τα απεγκαταστήσουμε.

Οι λόγοι είναι πολλοί. Είτε γιατί κάποιο πρόγραμμα δεν είναι αυτό που περιμέναμε, είτε γιατί δεν λειτουργεί σωστά, είτε λόγω έλλειψης υποστήριξης  από τον κατασκευαστή, ίσως γιατί στη θέση ενός, βρήκαμε κάποιο αντίστοιχο με καλύτερες δυνατότητες κλπ. 

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

 Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller REVO-1

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

Η απεγκατάσταση βέβαια είναι δικαίωμά μας, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε πως όταν απεγκαθιστούμε κάποια εφαρμογή, ποτέ δεν Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller REVO-2αφαιρούνται από το σύστημα, όλα τα στοιχεία της. Το πιθανότερο είναι η εφαρμογή να έχει εγκαταστήσει κάποια στοιχεία της μέσα σε άλλη συνεργαζόμενη εφαρμογή, όπως πχ κάποιο menu στον κάδο, ή αν πχ πρόκειται για κάποιο antivirus, τότε σίγουρα θα βρούμε κατάλοιπα σε όλα τα υποσυστήματα του λειτουργικού μας κλπ. Το σίγουρο είναι πως, για όποια εφαρμογή και αν συζητάμε, τα περισσότερα κατάλοιπα θα τα βρούμε στο μητρώο των Windows.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Με μια λέξη, καθυστέρηση!!! Επίσης μεγαλύτερο απαιτούμενο χρόνο για την εκκίνηση του υπολογιστή, διενέξεις, γενική αστάθεια του συστήματος, και προβλήματα αν το σύστημά μας διαθέτει λίγη μνήμη ή μικρό επεξεργαστή.

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller REVO-3

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

Ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγουμε όλα αυτά τα προβλήματα και να διατηρήσουμε τον υπολογιστή μας σαν καινούργιο, είναι να κάνουμε απεγκαταστάσεις με τη χρήση του Revo Uninstaller. Το Revo αν ρυθμιστεί κατάλληλα μπορεί να κάνει πλήρη απεγκατάσταση οποιασδήποτε εφαρμογής και να μην αφήσει καθόλου κατάλοιπα, διατηρώντας το σύστημά μας πεντακάθαρο.

Κατεβάζουμε τη δωρεάν έκδοση του Revo Uninstaller από αυτό το σύνδεσμο: http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller REVO-4

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

Μόλις κατέβει το αρχείο πηγαίνουμε στο φάκελο ‘λήψεις’, όπου βρίσκουμε το exe του και το εκτελούμε με τη γνωστή διαδικασία ‘next-Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller REVO-6>next’ κλπ. Τελειώνοντας την εγκατάσταση, θα βρούμε το εικονίδιο του Revo Uninstaller στην επιφάνεια εργασίας. Όταν θελήσουμε να απεγκαταστήσουμε ένα πρόγραμμα, ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Ανοίγουμε το Revo με διπλό κλικ. Στο ανοικτό παράθυρο του Revo βλέπουμε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές, επιλέγουμε με δεξί κλικ την εφαρμογή που θέλουμε να απεγκαταστήσουμε και από το menu που αναπτύσσεται κάνουμε ένα αριστερό κλικ στην πρώτη εντολή που λέει ‘απεγκατάσταση‘, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, 

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller REVO-5

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

Πριν αρχίσει η απεγκατάσταση, το Revo θα μας ζητήσει να επιλέξουμε το βάθος του καθαρισμού, αν θέλουμε δηλαδή να μας απεγκαταστήσει το πρόγραμμα που επιλέξαμε, ψάχνοντας για κατάλοιπα και σε ποιο βάθος. Οι επιλογές φαίνονται στην παρακάτω εικόνα.

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller REVO-7

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

Το σωστό είναι να τσεκάρουμε την τελευταία επιλογή όπου και επιτυγχάνεται ο απόλυτος καθαρισμός του συστήματος, και είναι άλλωστε και ο λόγος που εγκαταστήσαμε την συγκεκριμένη εφαρμογή. Όταν πατήσουμε ‘επόμενο’ θα αρχίσει η απεγκατάσταση. Στην πρώτη φάση λειτουργίας, θα δούμε στο παράθυρο του ‘Revo’, την πρόοδο και όταν η μπάρα γεμίσει, όπως φαίνεται στην εικόνα θα πρέπει να πατήσουμε το button ‘επόμενο’.

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller REVO-8

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

Τώρα είναι η φάση που το Revo θα ψάξει για κατάλοιπα του προγράμματος που απεγκαταστήσαμε, (που είναι και το ζητούμενο). Δείτε παρακάτω.

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller REVO-9

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

Τελειώνοντας την αναζήτηση θα πρέπει να ξαναπατήσουμε επόμενο και τότε μέσα στο παράθυρο του Revo θα εμφανιστούν τα κατάλοιπα της απεγκατάστασης. Πρέπει να πατήσουμε ‘επιλογή όλων‘ (όπου θα τα δούμε να τσεκάρονται όλα με V) και μετά πρέπει να πατήσουμε το button ‘διαγραφή‘.

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller REVO-10

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

Αμέσως θα μας ανοίξει ένα άλλο παράθυρο, όπου θα φαίνονται όλα τα στοιχεία και εκεί πρέπει να ξαναπατήσουμε “επιλογή όλων” και μετά πάλι “διαγραφή”. Δείτε παρακάτω.

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller REVO-11

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

Τώρα πατώντας ‘next’ ή ‘επόμενο’ θα πεασουμε στην τελευταία οθόνη, όπου κα θα πατήσουμε το button ‘τέλος’ και το πρόγραμμα θα κλείσει. Αν τα κάνατε όλα σωστά, μόλις κάνατε την πρώτη σας ολοκληρωμένη απεγκατάσταση εφαρμογής.

Προσοχή όμως, αν θέλουμε να απεγκαταστήσουμε κάποια εφαρμογή η οποία βρίσκεται μέσα σε σουίτα, είναι δηλαδή μέρος ενός συνόλου προγραμμάτων, όπως πχ το Office, που μπορεί να εμπεριέχονται 5, 10, ή και περισσότερα προγράμματα, τότε πρέπει να τσεκάρουμε την πρώτη επιλογή του Revo, που είναι απλή απεγκατάσταση,

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller REVO-12

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

γιατί στις σουίτες τα προγράμματα χρησιμοποιούν κοινόχρηστα στοιχεία και αν κάνουμε απεγκατάσταση σε βάθος σε ένα πρόγραμμα της σουίτας, τότε σίγουρα θα αφαιρέσουμε και τα κοινόχρηστα στοιχεία, οπότε θα καταστήσουμε και τις υπόλοιπες εφαρμογές της σουίτας, άχρηστες. Αν πάμε να ξηλώσουμε με βαθύ καθαρισμό από τον υπολογιστή μας το Word του Office, ύστερα δεν θα ανοίγει ούτε το Excell, ούτε το Access, ούτε κανένα.

Βελτιστοποίηση του υπολογιστή με το Revo Uninstaller

Το Revo δεν κάνει μόνο απεγκαταστάσεις, έχει και κάποια εργαλεία που μας βοηθάνε να βελτιστοποιήσουμε γενικότερα την λειτουργία του υπολογιστή μας. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι ο καθαριστής άχρηστων αρχείων.

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller REVO-13

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

Από το menu με τα εικονίδια, στην κορυφή του παραθύρου, επιλέγουμε το ‘εργαλεία‘ και ανοίγει στο αριστερό μέρος του παραθύρου, η μπάρα που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα. Από τη μπάρα διαλέγουμε την τελευταία επιλογή που λέει ‘καθαρισμός άχρηστων αρχείων‘ και μετά πατάμε το tab ‘σάρωση‘. Σε λίγη ώρα μέσα στο παράθυρο του Revo εμφανίζονται τα άχρηστα αρχεία που έχουν μαζευτεί κυρίως στο μητρώο, από προηγούμενες απεγκαταστάσεις, αλλά και από ατυχείς χειρισμούς και αστάθειες. Μετά πατάμε στο διπλανό tab που λέει ‘διαγραφή‘ και το πρόγραμμα σβήνει όλα τα άχρηστα επιλεγμένα αρχεία.

Μια άλλη δυνατότητα της εφαρμογής είναι ο διαχειριστής αυτόματης εκκίνησης.

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller REVO-14

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

Παραμένοντας στην αριστερή μπάρα επιλέγουμε αυτή τη φορά το tab ‘Διαχειριστής αυτόματης εκκίνησης‘. Στο δεξιό μέρος του παραθύρου εμφανίζονται οι εφαρμογές που ξεκινάν μαζί με τα Windows. Από εκεί μπορούμε να ξετικάρουμε όσες εφαρμογές δεν επιθυμούμε να ξεκινάν μαζί με τα Windows και μπορούμε να κερδίσουμε πολύ χρόνο κάθε φορά που ανοίγουμε τον υπολογιστή μας.

Τέλος υπάρχει άλλη μια δυνατότητα του Revo που πολλοί την επιλέγουν φανατικά. Αυτή είναι η λειτουργία ανίχνευσης. Μπορούμε πατώντας στο επάνω menu το tab ‘λειτουργία ανίχνευσης‘ να αφήσουμε το Revo να ψάχνει να βρίσκει και να διορθώνει μόνο του σφάλματα του συστήματος μας, ενώ εμείς συνεχίζουμε τις εργασίες μας στον υπολογιστή, χωρίς να ασχολούμαστε με το πρόγραμμα. Κάτι σαν αυτόματη επιδιόρθωση δηλαδή. Όμως αυτή η λειτουργία μπορεί να προκαλέσει μια ελαφριά καθυστέρηση στο σύστημά μας.

Μπορείτε αν θέλετε να δείτε και το σχετικό VIDEO.

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

ΑρχικήΔωρεάν προγράμματα

Απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

5 Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Ο/Η xristos λέει:

  poly wreo arthro, euxaristo, ala thelo na mou peite an mporw ego me samsung evo ssd disk, mporw na xrhsimopeio, to revo. epeishs thelo na mou peite an mporw na to xrhsimopeio, mono gia apeggatastash programaton, h an mporw kai gia katharismo, h an den epitrepete na xrhsimopoihte katholou, me disco ssd. euxaristo, perimeno apantish!!

  • Ο/Η pcpas.com λέει:

   Μπορείς να το χρησιμοποιείς και για καθαρισμό δίσκου και για απεγκατάσταση, το μόνο που δεν πρέπει να κάνεις στον SSD δίσκο, (γιατί δεν χρειάζεται), είναι ανασυγκρότηση, επειδή ο SSD δεν αποθηκεύει τα δεδομένα σε μαγνητικό μέσον σειριακά, αλλά χρησιμοποιεί τεχνολογία reed write, όπως τα USD STICK, δηλαδή FLASH, όπου η προσπέλαση δεδομένων γίνεται τυχαία, δηλαδή, όπου και να είναι τα δεδομένα τα βρίσκει η CPU στον ίδιο χρόνο!!!. Όλα τα άλλα γίνονται με τον ίδιο τρόπο. Οπότε όλα είναι ίδια είτε χρησιμοποιείς HDD ή SSD.

 2. Ο/Η Κορίνα λέει:

  Εγκατέστησα στις 10/7/2017 το avira free antivirus και σήμερα μετά από την ενημέρωση του συστήματος δεν λειτουργεί. Προσπάθησα από τον πίνακα ελέγχου να κάνω απεγκατάσταση αλλά μου βγάζει μήνυμα ότι δεν είναι δυνατό να καταργηθεί γιατί είναι απαραίτητη η χρήση του. Με το revo unistaller θα μπορέσω να το αφαιρέσω

  • Ο/Η pcpas.com λέει:

   Ψάξε να βρεις την επιλογή απεγκατάστασης, που δίνει το AVIRA. Τα περισσότερα antivirus δίνουν και πρόγραμμα απεγκατάστασης. Πληκτρολόγησε στην αναζήτηση του υπολογιστή (ο μεγενθυτικός φακός, κάτω αριστερά στην οθόνη) τη φράση ‘uninstall avira’ και θα στο εμφανίσει, αλλιώς ψάξε τις επιλογές, κάνοντας δεξί κλικ επάνω στο εικονίδιο του AVIRA, στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σου, ή ανοίγοντας το AVIRA ψάξε να βρεις τον απεγκαταστάτη του, μέσα από το menu των επιλογών του. Εναλλακτικά δες και αυτό το χρήσιμο άρθρο που δίνει η ίδια η AVIRA…. https://www.avira.com/en/support-for-home-knowledgebase-detail/kbid/88

   • Ο/Η Κορίνα λέει:

    Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Επειδή είχα προσπαθήσει να κάνω απεγκατάσταση αλλα δεν ήταν εφικτὀ, εγκατέστησα το revo και τελικά τα κατάφερα με τις οδηγίες που δίνετε πιο πάνω.

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top