Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD

Οι λόγοι που επιβάλουν την κλωνοποίηση ενός δίσκου, είναι αρκετοί. Τώρα με την εμφάνιση των δίσκων νέας τεχνολογίας SSD πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτές τις δυνατότητες και αποφασίζουν να αντικαταστήσουν τον παλιό HDD δίσκο με κάποιον SSD. 

Αν το σύστημά μας λειτουργεί χωρίς προβλήματα με αυτό τον τρόπο (της κλωνοποίησης) μπορούμε να αποφύγουμε τη διαδικασία του format και την εκ νέου εγκατάσταση λειτουργικού, εφαρμογών, αρχείων και ρυθμίσεων, εφαρμόζοντας  αυτή την απλή λύση. Η κλωνοποίηση μπορεί να εφαρμοστεί από HDD σε SSD, από SSD σε HDD, από HDD σε HDD και από SSD σε SSD. Με λίγα λόγια, η κλωνοποίηση μπορεί να καλύψει όλες τις περιπτώσεις και όλα τα υλικά.

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD 1_clone_disc

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD

Η πιο συνηθισμένη περίπτωση, είναι η αντιγραφή του παλιού HDD σε έναν νέο SSD δίσκο, αλλά υπάρχουν κι άλλες πιθανές περιπτώσεις, όπως πχ να έχουμε αγοράσει περισσότερους από έναν ίδιους υπολογιστές, οπότε κάνουμε εγκατάσταση λειτουργικού και εφαρμογών μόνο σε έναν δίσκο και στη συνέχεια κλωνοποιούμε τους υπόλοιπους δίσκους, αποφεύγοντας τις πολλαπλές εγκαταστάσεις.

Μια άλλη πιθανή περίπτωση είναι να έχουμε αντιληφθεί ότι ο παλιός μας δίσκος, έχει αρχίσει να χαλάει, οπότε πριν καταστραφεί εντελώς, προχωράμε στην κλωνοποίηση και αντικατάσταση χωρίς μεγάλο κόπο και καθυστερήσεις. Αν λοιπόν αποφασίσαμε να κλωνοποιήσουμε το δίσκο μας αρχικά επισκεπτόμαστε αυτή τη σελίδα και κατεβάζουμε την ανάλογη εφαρμογή ‘EaseUS Todo Backup‘, από την εταιρεία EaseUS, που θεωρείται μακράν η καλύτερη σε ό,τι αφορά τη διαχείριση δίσκων γενικά.

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD 2_clone_disc

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD

Η σελίδα του κατασκευαστή μας δίνει τρεις επιλογές, εκ των οποίων, η μια είναι free και εννοείται ότι θα την προτιμήσουμε!!! Πατώντας λοιπόν επάνω στο ‘download’ θα κατέβει ένα Π.Δ (η παρακάτω εικόνα), όπου θα πρέπει να συμπληρώσουμε το email μας και το όνομά μας ώστε να κατέβει ένα άλλο link, από όπου θα πάρουμε το αρχείο με την εφαρμογή.

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD 3_clone_disc

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD

Αν τα κάναμε όλα σωστά, τότε θα βρούμε το αρχείο στις λήψεις και φυσικά θα το τρέξουμε, ώστε να εγκατασταθεί η εφαρμογή στον υπολογιστή μας. Η διαδικασία είναι η κλασική και δεν την περιγράφω, (γιατί δε χρειάζεται), και μόλις τελειώσει θα δούμε το εικονίδιο της εφαρμογής, στην επιφάνεια εργασίας μας. Μπορούμε τώρα να κλωνοποίήσουμε το δίσκο μας, ανοίγοντας την εφαρμογή και επιλέγοντας ‘Clone’. Κάθε άλλη επιλογή δεν είναι κατάλληλη για την αντιγραφή όλων των partition, αλλά θα μας δημιουργήσει και προβλήματα στην εκκίνηση των Windows, γιατί δεν αντιγράφει το αρχείο Master Boot Record (MBR) και θα αναγκαστούμε να τρέξουμε εκ των υστέρων το δίσκο επιδιόρθωσης, κλπ, κλπ, οπότε τις άλλες επιλογές απορρίψτε τις. 

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD 4_clone_disc1

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD

Κλικάροντας στο button ‘Clone’, ανοίγει ένα νέο παράθυρο μέσα στην εφαρμογή, όπου εμφανίζονται όλοι οι δίσκοι που βρίσκονται συνδεδεμένοι στο σύστημά μας

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD 5_clone_disc

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD

Λογικά αντιγράφουμε το δίσκο στον οποίο είναι εγκατεστημένα τα Windows. Στην παραπάνω εικόνα φαίνεται ‘κυκλωμένο’ το chek box που αφορά το δίσκο με το σύστημα. Κλικάρουμε λοιπόν σε αυτό το παράθυρο, το δίσκο που θέλουμε να αντιγράψουμε, δηλαδή την πηγή (Source). Η επιλογή αφορά όλα τα partition του φυσικού δίσκου. Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει ο κύριος δίσκος των 465 GB, όπου περιέχονται τα Windowws οι εφαρμογές και τα αρχεία, καθώς και ένα μικρό partition 100 MB που το σύστημα δημιουργεί από μόνο του κατά την εγκατάσταση των Windows.

Αυτό αφορά την αποθήκευση του System Reserved που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πιθανή μελλοντική ανάκτηση των Windows, μετά από αστοχία. (Κυρίως κατά την εκκίνηση). Αν είχαμε δημιουργήσει κι’άλλα partitions για αποθήκευση αρχείων (data), τότε με την επιλογή μας, αυτόματα θα επιλέγονταν και αυτά. Γι’αυτό μιλάμε για πλήρη αντιγραφή δίσκου!!! Αυτή η διαδικασία, ειρήσθω εν παρόδω, διαφέρει από αυτήν που είχα δείξει παλιότερα και αφορούσε Backup των Windows για επαναφορά μετά από καταστροφή του συστήματός μας και την οποία μπορείτε όσοι ενδιαφέρεστε να την δείτε από εδώ.

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD 6_clone_disc1

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD

Μόλις επιλέξουμε την πηγή, οπλίζει το πλήκτρο ‘NEXT’, κάτω δεξιά και μόλις το πατήσουμε το παράθυρο μεγαλώνει λίγο και μας δείχνει όλα τα πιθανά partition  των άλλων δίσκων. Εκεί επιλέγουμε το στόχο (target), εκεί που θέλουμε δηλαδή να αντιγραφεί ο παλιός δίσκος. Τώρα στο επάνω μέρος του παραθύρου μπορούμε να δούμε τις επιλογές μας, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Αν έχουμε κάνει τις σωστές επιλογές, πατάμε ‘NEXT’ και αρχίζει η κλωνοποίηση όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD 7_clone_disc

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD

Τελειώνοντας την αντιγραφή, (η οποία μπορεί να κρατήσει και ώρες αν έχουμε πολλά δεδομένα στο δίσκο μας), αν πρόκειται για νέο δίσκο SSD θα πρέπει να κάνουμε κάτι ακόμα, ώστε τα Windows να τον αναγνωρίζουν σαν SSD και να μην τον υποβάλουν στη διαδικασία ανασυγκρότησης. Αποσυνδέουμε κάθε άλλο δίσκο και κάνουμε εκκίνηση μόνο με τον νέο δίσκο που κλωνοποιήσαμε.

Για να τον αναγνωρίσει η συσκευή μας σαν SSD, μόλις εκκινήσει το σύστημα, γράφουμε στην αναζήτηση των Windows ‘cmd‘ και στα αποτελέσματα εμφανίζεται η κονσόλα, την οποία ανοίγουμε με δεξί κλικ και δικαιώματα διαχειριστή και πληκτρολογούμε την εντολή ‘winsat disk‘. Tο σύστημα θα επεξεργαστεί την εντολή για μερικά δευτερόλεπτα και τελειώσαμε. Τώρα έχουμε τον νέο μας δίσκο εν λειτουργία και αναγνωρισμένο σαν SSD. Εννοείται πως μετά από αυτό, μπορούμε να σβήσουμε τον υπολογιστή μας και να ξανά συνδέσουμε όσους δίσκους θέλουμε.

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD 8_clone_disk

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD

Πρέπει να σας τονίσω ότι δεν μπορούμε να κλωνοποιήσουμε κάποιον δίσκο από συγκεκριμένο μηχάνημα και να τον εγκαταστήσουμε σε κάποιο άλλο, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Επειδή το λειτουργικό χρησιμεύει για τη διασύνδεση της μηχανής με το χρήστη, ταυτοποιείται με το firmeware των συσκευών του υπολογιστή στον οποίο εγκαθίσταται. Δηλαδή δίνει και παίρνει στοιχεία από το chipset της μητρικής πλακέτας, που αφορούν το μικροκώδικα αποκωδικοποίησης χαρακτήρων και συμβόλων, τους controlers των περιφερειακών και βασικών συσκευών, όπως FSB, USB, HDD, PS2, AUDIO, VIDEO, BIOS, κλπ.

Ακόμα και της ίδιας γενιάς μηχανήματα, με διαφορετικά chipset, μπορεί να μην ανταποκρίνονται και να μην ξεκινάνε καν. Σε αυτή την περίπτωση η κλωνοποίηση είναι άχρηστη και το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι νέα καθαρή εγκατάσταση και backup μόνο τα αρχεία σας. Αν έχετε προβλήματα με τους δίσκους σας ή κάποιο άλλο πρόβλημα που δεν μπορείτε να λύσετε, επισκεφθείτε το site μας.

Σημαντικό: Πριν την αντιγραφή καθαρίστε το δίσκο από άχρηστα αρχεία, μετά κάντε εκκαθάριση δίσκου από απλά αρχεία αλλά και από αρχεία συστήματος και κάντε και ανασυγκρότηση. Είναι σημαντικό για την καλή μελλοντική λειτουργία του δίσκου κλώνου, να έχουμε μεταφέρει μια καθαρή εγκατάσταση!!!

Δείτε επίσης:

Αν έχετε προβλήματα με τον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να τα λύσετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια που δίνω από εδώ, επισκεφθείτε το site μας: http://sfakianakis.net.gr και επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας δώσουμε λύση. Επίσης αν θέλετε να εγκαταστήσετε Windows, ή κάποιο άλλο λειτουργικό, πχ Linux, παράλληλα με τα Windows ή μόνα τους, ή ακόμα και κάποιες εφαρμογές, όπως Office, Photoshop, Premier, κλπ, ρωτήστε μας. Έχουμε λύσεις για όλα.

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική  —  Δωρεάν προγράμματα

Αντιγραφή δίσκου (κλωνοποίηση) για μεταφορά σε SSD ή HDD

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

32 Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ο/Η παναγιοτις λέει:

    προσπαθησα ακετες φορες …. μια στις πεντε εκανε απολυτο κλώνο…… προσεξα επισης οτι ο κλωνος ειναι δεκα γιγα λιγοτερος απο το πρωτοτυπο δισκο.Δεν μπορω να το εξηγήσω …

    παρακαλω μια γνωμη για το τι μπορει να συμβαίνει .( μια φορα πετυχε ) .

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Όταν κάνεις εγκατάσταση, ενώ το λειτουργικό είναι 3 GB περίπου, στο δίσκο καταλαμβάνει χώρο περίπου 20 GB. Αυτό γίνεται γιατί κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης, τα Windows δεσμεύουν από μόνα τους, πάρα πολύ χώρο για να δημιουργήσουν μέσα σε αρχεία και φακέλους, διάφορα στοιχεία που εξυπηρετούν τη λειτουργία τους. Όταν κάνεις κλωνοποίηση έρχονται μόνο τα στοιχεία του προγράμματος. Κατά τη λειτουργία του υπολογιστή, το σύστημα αφού ταυτοποιήσει τις συσκευές θα φτιάξει πάλι τα στοιχεία που χρειάζεται και ο όγκος θα ξαναγίνει ο ίδιος.

  2. Ο/Η παναγιωτης λέει:

    Θελω συμπληρωσω οτι την φορα που πέτυχε δουλεψε κανονικα ο κλωνος , στις υπολοιπες αποτυχημένες φορες ο υπολογιστης δεν έμπαινε στα win 8.1 και μετα απο προσπαθεια για επιδιόρθωση τους ,βγαινει μυνημα που λεει οτι <> .

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Προφανώς έκανες κάτι λάθος κατά τη διαδικασία (τις φορές που απέτυχε). Αν πέτυχε μια φορά, τότε πετυχαίνει πάντα, υπό την έννοια ότι, το πρόγραμμα ή δουλεύει ή δε δουλεύει. Οπότε όλα εξαρτώνται από το μηχάνημα και το χειρισμό. Άλλη εξήγηση δεν έχω, ειλικρινά. Εκτός βέβαια και προσπαθείς να εγκαταστήσεις τον κλώνο σε μηχάνημα με διαφορετικό chipset μητρικής, γιατί η κλωνοποίηση πετυχαίνει μόνο σε ίδιο τύπο πλακέτας. Αν η εγκατάσταση έχει γίνει σε πλακέτα με chipset πχ H88, δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον κλώνο σε μητρική με chipset Ζ77.

      • Ο/Η παναγιωτης λέει:

        ok…… στην ιδια μητρικη κανω την κλωνοποιηση …… μηπως εχει σχεση εαν ο πρωτος δισκος εχει κατακερματισμενα αρχεια …. ?

        σε ευχαριστω για την απαντηση σχετικα με τον χωρο που πιανει ο κλωνος ,

        • Ο/Η pcpas.com λέει:

          Το γράφω και στο άρθρο, ότι στο δίσκο πρέπει πριν την κλωνοποίηση να έχει γίνει ανασυγκρότηση και καθαρισμός των άχρηστων αρχείων. Τώρα αν ο ένας δίσκος είναι HDD και ο άλλος SSD, δες μήπως πρέπει να δηλώσεις τον SSD στα BIOS, γιατί κάποιες πλακέτες το ζητάνε. Δεν ξέρω τι BIOS έχει το δικό σου, αλλά αυτή η ρύθμιση βρίσκεται γενικά στην κατηγορία ‘ADVANSED’ ή στην κατηγορία ‘BOOT DEVICE PRIORITY’. Θέλει λιγάκι ψάξιμο!!! Είσαι επίμονος εσύ, θα το βρεις.

          • Ο/Η παναγιωτης λέει:

            κατι ακομα …… τα windows ειναι σπασμενα και οταν γινετε η κλωνοποιηση στον κλωνο το σπαστηρι εξαφανιζετε και μερα με την μερα τα windows αρχιζουν και βγαζουν σοβαρα σφαλματα …. π.χ τωρα δεν μου κανει αντιγραφη επικοληση ουτε διαγραφη για τον καδο .δοκιμαζω να κανψ επιδιωρθοση και με βγαζει το σφαλμα οτι ενα κομματι απο τα win ειναι κατεστραμενο …….. καμμια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει ..??

            ευχαριστω

          • Ο/Η pcpas.com λέει:

            Μπορείς να ξανα τρέξεις το δίσκο εγκατάστασης των windows, όχι όμως στην επιλογή ‘εγκατάσταση’ αλλά στην επιλογή ‘επιδιόρθωση’. Μετά από αυτή τη διαδικασία, τα windows θα έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία που λείπουν, οπότε μετά μπορείς να ξανακάνεις ενεργοποίηση με το microsoft toolkit. Αν δεις να συνεχίζονται τα προβλήματα, ξανά κάνε εγκατάσταση τα windows, από την αρχή, με καθαρή εγκατάσταση. Αυτή είναι και η καλύτερη λύση, όταν αρχίζουν και δημιουργούνται προβλήματα αστάθειας. Εγώ δεν το σκέφτομαι καθόλου. Μόλις δω πρόβλημα, κάνω format και νέα εγκατάσταση και έτσι είμαι ήσυχος και σίγουρος.

  3. Ο/Η παναγιωτης λέει:

    νασαι καλα

    ευχαριστω για τις πληροφοριες , ναι μαλλον για καθαρη εγκατασταση θα παω … απλα ηθελα να αποφυγω την επανεγκατασταση των προγραμμάτων που εχω .

  4. Ο/Η Παναγιωτης λέει:

    θελω να αλλαξω τον σκληρο δισκο στο laptop μου μπορω να κανω την αντιγραφη των αρχειων και πτογραμματων και να τα εγκαταστησω στον καινουριο δισκο?

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Εννοείται πως μπορείς να κάνεις αντιγραφή, με τη μέθοδο της κλωνοποίησης και να φτιάξεις ένα πανομοιότυπο αντίγραφο δίσκου, που να λειτουργεί όπως ακριβώς αυτό που έχεις τώρα απάνω στον υπολογιστή σου. Αυτό δεν περιγράφω στο άρθρο; Τι δεν κατάλαβες!

  5. Ο/Η Aλεξανδρος λέει:

    γεια σας
    παρακολουθώ τώρα τελευταία τα θέματα σας και ένα από αυτά είναι και το εν λόγο
    Γράφεται πιο πάνω αυτο:
    {Πρέπει να σας τονίσω ότι δεν μπορούμε να κλωνοποιήσουμε κάποιον δίσκο από συγκεκριμένο μηχάνημα και να τον εγκαταστήσουμε σε κάποιο άλλο, με διαφορετικά χαρακτηριστικά}
    Εδω θα ήθελα να τοποθετηθώ λέγοντας ότι στην δική μου περίπτωση δεν ισχύει Κλωνοποίησα με clonezilla live ένα δίσκο με windows 7 starter σε ένα pc IBM think center M50 mt-m 8189 cto Λειτούργησε απροβλημάτιστα Προ ημερών παρέλαβα ένα dell GX280 χωρίς σκληρό δίσκο το οποίο αφού το συντήρησα θέλησα να του περάσω windows Λαμβανομένου υπόψη ότι δεν είχα άλλο δίσκο έβαλα τον κλώνο από το ΙΒΜ Φανταστείτε την έκπληξη μου όταν είδα την επιφάνεια εργασίας του ΙΒΜ στο DELL χωρίς να πειράξω τίποτα Έγινε αυτόματη αναζήτηση συσκευών μπήκαν μόνοι τους οι οδηγοί βίντεο και ήχου και έκανε ενημέρωση και το avira Αυτό που δεν έχω κάνει ακόμα είναι να τον ξαναβάλω στο ΙΒΜ να δω αν θα υπάρξει θέμα Θα ήθελα την άποψη σας
    Συγγνώμη για την μακρηγορία

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Είπα ότι μπορεί να λειτουργήσει, κάτω από προϋποθέσεις. Δηλαδή ίδιο chipset και φυσικά ίδιοι μικροκώδικες, από τους οποίους εξαρτάται ακόμα και η απ ευθείας εγκατάσταση κάποιου λειτουργικού, ή κάποιας οικογένειας λειτουργικών. Αυτό δε σημαίνει πως αποκλείεται να λειτουργήσει η συγκεκριμένη διαδικασία, ακόμα και για παρεμφερή chipsets, δηλαδή chipset κατασκευασμένα επάνω στις ίδιες αρχιτεκτονικές, που είναι της ίδιας σειράς, και έχουν μικροδιαφορές μεταξύ τους. Για παράδειγμα το 915 μπορεί να έχει πολλές κοινές λειτουργίες με το 935 & 945, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργήσει σε chipset B75 ή H81. Γι αυτό λέω ότι πρέπει να είναι ίδια. Στα ίδια λειτουργεί σίγουρα, ενώ στα διαφορετικά χαρακτηριστικά, μιλάμε για ζαριά. Μπορεί να λειτουργήσει, μπορεί και όχι!

  6. Ο/Η ΣΤΕΛΙΟΣ λέει:

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΣΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ?
    ΜΠΟΡΩ ΟΤΑΝ ΤΡΕΧΕΙ Ο SOURCE ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ?

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Όχι. Την ώρα της κλωνοποίησης δεν επιτρέπεται να γίνουν αλλαγές αρχείων, γιατί ως γνωστόν, τα δεδομένα μπορεί να γραφτούν σε διάφορους τομείς του δίσκου και να προκαλέσουν αναστάτωση, αστοχία και αποτυχία. Θα πρέπει και οι δυο δίσκοι να είναι αδρανείς.

  7. Ο/Η Γιώργος Κότης λέει:

    Γειά σας.
    Κλωνοποίησα τον δίσκο των Windows 10 με το πρόγραμμα EaseUS Todo Backup σε έναν καινούργιο HDD (όχι SSD) . Τώρα έχω δύο σκληρούς με Windows 10. Χρησιμοποίησα το EasyBCD και πρόσθεσα μια νέα καταχώρηση για να έχω επιλογή μεταξύ των Windows 10 και των Windows 10 Νέων. Αλλά δεν λειτούργησε, το σύστημα δούλευε επί πολύ χρόνο χωρίς να “μπουτάρει”, η οθόνη παρέμενε μαύρη, εμφανιζόταν ο δείκτης του ποντικιού και μετά έσβηνε.
    Το ερώτημα είναι: Πώς θα κάνω το σύστημα να ξεκινάει από τον καινούργιο δίσκο με τα Windows 10 Νέα.
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
    Γιώργος Κότης

  8. Ο/Η Μαρινος Σακαλακης λέει:

    Γεια σας ο σκληρος μου ειναι 500 γιγα το λειτουργικο του μαζι με τα προγραμματα ειναι περιπου 75 γιγα μπορω να κανω κλωνο σε 240 SSD?

  9. Ο/Η Μαρινος Σακαλακης λέει:

    Γεια σας ο σκληρος μου ειναι 500 γιγα. Tο λειτουργικο του μαζι με τα προγραμματα ειναι περιπου 75 γιγα μπορω να κανω κλωνο σε 240 SSD?

  10. Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    Καλησπερα,εχω κανει ολα τα παραπανω βηματα το pc λειτουργει τελεια απλως το σκληρο ssd με τον εμφανιζει με την χωρητικοτητα του παλιου δισκου

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Κάτι έχεις μπερδέψει. Αν ξέρεις πήγαινε στη διαχείριση δίσκων (εικονίδιο υπολογιστή-> δεξί κλικ διαχείριση -> διαχείριση δίσκων) και δες εκεί το δίσκο σου και το μέγεθός του και άλλαξέ το, (αν ξέρεις) αλλιώς άστο έτσι, για να μη το καταστρέψεις!!!

  11. Ο/Η Αντωνης λέει:

    στην εκδοση 11.5 εχει επιλογή clone και system clone. επιλεγουμε system clone, σωστα? κανοντας αυτό παρατηρω ότι ο δισκος hdd που εχει το laptop αναφέρεται ως GPT ενώ ο ssd που θελω να κανω τη μεταφορα ως MBR και μου βγαζει μνμ error όταν παταω proceed. Τι μπορω να κανω για να ξεκινησει η διαδικασια?

  12. Ο/Η Λευτέρης λέει:

    Mπορώ να κάνω κλώνο στον σταθερό υπολογιστή που έχει πολές θύρες σατα συνδέοντας 2 δίσκους SSD παλιό και νέο να μεταφέρω λιτουργικό του laptop δηλαδή γιατί η θύρες USB του laptop είναι χαλασμένες

  13. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Καλησπέρα έχω έναν ssd 240gb και τον έκανα clone σε 500gb μου δουλεύει άψογα αλλά μου δείχνει την χωρητικότητα του παλιού δίσκου πρέπει να κάνω κάτι μετά στη διαχείριση δίσκων? Αν ναι, πέστε μου τον τρόπο,ευχαριστώ.

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Θα πας στο εικονίδιο “αυτός ο υπολογιστής” και θα κάνεις δεξί κλικ. Από το menu που αναπτύσσεται θα επιλέξεις “διαχείριση“. Από το παράθυρο που θα ανοίξει, θα επιλέξεις “διαχείριση δίσκων“. Θα εντοπίσεις το δίσκο σου σαν δίσκο “0” C. θα κάνεις δεξί κλικ στο δεξιό μέρος του δίσκου, που λέει “δεν έχει εκχωρηθεί” ή κάτι τέτοιο, και από το menu που αναπτύσσεται θα επιλέξεις “διαγραφή τόμου“. Μετά θα πας στο αριστερό κομμάτι του δίσκου που περιέχει το σύστημα και θα κάνεις πάλι δεξί κλικ και θα επιλέξεις “επέκταση τόμου“. Τέλος στα παράθυρα διαλόγου που θα σου ανοίγονται θα πατήσεις επόμενο – επόμενο και τέλος. Ο τόμος θα επεκταθεί και θα γίνει ενιαίος με όλη του τη χωρητικότητα. Μη φοβάσαι μήπως κάνεις λάθος και σβήσεις τα windows, γιατί δε σου το επιτρέπει το ίδιο το σύστημα. Δηλαδή δεν επιτρέπει να σβήσει τον εαυτό του!!! Οπότε κάντο χωρίς φόβο

      • Ο/Η Γιάννης λέει:

        Καλησπέρα σας και πάλι ,έκανα αυτά που μου γράψατε βρήκα στο δεξιό μέρος του δίσκου που δεν έχει εκχωρηθεί αλλά στο μενού δεν μου βγάζει να διαγράψω τον τόμο, ούτε αχνά δεν το έχει μέσα στο μενού,τι μπορεί να φταίει ? Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.

  14. Ο/Η Γιωργος λέει:

    Προσπαθώ να κλωνοποιησω ssd 120gb σε ssd 240gb αλλά μετά την κλωνοποίηση ο νέος δίσκος φαίνεται σαν 120gb . Μια βοήθεια αν είναι εύκολο.
    Ευχαριστω

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Θα πρέπει να πας στη διαχείριση δίσκων (με δεξί κλικ στο εικονίδιο του υπολογιστή και μετά “διαχείριση” και από εκεί να διαχειριστής το δίσκο σου, αλλά πρέπει να ξέρεις λίγα πράγματα, αλλιώς δε θα τα καταφέρεις

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top