Πώς να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από το Internet με το Spotify

Πώς να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από το Internet με το Spotify

Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάναμε όλοι, όταν πρωτογνωρίσαμε το Internet ήταν να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από τις νέες τότε υπηρεσίες, ψάχνοντας σε διάφορες πλατφόρμες τύπου ‘lemon‘, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι.

Τότε όλα ήταν δύσκολα και τα αποτελέσματα αμφίβολα. Τώρα όλα είναι απλά και όλες οι εφαρμογές είναι πλέον καλά οργανωμένες, απόλυτα επαγγελματικές και χωρίς αμφιβολία, αποτελεσματικές.

πλατφόρμα κατεβάσματος

Από τις διάφορες σημερινές εφαρμογές, επέλεξα να σας παρουσιάσω μία, την οποία χρησιμοποιώ και εγώ, το ‘Spotify’. Με το spotify μόνο ακούμε μουσική, αλλά σε συνδυασμό με μία άλλη πλατφόρμα, το ‘Spotydl‘ μπορούμε και να κατεβάσουμε (νομιμοπαράνομα) τη μουσική που μας αρέσει στον υπολογιστή μας, για χρήση εκτός σύνδεσης!!! (καλό ε!)

Ξεκινάμε λοιπόν να κατεβάσουμε το Spotify από αυτόν τον σύνδεσμο: https://www.spotify.com/gr/

μουσική στο κινητό

Θα μας εμφανίσει την παραπάνω οθόνη και θα μας ζητήσει να κάνουμε δωρεάν εγγραφή. Αν θέλουμε βέβαια μπορούμε να γίνουμε premium μέλη, επί πληρωμή φυσικά οπότε τότε μας επιτρέπεται και το κατέβασμα μουσικής, αφού η πλατφόρμα συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες του κόσμου, που έχουν και τα δικαιώματα της μουσικής βέβαια!

Πως να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από το Internet με το Spotify spotify-5

Πώς να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από το Internet με το Spotify

Μόλις κάνουμε την εγγραφή και πατήσουμε υποβολή θα δούμε την παρακάτω εικόνα στην οθόνη μας, με τις ευχαριστίες και το παράθυρο διαλόγου που θα κάνει το κατέβασμα.

Πως να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από το Internet με το Spotify spotify-2

Πώς να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από το Internet με το Spotify

Πατάμε το button “αποθήκευση αρχείου‘ και το πρόγραμμα αποθηκεύεται στον υπολογιστή μας για εκτέλεση. Εκτελούμε λοιπόν το αρχείο και μας εμφανίζει την παρακάτω οθόνη που μας ζητάει να βάλουμε τα στοιχεία εγγραφής για να συνδεθούμε για πρώτη φορά και να ξεκινήσουμε.

τρόπος σύνδεσης

Πώς να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από το Internet με το Spotify

Πατώντας το μεγάλο πράσινο κουμπί που λέει ‘είσοδος’ μας στέλνει στην επόμενη οθόνη όπου εκεί ανοίγει και το τείχος προστασίας των Windows και μας ζητάει να εισάγουμε έναν κανόνα εξαίρεσης. Το δεχόμαστε και προχωράμε.

τρόπος εγκατάστασης

Είμαστε έτοιμοι, τώρα μπορούμε να ακούσουμε τη μουσική που μας αρέσει από το περιβάλλον το spotify, αναλόγως με τις προτιμήσεις μας. 

Πως να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από το Internet με το Spotify spotify-6

Όπως βλέπουμε και στην εικόνα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αναζήτηση κατά όνομα καλλιτέχνη, κατά άλμπουμ, κατά είδος μουσικής και πολλά ακόμα. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε και διάφορες ‘playlist‘ ώστε να ακούμε το πρόγραμμα που μας αρέσει ή που ταιριάζει στην περίσταση, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε κάθε φορά. Μας δίνεται επίσης και η δυνατότητα ραδιοφωνικού σταθμού, μόνο που εκεί θα χρειαστεί να γίνουμε premium μέλη, γιατί αλλιώς ενδιάμεσα στη μουσική θα ακούγονται διαφημιστικά spot του spotify, των 20 δευτερολέπτων!

Πως να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από το Internet με το Spotify spotify-7

Μπορούμε να καταγράφουμε τις προτιμήσεις μας, ψηφίζοντας-αξιολογώντας, κάποιο τραγούδι και μετά το πρόγραμμα να μας προτείνει ανάλογα τραγούδια ή είδος μουσικής και διάφορα τέτοια, που θέλουν λίγο ψάξιμο. Ασχοληθείτε λίγο με την εφαρμογή γιατί είναι πολύ αξιόλογη και θα ανακαλύψετε πάρα πολλούς  τρόπους να τη φέρετε στα μέτρα σας.

Πως να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από το Internet με το Spotify spotify-8

Η πλατφόρμα μας δίνει το δικαίωμα να ακολουθούμε φίλους στο FB και να παρακολουθούμε αυτά που ακούν, μας δίνει ακόμα το δικαίωμα να συγχρονίσουμε τις mobile συσκευές μας, όπως το smartphone πχ, αρκεί να βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο WI FI.

Το spotify εκτελεί και πολλές εφαρμογές όπως το MusiXmatch πχ, που μας επιτρέπει να βλέπουμε τους στίχους των τραγουδιών στην οθόνη μας, την ώρα που παίζει το τραγούδι.

Κατεβάζοντας μουσική από το spotify, με το ‘spotidl’

Το spotidl είναι μια πλατφόρμα που λειτουργεί παράλληλα με το spotify και μας δίνει τον τρόπο να κατεβάσουμε ό,τι διαθέτει το spotify, προς μεγάλη απογοήτευση των κατασκευαστών του, οι οποίοι προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον του (του spodydl), χωρίς αποτέλεσμα από ότι φαίνεται, γιατί αν και είχε διακόψει για κάποιο διάστημα τη λειτουργία του, εν τούτοις σήμερα λειτουργεί κανονικά. Δεν ξέρουμε βέβαια τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά αυτή τη στιγμή λειτουργεί, οπότε σας δείχνουμε τον τρόπο!!!

Πως να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από το Internet με το Spotify spotify-9

Επισκεπτόμαστε τη σελίδα: spotydl και για να κατέβει το setup, επιλέγουμε το tab ‘Download Through your browser‘. Μόλις κατέβει το εκτελέσιμο αρχείο ακολουθούμε τη συνήθη διαδικασία, προσέχοντας όμως γιατί προσπαθεί να μας εγκαταστήσει εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών και να γεμίσει ο υπολογιστής μας σκουπίδια!!!

Πως να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από το Internet με το Spotify spotify-10

Επιλέγουμε λοιπόν ‘Dedine‘ σε όσα τέτοια παράθυρα (σαν το παραπάνω) μας εμφανίσει η εγκατάσταση. Όταν τελειώσουμε με τα ‘next‘ θα δούμε το εικονίδιο της συντόμευσης του spotidl στην επιφάνεια εργασίας και αν το διπλοπατήσουμε θα μας οδηγήσει στην πρώτη οθόνη του προγράμματος, που είναι η παρακάτω..

Πως να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από το Internet με το Spotify spotify-11

Από αυτό το παράθυρο μπορούμε να πατήσουμε στην επιλογή ‘Activate PRO Version‘ όπως φαίνεται παρακάτω και να μας δώσει την έκδοση pro. Για να γίνει αυτό πρέπει να βάλουμε τον παρακάτω κωδικό ‘ XX99-XX99-XXXX-99XX-99XX-99XX ‘στο πεδίο που θα σας ζητηθεί.

Πως να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από το Internet με το Spotify spotify-12

Τώρα αφού τα έχουμε εγκαταστήσει όλα, μπορούμε να αρχίσουμε το ‘κατέβασμα‘ ως εξής: Επιλέγουμε τα τραγούδια που θέλουμε στο spotify και μετά με πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού, τα σέρνουμε μέσα στο παράθυρο του spotidl

Το spotidl δεν κατεβάζει τα τραγούδια από το spotify, αλλά ψάχνει και τα βρίσκει σε όλο το Internet, όπου υπάρχουν, πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί το spotify μόνο σαν ευρετήριο, προς δική μας διευκόλυνση.

Αυτό σημαίνει ότι κάποια τραγούδια μπορεί και να μην τα βρει, αλλά και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί αν αλλάξουμε το mode από download σε record, τα επιλεγμένα τραγούδια θα αρχίσουν να παίζουν και το spotidl θα αναλάβει να τα ηχογραφήσει ψηφιακά σε μορφή mp3. Η μόνη διαφορά είναι πως θα χρειαστεί τον πραγματικό χρόνο για να κάνει την ηχογράφηση, δηλαδή αν κάποιο τραγούδι είναι 2 λεπτά, θα χρειαστεί 2 λεπτά για να το γράψει, ενώ με τη μέθοδο του dοwnload, θα χρειαστεί μερικά δευτερόλεπτα. Επίσης άλλος ένας περιορισμός είναι ότι δεν πρέπει να κάνουμε στον υπολογιστή μας κατά την ώρα της εγγραφής, κάποια εργασία που παράγει ήχο, γιατί το spotidl καταγράφει κάθε ήχο που παράγεται. Εντάξει, κανείς δεν μπορεί να τα έχει όλα!!!

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική  Δωρεάν προγράμματα

Πώς να ακούσουμε ή να κατεβάσουμε μουσική από το Internet με το Spotify

 

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

2 Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ο/Η vresto-edo λέει:

    Καλησπερα ενα video how to θα ηταν χρησιμο

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top