Πώς κλειδώνουμε έναν φάκελο ώστε να ανοίγει μόνο με κωδικό

Πώς κλειδώνουμε έναν φάκελο ώστε να ανοίγει μόνο με κωδικό

Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε βρεθεί σε ανάγκη, σε κοινόχρηστο υπολογιστή,  να κλειδώσουμε ένα φάκελο, από αδιάκριτα βλέμματα. Μπορεί να είναι απόρρητες πληροφορίες σε έναν υπολογιστή του γραφείου, η μερικές φωτογραφίες σε έναν υπολογιστή του σπιτιού μας, που δεν θέλουμε να δει ένα μικρό παιδί.

Το Folder Protector είναι ένα μικρό πρόγραμμα με όγκο μόλις 1,35 MB που το κατεβάζουμε από εδώ και το ρίχνουμε μέσα στο φάκελο που θέλουμε να κλειδώσουμε.

Πώς κλειδώνουμε έναν φάκελο ώστε να ανοίγει μόνο με κωδικό folder_protector

Πώς κλειδώνουμε έναν φάκελο ώστε να ανοίγει μόνο με κωδικό

Αφού το βάλουμε μέσα στο φάκελο που θέλουμε να κλειδώσουμε, του κάνουμε διπλό κλικ για να εκτελεστεί. Αν το τρέχουμε γιο πρώτη φορά θα μας ανοίξει το site του κατασκευαστή με τις οδηγίες χρήσης, όπου αν θέλετε το διαβάζετε, (δεν είναι κακό, λίγο διάβασμα!).

Πώς κλειδώνουμε έναν φάκελο ώστε να ανοίγει μόνο με κωδικό 2-foldet_protector

Πώς κλειδώνουμε έναν φάκελο ώστε να ανοίγει μόνο με κωδικό

Αυτή είναι η σελίδα των οδηγιών, για όποιον θέλει να ρίξει μια ματιά

Πώς κλειδώνουμε έναν φάκελο ώστε να ανοίγει μόνο με κωδικό 3--folder_protector

Πώς κλειδώνουμε έναν φάκελο ώστε να ανοίγει μόνο με κωδικό

Κλείνοντας την παραπάνω σελίδα, (αν την είχαμε ανοίξει), θα δούμε στην οθόνη μας, το παράθυρο διαλόγου, της εφαρμογής, όπου μας ζητάει να εισάγουμε έναν κωδικό και να τον επιβεβαιώσουμε.

Πώς κλειδώνουμε έναν φάκελο ώστε να ανοίγει μόνο με κωδικό 4-folder_protector

Πώς κλειδώνουμε έναν φάκελο ώστε να ανοίγει μόνο με κωδικό

Το παράθυρο αρχικά φαίνεται μόνο το μισό, αυτό με τους κωδικούς, αν πατήσετε όμως επάνω στα βελάκια, στη δεξιά άκρη του, τότε θα ανοίξει εντελώς, όπως το βλέπετε τώρα, όπου μπορούμε να συμπληρώσουμε κάτι συμβολικό, που να μας θυμίζει τον κωδικό που βάλαμε, ενώ από κάτω, το e mail μας, ώστε αν ξεχάσουμε τον κωδικό, να μπορέσει η εφαρμογή να μας στείλει το συνθηματικό με βάση το οποίο θα θυμηθούμε τον κωδικό μας.

Σημαντικό: Για να μας στείλει e mail, θα πρέπει στους κωδικούς να έχουμε χρησιμοποιήσει λατινικούς χαρακτήρες και όχι Ελληνικά. Τέλος πατώντας επάνω στο button, ‘Protect’, ο φάκελος κλείδωσε. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ένας κλειδωμένος φάκελος, που αν τον διπλοπατήσουμε να ανοίξει, στο εσωτερικό του δε θα δούμε περιεχόμενο, παρά μόνο το exe του προγράμματος.

Για να τον ξεκλειδώσουμε, πατάμε επάνω στην εφαρμογή, την εκτελούμε και στο Π.Δ που ανοίγει, συμπληρώνουμε το password και πατάμε το button ‘unprotect

Πώς κλειδώνουμε έναν φάκελο ώστε να ανοίγει μόνο με κωδικό 5-folder_protector

Πώς κλειδώνουμε έναν φάκελο ώστε να ανοίγει μόνο με κωδικό

Αυτή η επιλογή, κρατά τον φάκελο προσωρινά ανοικτό, αν θέλουμε να κάνουμε κάποια αλλαγή και να τον ξανά κλειδώσουμε. Αν θέλουμε να κάνουμε μόνιμο ξεκλείδωμα, ‘τικάρουμε’ την επιλογή ‘Complete’. Αν έχουμε ξεχάσει το password,τότε στο δεξί μέρος του παραθύρου, συμπληρώνουμε το e mail μας και πατάμε στο button “retrieve password“. Σε λίγα λεπτά θα έρθει στο mail μας ο συνθηματικός κωδικός.

Κάλυψη, απόκρυψη, παραλλαγή

Επειδή δε θέλουμε να υπάρχει κάπου στον υπολογιστή μας ένας κλειδωμένος φάκελος, γιατί μπορεί να δεχθούμε πιέσεις να τον ανοίξουμε, μπορούμε να κάνουμε ένα ‘βρόμικο’ κόλπο, ώστε να φαίνεται σαν ένας συνηθισμένος φάκελος, (ενώ το επίμαχο περιεχόμενο, θα παραμένει κρυφό!!!). Η πρώτη κίνηση είναι να διαγράψουμε το ‘exe’ της εφαρμογής. Όμως μετά ο φάκελος θα φαίνεται εντελώς άδειος!!!

Για να μη φαίνεται λοιπόν άδειος, μπορείτε να του βάλετε μέσα ότι άσχετο αρχείο θέλετε και έτσι θα φαίνεται σαν ένας κανονικός φάκελος!!! Αν κάποια στιγμή θελήσετε να τον ξεκλειδώσετε ώστε να φανεί το κρυφό περιεχόμενο, ξανά κατεβάζετε το πρόγραμμα και το ξανά ρίχνετε μέσα στο φάκελο. Εκτελείτε τα αρχείο, συμπληρώνετε στο πεδίο τον κωδικό και τα κρυφά αρχεία εμφανίζονται από το πουθενά!!! Επίσης ο φάκελος δεν μπορεί ούτε να μετακινηθεί, ούτε να διαγραφεί. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα για κλείδωμα και απόκρυψη φακέλου, δοκιμάστε το και πείτε μου τη γνώμη σας.

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική  —  Δωρεάν προγράμματα

Πώς κλειδώνουμε έναν φάκελο ώστε να ανοίγει μόνο με κωδικό

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

6 Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ο/Η ΜΑΡΙΑ λέει:

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΕΣΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΩΣ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΣΤΟ ADMIN. ΕΚΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΗΣΤΗ, ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ , ΝΑ ΜΠΕΙ , ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ Η΄ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΧΕΙΑ? ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΩ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ? Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ΑΡΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ, ΟΜΩΣ ΑΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΣΤΟ EMAIL ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΙ? ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ…
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Όχι. Ο κλειδωμένος φάκελος ή το κλειδωμένο αρχείο θέλει τον κωδικό του για να ανοίξει. Αυτή η διαδικασία κλειδώματος, εξασφαλίζει απόλυτα τα δεδομένα σου εντός του φακέλου. Δε ανοίγει ούτε από το διαχειριστή, ούτε από κανέναν, αλλά μόνο από εσένα που έχεις τον κωδικό κλειδώματος!

  2. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Γεια σας ,χρησιμοποιησα το lockdir για να κλειδώσω ενα δίσκο απο lap top . Όταν ο δίσκος αφαιρέθηκε και προσπάθησα να ξανασυνδεθω με το συγκεκριμένο δίσκο (σαν εξωτερικό πλέον)) δε μπορούσα να τον ξεκλειδώσω…
    Πως μπορώ να ξεκλειδώσω και να τραβήξω τα αρχεία ?

    Ευχαριστώ
    Γιώργος

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Τα είπαμε τηλ/κα αλλά απαντώ για να το δουν όλοι. Αν δεν ξεκλειδώνει κάποιο αρχείο, όντας πλέον ο δίσκος ως data ή ως external, πριν σβήσουμε το λειτουργικό από πάνω του, τον επανατοποθετούμε στο μηχάνημα, μπουτάρουμε κανονικά τα windows από εκεί, ξεκλειδώνουμε τα αρχεία, τα σβήνουμε, και μετά τον επανεξάγουμε κια τον επαναχρησιμοποιούμε όπως θέλουμε!

  3. Ο/Η BlueLef λέει:

    ΜΕΓΑ λάθος η δυνατότητα που δίνεται με το e-mail να μάθει κάποιος άλλος-τρίτος τον κωδικό! Όταν μιλάμε για κρυφό φάκελο υποτίθεται ότι μόνο ο συγκεκριμένος χρήστης θα μπορεί να τον ανοίξει. Αν μπορούν να το κάνουν και άλλοι περίεργοι, τότε δεν πρόκειται για απόρρητο και σημαίνει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα πάσχει στο βασικότερο σημείο του. Το λέω γιατί την πάτησε φίλος μου που η γυναίκα του ζήτησε και έλαβε τον κωδικό με e-mail ξεκλειδώνοντας τον φάκελο…

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      To mail του καθενός είναι προσωπικό!!!!! Αν δεν μπορείς να κρύψεις το mail σου από κάποιους, τότε φτιάχνεις ένα άλλο mail που το ξέρεις μόνο εσύ, οπότε κάνεις από εκεί την ανάκτηση κωδικού, αν χρειαστεί. Με λίγα λόγια, για να κρυφτείς πρέπει να είσαι ΕΞΥΠΝΟΣ. Αν είσαι κόπανος, δε σε σώνει κανένα πρόγραμμα. Γκέκε;

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top