Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN

Η ιδιωτικότητα ήταν πάντα ένα ζητούμενο για όλους μας. Το τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε να ξέρουν ή να μπορούν να μάθουν οι άλλοι για εμάς, ήταν και παραμένει μεγάλο θέμα.

Γενικά όμως ισχύει ο κανόνας, όσο λιγότερα ξέρουν οι άλλοι για εμάς, τόσο το καλύτερο! Εμείς εδώ δεν ξέρουμε να σας πούμε πως θα προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, στη φυσική ζωή, γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Μπορούμε όμως να σας δείξουμε τρόπους να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας στο διαδίκτυο, κρύβοντας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (IP).

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN 1 CyberGhost-VPN-Review11

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN

Η περιήγησή μας στον ιστό, όπως κάποιοι ήδη ξέρετε, αφήνει ίχνη, ηλεκτρονικά βέβαια, αλλά ίχνη, Όταν κάποιος ειδικός θελήσει να μάθει, ποιες σελίδες επισκευθήκαμε, πότε, για πόση ώρα κλπ, μπορεί να το κάνει. Πως γίνεται αυτό; 

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN 2 CyberGhost-VPN-ClientΓια να συνδεθεί ένας υπολογιστής στο Internet, υποχρεωτικά παίρνει μια ηλεκτρονική ταυτότητα, Αυτή η ταυτότητα είναι η γνωστή IP, (Internet Protocol address), ή αλλιώς, η ηλεκτρονική μας διεύθυνση.
Χωρίς την IP μας, δεν μπορούμε ούτε να υποβάλουμε ερωτήματα στον server του provider που είμαστε συμβεβλημένοι, αλλά ούτε και να μας γυρίσει αποτελέσματα κάποια υπηρεσία αναζήτησης, γιατί απλά δεν θα ξέρει ποιοι είμαστε και που είμαστε για να μας βρει. Είναι σαν να στέλνουμε ένα γράμμα μέσω ταχυδρομείου, χωρίς να βάλουμε επάνω στο φάκελο, ούτε τη διεύθυνση μας, ούτε και τη διεύθυνση του παραλήπτη!!!

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN 3 18ixf4wdjtvckjpg

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN

Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι η IP μας είναι όπως ο αριθμός του τηλεφώνου μας, ή η διεύθυνση της κατοικίας μας. Η διαφορά βρίσκεται στη χρήση, που πάει να πει πως  με την IP μας δεν ασχολούμαστε εμείς προσωπικά. Δεν την δίνουμε σε κάποιον δηλαδή και να του πούμε, πάρε με σε αυτήν την IP ή στείλε μου mail εκεί. Κάποιος μας στέλνει ένα mail και ο εξυπηρετητής μέσω της IP, μας βρίσκει και μας παραδίδει το mail. Η IP βρίσκεται στο modem-router μας, και με αυτή συναλλάσσεται ο provider με τον οποίο είμαστε συμβεβλημένοι.

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN 4 Cyberghost-VPN-3-Months-Premium-Account-Free-Giveaway

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που πολλοί χρήστες του διαδικτύου δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει αποκλειστική διεύθυνση για τον υπολογιστή μας. Τώρα θα μου πείτε πως μας βρίσκει ο εξυπηρετητής των e-mail αν δεν είμαστε στο σπίτι μας και στέλνουμε ή λαμβάνουμε μια πληροφορία ή ένα mail, στο laptop, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη!!!

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN 5 cyber-ghost-vpnΕίναι απλό, κάθε φορά που συνδεόμαστε στο διαδίκτυο ο υπολογιστής μας ταυτοποιείται στο νέο router που συνδέθηκε και έτσι η υπηρεσίες μας βρίσκουν όπου είμαστε, με διεύθυνση φυσικά το modem-router από το οποίο επιτεύχθηκε η σύνδεση. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν θέλει κάποιος να κάνει μια μαϊμουδιά, δεν την κάνει από το σπίτι ή το γραφείο του αλλά προτιμά κάποιο hot spot ή κάποιο Internet Coffee. Βέβαια αποκλειστική διεύθυνση έχει και ο υπολογιστής μας, η οποία βρίσκεται μέσα στο Chipset της μητρικής πλακέτας και δεν γίνεται να σβηστεί, αλλά ούτε και να αλλάξει, όπως και άλλες περιφερειακές συσκευές, πχ τα πολυμηχανήματα (εκτυπωτές scaners) ή τα smartphones κ.α. Αυτό όμως είναι άλλη συζήτηση και δεν είναι αυτό το θέμα του άρθρου.

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN 6 img3File

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN

Πως θα γίνουμε φαντάσματα λοιπόν; Ο τρόπος είναι ο εξής ένας, δεν συνδεόμαστε απ’ευθείας με τον provider που είμαστε συμβεβλημένοι, αλλά συνδεόμαστε μέσω ενός proxy server. Οι proxy είναι servers τους οποίους χρησιμοποιούν οι providers για να κρατάνε αποθηκευμένα δεδομένα από τις ιστοσελϊδες που επισκέπτονται οι πελάτες τους (όλοι εμείς που έχουμε μια σύνδεση στο Internet). Αυτό γίνεται για λόγους ταχύτητας αλλά και για λόγους οικονομίας.

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN 7 proxy

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN

Τι σημαίνει αυτό; Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε μια ιστοσελίδα, τη ζητάμε (αν είναι πρώτη φορά) από το server στον οποίο είναι αποθηκευμένη. Αυτή περνάει από τον proxy του δικού μας provider, αποθηκεύεται, και κατόπιν τη λαμβάνουμε στον υπολογιστή μας. Αν την ξανά καλέσουμε αργότερα τότε θα μας ‘κατέβει’ από τον proxy του δικού μας provider απ’ευθείας, χωρίς να χρειαστεί να ξαναπάμε στον server που είναι αποθηκευμένη. Έτσι εμείς κερδίζουμε σε ταχύτητα και ο provaider σε χρήμα, γιατί κάθε κατέβασμα από server σε server έχει χρέωση!!!

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN 8 pad_screenshot

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN

Η εφαρμογή που θα δείξω σ’αυτό το άρθρο, το ‘Cyber Ghost‘ αναλαμβάνει να κάνει αυτή τη δουλειά, δηλαδή μας συνδέει σε κάποιον άσχετο με εμάς proxy server, και συνδεόμαστε με την ιστοσελίδα που ζητήσαμε, από εκεί, (άλλη τοποθεσία, άλλη χώρα!!!), καμία σχέση μ’εμάς! Η διαδικασία αυτή πρέπει να πούμε πως είναι απολύτως νόμιμη.

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN 9 server-header

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN

Κατεβάζουμε το ‘Cyber Ghost VPN‘ και το εγκαθιστούμε με τον γνωστό τρόπο: ‘Ανοιγμα>αποδοχή>next>next, κλπ. Μετά την εγκατάσταση μας ανοίγει μια φόρμα, όπου ή εγγραφόμαστε δωρεάν ή γινόμαστε (με ένα μικρό ποσό) premium μέλη. Μετά κάνουμε login, με τα στοιχεία της εγγραφής μας και μας ανοίγει η πρώτη οθόνη της εφαρμογής όπου μας δείχνει την πραγματική μας διεύθυνση, χώρα και IP. Πατώντας το κίτρινο κουμπί και αφού διαλέξουμε χώρα αν θέλουμε, μας συνδέει στον πρώτο ελεύθερο server.

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN 10 scr_1389256841-700x459

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN

Μόλις πετύχει σύνδεση μας ανοίγει τον προεπιλεγμένο μας browser και αρχίζουμε την περιήγηση μας κανονικά, όπως θα το κάναμε και πριν. Η συνδέσεις που πετυχαίνει είναι άψογες, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση 128-bit AES, για απόλυτη ασφάλεια, αλλά και ειδικές τεχνικές συμπίεσης για υψηλή ταχύτητα, χωρίς καθυστερήσεις. Επίσης η σήραγγα επικοινωνίας χρησιμοποιεί ένα μοναδικό κλειδί 128 bit AES το οποίο λειτουργεί σαν κωδικός κρυπτογράφισης και αλλάζει κάθε 30 λεπτά (μεγαλύτερη ασφάλεια δεν υπάρχει!). Τώρα που μάθατε όλα τα κόλπα, μπείτε στο Internet και κάντε όργια, (πλάκα κάνω).

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική  Δωρεάν προγράμματα

Πώς θα περιηγηθούμε ανώνυμα στο Internet με το CyberGhost VPN

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top