Πώς θα μετατρέψoυμε τον υπολογιστή σας σε WiFi Access Point

Πώς θα μετατρέψoυμε τον υπολογιστή σας σε WiFi Access Point

Για όσους δεν το ξέρουν, υπάρχει τρόπος να μετατρέψουμε τον υπολογιστή μας σε hot spot, χρησιμοποιώντας την ασύρματη κάρτα δικτύου. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά με ένα δωρεάν πρόγραμμα μπορούμε να κάνουμε αναμετάδοση το σήμα Wi Fi που εισέρχεται στον υπολογιστή μας και έτσι να μπορούν να συνδέονται άλλοι υπολογιστές, όχι από το router, αλλά από τον υπολογιστή μας.

Γιατί και σε ποιες περιπτώσεις είναι χρήσιμο να γίνει κάτι τέτοιο; Οι περιπτώσεις είναι πολλές.

Πώς θα μετατρέψoυμε τον υπολογιστή σας σε WiFi Access Point wifi-hotspot-speed-booster
Πώς θα μετατρέψoυμε τον υπολογιστή σας σε WiFi Access Point

Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι όταν διαθέτουμε laptop για χρήση εκτός σπιτιού ή γραφείου, οπότε φυσικά δεν μπορούμε να είμαστε Πώς θα μετατρέψoυμε τον υπολογιστή σας σε WiFi Access Point T-MOBILE-WEBWALK-STICK-FUSIONσυνδεδεμένοι στο Internet με σταθερή σύνδεση, (modem-router), αλλά μόνο με κάποιο stik (mobile internet), οπότε λαμβάνουμε internet μόνο σε μία συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση, αν θέλουμε να δώσουμε internet και σε άλλες συσκευές, (σε άλλα laptop, σε tablet ή σε κάποιο smartphone), τότε η μοναδική λύση είναι η μετατροπή του laptop μας σε Access point, εκμεταλλευόμενοι την ασύρματη κάρτα δικτύου που έτσι κι αλλιώς διαθέτουν όλα τα laptops.

Μια άλλη περίπτωση είναι, όταν θέλουμε να ελέγξουμε όσους χρησιμοποιούν  το Internet στο περιβάλλον μας, πχ παιδιά μέσα στο σπίτι, γιατί έτσι μπορούμε να δούμε στον υπολογιστή Access Point, πόση ώρα χρησιμοποιεί το διαδίκτυο η συσκευή ‘επισκέπτης’, αλλά και να απαγορεύουμε την είσοδο σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή ακόμα και σε κατηγορίες ιστοτόπων, πχ Torrent P2P, κλπ.

Πώς θα μετατρέψoυμε τον υπολογιστή σας σε WiFi Access Point Bzeek-Wireless-access-Windows-7
Πώς θα μετατρέψoυμε τον υπολογιστή σας σε WiFi Access Point

Στην περίπτωση επίσης όπου ο χώρος δεν διαθέτει router, αλλά απλό modem, το οποίο μπορεί να δώσει σήμα μόνο με καλώδιο, (αν δεν θέλουμε να μαζευτούν όλες οι συσκευές γύρω από το modem), ο μοναδικός τρόπος είναι να συνδέσουμε έναν υπολογιστή με καλώδιο ethernet, και μετά κάνοντας τον Access Point, να μεταδώσουμε το σήμα ασύρματα σε όλο το χώρο. Αλλά υπάρχει και η απλούστερη των περιπτώσεων, όπου το σήμα του Router δεν μπορεί να φτάσει μακριά λόγω πολυπλοκότητας του χώρου, πχ πολλά ενδιάμεσα χωρίσματα, ή καθρέπτες και άλλα εμπόδια.

iΠώς θα μετατρέψoυμε τον υπολογιστή σας σε WiFi Access Point nstall-mypublicwifi-01.png
Πώς θα μετατρέψoυμε τον υπολογιστή σας σε WiFi Access Point

Αφού είδαμε λοιπόν κάποιες περιπτώσεις που καθιστούν τη χρήση του Access point απαραίτητη, τώρα θα δούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο επιλέξαμε με γνώμονα την απλότητα την αξιοπιστία και τις δυνατότητες του, προκειμένου να μετατρέψουμε τον προσωπικό μας υπολογιστή, desktop ή laptop, σε Access Point.

Το πρόγραμμα είναι το ‘MyPublicWiFi-Firewall‘ και μπορείτε να το κατεβάσετε από αυτό το σύνδεσμο:  http://www.mypublicwifi.com/publicwifi/en/index.html

Πώς θα μετατρέψoυμε τον υπολογιστή σας σε WiFi Access Point access-point-5
Πώς θα μετατρέψoυμε τον υπολογιστή σας σε WiFi Access Point

Το setup του προγράμματος θα το βρούμε στις λήψεις και θα το εκτελέσουμε ώστε να γίνει η εγκατάσταση, με το γνωστό τρόπο next –> next, κλπ. Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση το πρόγραμμα θα μας ζητήσει επανεκκίνηση. Μετά την επανεκκίνηση θα πρέπει να σταματήσουμε τη λειτουργία του (πατώντας το button ‘stop hotspot‘) για να το ρυθμίσουμε στα μέτρα μας, γιατί οι default ρυθμίσεις σίγουρα δεν καλύπτουν την δική μας περίπτωση.
Πώς θα μετατρέψoυμε τον υπολογιστή σας σε WiFi Access Point stop hotspot 6Αφού σταματήσουμε λοιπόν την εφαρμογή επιλέγουμε το button ‘Automatic Hot Spot Configuration‘ αρχίζουμε τις ρυθμίσεις. Οι δυο πρώτες ρυθμίσεις που θα κάνουμε και ουσιαστικά είναι υποχρεωτικές για να λειτουργήσει το πρόγραμμα είναι πρώτον να δώσουμε ένα όνομα στο access point μας και το δεύτερο, να ορίσουμε έναν κωδικό με τουλάχιστον οκτώ ψηφία. Αν πάμε στην καρτέλα ‘management‘ μπορούμε να ορίσουμε αν οι επισκέπτες μας θα έχουν πρόσβαση σε P2P Torrent, τσεκάροντας τα ανάλογα chek box.

Από τη καρτέλα ‘Show URL Logging‘ μπορούμε να δούμε όλα τα url που επισκέφθηκαν όσων συνδέθηκαν με το δίκτυό μας και επίσης από την καρτέλα Clients μπορούμε να ελέγχουμε ανά πάσα στιγμή πόσοι και ποιοι είναι συνδεδεμένοι με το Hotspot μας. Γενικά η λειτουργία της εφαρμογής είναι πολύ εύκολη και δε νομίζω ότι θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με τη χρήση του. Αν θέλετε παρακολουθήστε και το σχετικό VIDEO

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

ΑρχικήΔωρεάν προγράμματα

Πώς θα μετατρέψoυμε τον υπολογιστή σας σε WiFi Access Point

 

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

4 Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Ο/Η Lefteris λέει:

  επειδή χθες έμαθα τη σελίδα αυτή και επειδή μπορω να πω ότι δεν είμαι και καλός γνώστης της

  αγγλικής αν όπως βήμα βήμα δημοσιεύεται την εγκατάσταση κάποιων προγραμμάτων θα σας είμουνα

  ευγνώμων είμαι καινούριος στη σελίδα ευχαριστώ έκ των προτέρων

  • Ο/Η pcpas.com λέει:

   Αυτό κάνω, όταν δημοσιεύω κάτι, για τη χρήση ενός προγράμματος. Τώρα αν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, δεν δείχνω και τις φωτογραφίες που λένε ‘next –> next” (επόμενο), έ εντάξει, αυτό εννοείται. Πάντως next σημαίνει επόμενο και cancel σημαίνει ματαίωση. Όλα τα άλλα τα δείχνω. Αν δεν καταλαβαίνεις και καμιά λέξη, μπορείς να την βρίσκεις στο ‘μετάφραση google’. Ευχαριστώ πολύ και που με διαβάζεις και για την επικοινωνία, χρόνια πολλά και καλές γιορτές!

 2. Ο/Η Ευάγγελος Γεραλης λέει:

  Συγχαρητήρια για την Ιστοσελίδα σας. Τα άρθρα σας είναι ότι καλύτερο έχω βρει στα 40 χρόνια που ασχολούμαι με την πληροφορική. Συνεχίστε το έχουμε ανάγκη.

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top