Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft

Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε μια καθαρή εγκατάσταση λειτουργικού, χωρίς να μπλέξουμε σε περιπέτειες με διάφορες πειρατικές εκδόσεις αλλά και χωρίς να αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε το recovery partition, που θα μας εγκαταστήσει από την αρχή, ένα σωρό άχρηστα utilitys και διαφημίσεις του κατασκευαστή, είναι το κατέβασμα από τη σελίδα της Microsoft.

Σήμερα θα δείξουμε τον τρόπο, κάποιες τεχνικές, αλλά και έναν πλήρη οδηγό για να βρείτε την ανάλογη σελίδα για τα Windows 8,1 να κατεβάσετε το δικό σας σύστημα (για να λειτουργήσει το κλειδί σας πρέπει να κατεβάσετε την πανομοιότυπη έκδοση) και να το εγκαταστήσετε πετυχαίνοντας μια καθαρή εγκατάσταση.

Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft Pinned_Sites_03

Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft

Για να κατεβάσουμε το λειτουργικό μας θα πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιήσουμε τον υπολογιστή μας (αν λειτουργεί!) ή κάποιον άλλον υπολογιστή με λειτουργικό Windows, γιατί το εργαλείο κατεβάσματος που διαθέτει η microsoft, έχει αυτόν τον περιορισμό, είναι δηλαδή φτιαγμένο για να λειτουργεί μόνο σε windows και όχι σε Mac, Linux κλπ.

Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft

Η πρώτη κίνηση είναι να πάμε στη σελίδα της Microsoft που βρίσκεται το εργαλείο δημιουργίας μέσου που μας ενδιαφέρει, από το σύνδεσμο :  http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-8/create-reset-refresh-media και κάπου προς το τέλος της σελίδας θα βρούμε το link, το οποίο είναι ένα μεγάλο μπλε κουμπί και λέει: ‘Δημιουργία μέσου‘.

Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft 2 dhmiourgia-mesou

Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft

Πατώντας στο button ‘Δημιουργία μέσου‘, θα κατέβει το ‘mediacreationtool‘ το οποίο θα αποθηκεύσουμε και κατά πάσα πιθανότητα θα το βρούμε στις λήψεις

Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft 3 mediacritortool

Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft

Από τις λήψεις θα διπλοπατήσουμε το αποθηκευμένο αρχείο ώστε να εκτελεστεί.

Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft 4-ergalio1

Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft

Η πρώτη οθόνη του εργαλείου θα μας ζητήσει να ορίσουμε γλώσσα, έκδοση και αρχιτεκτονική. Το μόνο κάπως δύσκολο, είναι η έκδοση, καθώς, για να λειτουργήσει με τον αριθμό ενεργοποίησης που είχαν τα προ εγκατεστημένα Windows, θα πρέπει να επιλέξουμε την ίδια έκδοση και όχι κάποια ανώτερη, αλλά και να κάνουμε το διαχωρισμό αν πρόκειται για έκδοση ‘Ν’ ή για κάποια άλλη. Η παρακάτω εικόνα δείχνει την πιο συνηθισμένη ρύθμιση, αλλά είπαμε αν δεν ξέρετε με βεβαιότητα την έκδοση και την αρχιτεκτονική, μπορείτε να πάτε ‘πίνακας ελέγχου -> σύστημα‘ και εύκολα να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Αν δεν μπορείτε να βρείτε τον αριθμό κλειδί προϊόντος, δείτε το σχετικό άρθρο μου, από εδώ.

Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft 5-ergalio-2

Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft

Αφού ξέρουμε τι θέλουμε, πατάμε στο κουμπί ‘επόμενο’ όπου το εργαλείο μας ρωτάει αν θέλουμε να φτιάξουμε κάποιο ISO ή αν θέλουμε να γράψουμε το αρχείο των windows σε ένα flash USB. Η σωστή επιλογή είναι να το κατεβάσουμε ISO, γιατί από iso μετά το κάνουμε ό,τι θέλουμε, δηλαδή είτε το γράφουμε σε DVD με το εργαλείο των windows που βρίσκεται προ εγκατεστημένο σε όλα τα λειτουργικά, ή τα γράφουμε σε κάποιο USB με το βοηθητικό εργαλείο RUFUS, όπου έχω γράψει ένα σχετικό άρθρο και μπορείτε να το δείτε από εδώ.

Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft 6-ergalio3

Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft

Μόλις κάνουμε την επιλογή μας, πατάμε ‘επόμενο’ και εμφανίζεται η επόμενη οθόνη στην οποία βλέπουμε να γίνεται ο υπολογισμός χρόνου, η πρόοδος του downloading, αλλά και ο υπολοιπόμενος χρόνος.

Αν είναι όλα εντάξει το ISO θα κατέβει και μπορούμε να το γράψουμε σε DVD και να κάνουμε την εγκατάστασή μας. Αν δεν κατέβει σωστά και μας βγάλει μήνυμα σφάλματος, υπάρχει πιθανότητα να εμποδίστηκε από το antivirus ή το τείχος προστασίας, οπότε απενεργοποιήστε τα και ξαναδοκιμάστε. Το εργαλείο είναι σίγουρα ok και δουλεύει σωστα, αν υπάρξει πρόβλημα, σίγουρα είναι δικό σας και όχι της Microsoft. 

Υπάρχει ένα παρόμοιο άρθρο που αφορά το κατέβασμα Windows 10 και μπορείτε να το δείτε από εδώ. Σε επόμενο άρθρο θα δείξω έναν τρόπο για να κάνουμε εγκατάσταση τα Windows 8,1 οποιαδήποτε έκδοση, χωρίς αριθμό κλειδί προϊόντος, ώστε μετά αν θέλει κάποιος να μπορεί να τα ενεργοποιήσει με κάποιο kode generator, ή με όποιον άλλον τρόπο θέλει. Μείνετε συντονισμένοι.

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική Δωρεάν προγράμματα 

Πώς θα κατεβάσω τα Windows 8,1 γνήσια από τη Microsoft

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top