Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube

Υπάρχουν βέβαια ένα σωρό εφαρμογές που μας δίνουν τη δυνατότητα να κατεβάσουμε από το You Tube ό,τι θέλουμε, αλλά το θέμα είναι πως για όλες αυτές τις εφαρμογές, πριν τiς εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας, θα πρέπει να κάνουμε μια δεύτερη σκέψη, υπό την έννοια ότι μαζί τους κατεβαίνουν και πολλά άλλα προγράμματα, επιβλαβή για το σύστημά μας.

Έχω δοκιμάσει κυριολεκτικά δεκάδες τέτοιες εφαρμογές και έχω εκπλαγεί από τον όγκο και την πληθώρα των παράλληλων προγραμμάτων που προσπαθούν να μας εγκαταστήσουν, μαζί με το βασικό πρόγραμμα. Ένα μεγάλο θέμα επίσης είναι αυτό των διαφημίσεων, όπου οι περισσότερες εγκαθίστανται και μόνιμα μάλιστα, βαραίνοντας τη λειτουργία του υπολογιστή μας!!!

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube XILISOFT-1

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube

Η εφαρμογή που θα δούμε τώρα, είναι κάτι τελείως διαφορετικό, αφού όχι μόνο δεν προσπαθεί να μας εγκαταστήσει επιπρόσθετα προγράμματα, converters και διαφημίσεις, αλλά είναι πολύ εύκολη στην εγκατάσταση, κάνει γρήγορο κατέβασμα, εύκολη και γρήγορη μετατροπή, παραμετροποιείται και γενικά μπορώ να πω ότι έχει μόνο καλά!!!

Η εφαρμογή λέγεται ‘Xilisoft‘ και μπορείτε να την κατεβάσετε από τον σύνδεσμο : http://www.xilisoft.com/download-youtube-video.html . Από την οθόνη που θα μας ανοίξει όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, θα πρέπει να πατήσουμε στον σύνδεσμο ‘Free Download‘ για να κατέβει το exe της εφαρμογής.

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube XILISOFT-2

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube

To exe θα το βρούμε στις λήψεις και θα το εκτελέσουμε με τη γνωστή διαδικασία ‘start ->next -> κλπ, χωρίς καμία επιφύλαξη, αφού όπως προείπα δεν κρύβει καμία παγίδα. Μετά την εγκατάσταση θα βρούμε τη συντόμευση της εφαρμογής στην επιφάνεια εργασίας.

Η λειτουργία είναι απλούστατη. Ανοίγουμε το You Tube και επιλέγουμε το video που θέλουμε να κατεβάσουμε. Μόλις ανοίξει επιλέγουμε τη γραμμή διεύθυνσης (url) στην κορυφή του browser, πατώντας μια φορά με αριστερό κλικ, ώστε η γραμμή να γίνει μπλε, (που σημαίνει ότι έχει επιλεγεί).

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube XILISOFT-3

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube

Μετά επάνω στη μπλε γραμμή κάνουμε ένα δεξί κλικ αυτή τη φορά και επιλέγουμε ‘αντιγραφή‘. Τώρα πάμε στο παράθυρο της εφαρμογής και με δεξί κλικ επιλέγουμε ‘επικόλληση‘, στη γραμμή URL , (στην κορυφή του παραθύρου), αν και τις περισσότερες φορές η επικόλληση γίνεται αυτόματα.

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube XILISOFT-4

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube

Το μόνο που μένει είναι να πατήσουμε το μεγάλο πράσινο κουμπί στο τέλος της URL που λέει ‘DOWNLOAD‘ και το Video κατεβαίνει.

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube XILISOFT-5

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube

Στην επόμενη οθόνη βλέπουμε και την πρόοδο του κατεβάσματος, η οποία φαίνεται στην πράσινη μπάρα, στη δεξιά πλευρά του παραθύρου.

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube XILISOFT-6

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube

Το αρχείο θα το βρούμε στο φάκελο ‘Τα Video μου‘ που είναι και η προεπιλεγμένη θέση του προγράμματος, για να αποθηκεύει, αλλά μπορούμε να το ρυθμίσουμε και να τα αποθηκεύει όπου θέλουμε. Η αλλαγή γίνεται από το tab ‘settings‘ που βρίσκεται στην αριστερή μπάρα επιλογών, και πατώντας το, θα μας ανοίξει ένα νέο παράθυρο ρυθμίσεων, όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα, όπου μπορούμε να ρυθμίσουμε και την μορφή που θα κατεβαίνουν τα αρχεία για να μην χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία/μετατροπή.

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube XILISOFT-7

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube

Εννοείται πως η εφαρμογή μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε και τη μορφή του αρχείου και από Video Mpeg4 ή οτιδήποτε είναι, να το μετατρέψουμε σε αρχείο ήχου, σε mp3, ή ό,τι άλλο θέλουμε, αλλά επίσης μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε και το κατάλληλο forma για άλλες συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, κλπ. Η αλλαγή μορφής γίνεται από το tab ‘Convert’, όπου αν το επιλέξουμε θα μας ανοίξει το παρακάτω παράθυρο με τις επιλογές.

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube XILISOFT-8

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube

Από το tab ‘Convert’ λοιπόν, επιλέγοντας το ‘Devices’ βλέπουμε τις επιλογές που αφορούν τη συσκευή στην οποία θέλουμε να εκτελέσουμε το αρχείο, ενώ διαλέγοντας την επιλογή ‘Customize’ μπορούμε να αλλάξουμε τη μορφή του, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube XILISOFT-9

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube

Υπάρχει βέβαια και η λύση ενός πολύ φημισμένου Add on που λειτουργεί σαν πρόσθετο στον Firefox, το γνωστό  ‘Video Download Helper‘ το οποίο δεν κάνει μετατροπές σε forma ή τύπο λήψης, αλλά μόνο κατέβασμα Video, όπως το βλέπουμε στο You Tube, είναι όμως πολύ εύκολο στη χρήση του, αφού την ώρα που παρακολουθούμε το Video, απλώς πατάμε επάνω στο εικονίδιο και αυτό αποθηκεύεται στον υπολογιστή μας, σε όποιον φάκελο ή θέση, θέλουμε. Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε με ένα κλικ, από εδώ.  (Το εικονίδιο εγκαθίσταται επάνω στη μπάρα εργαλείων του Firefox, στη δεξιά πλευρά).

Το καλύτερο πρόσθετο για κατέβασμα όμως, που εγκαθίσταται μάλιστα κάτω από το Video, (και όχι στη μπάρα του firefox), είναι το ‘Youtube Video and Audio Downloader, (που έχει όμως προσωρινά ανασταλεί η λειτουργία του!!!) Αυτό το πρόσθετο μας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσουμε απ’ευθείας το Video και στις δυο μορφές, δηλαδή και ολοκληρωμένο Video, αλλά και μόνο τον ήχο σε μορφή MP3, οπότε και κρατάμε όποια μορφή θέλουμε και ότι δε χρειαζόμαστε το διαγράφουμε.

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube youtube-downloader

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube

Αυτό το πρόσθετο κατά τη γνώμη μου είναι το καλύτερο και το πιο εύκολο και το πρόσθεσα τελευταίο, γιατί όταν έγραψα το άρθρο, δεν υπήρχε.

Σημαντικό: Όλα αυτά τα πρόσθετα για να κατέβουν και να εγκατασταθούν χωρίς προβλήματα πρέπει να τα κατεβάσετε και να τα εγκαταστήσετε με τον Firefox. Οπότε αν διαβάζετε το άρθρο μέσω κάποιου άλλου browser (Chrome, Explorer, Opera κλπ), κλείστε τον και ανοίξτε το άρθρο με τον Firefox, για να κάνετε κατέβασμα και εγκατάσταση κατ’ευθείαν.

Νομίζω ότι ήμουν αρκετά κατατοπιστικός και δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα ούτε στην εγκατάσταση, αλλά ούτε και στη χρήση των καταπληκτικών αυτών, δωρεάν εφαρμογών!

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

ΑρχικήΔωρεάν προγράμματα

Πώς θα κατεβάσουμε αρχεία video & ήχου από το You Tube

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

1 Reply

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ο/Η ΕΛΣΑ λέει:

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΧΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΤΡΕΞΩ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

    Το σημείο εισαγωγής Direct3DCreate9Ex της διαδικασιας δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί στη βιβλιοθήκη δυναμικής σύνδεσης d3d9.dll.

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ… ΕΧΩ WINDOWS XP… ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΤΙ Η ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ…
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top