Πώς ενσωματώνουμε υπότιτλους σε ταινία

Πώς ενσωματώνουμε υπότιτλους σε ταινία

Όταν κατεβάζουμε μια ταινία (συνήθως από κάποιον torrent client), αμέσως μετά πρέπει να κατεβάσουμε και τους υπότιτλους, εκτός και είμαστε άριστοι γνώστες της Αγγλικής, οπότε δεν τους χρειαζόμαστε!!! Για το κατέβασμα ταινιών μπορείτε να δείτε το σχετικό προηγούμενο άρθρο μου από εδώ. Επίσης για το κατέβασμα υποτίτλων, στη σελίδα ‘δωρεάν προγράμματα‘, θα βρείτε τρεις διαφορετικές πλατφόρμες.

(Εγώ χρησιμοποιώ το sublight, αλλά υπάρχουν πολλές περισσότερες δωρεάν, αν ψάξει κάποιος στο διαδίκτυο, (αν και δεν χρειάζεται). Αυτό στο οποίο δεν έχουμε αναφερθεί, (και ίσως είναι παράλειψη), είναι η ενσωμάτωση των υποτίτλων, ώστε να μη χρειάζεται να έχουμε στον υπολογιστή μας ξεχωριστούς φακέλους, όπου σε κάθε φάκελο να υπάρχουν δύο αρχεία, δηλαδή ένα αρχείο με την ταινία και ένα με τους υπότιτλους, αλλά μόνο ένα μεμονωμένο αρχείο με την ταινία, που οι υπότιτλοι θα είναι ενσωματωμένοι!

Πώς ενσωματώνουμε υπότιτλους σε ταινία 1-ipotitloi

Πώς ενσωματώνουμε υπότιτλους σε ταινία

Αυτό δεν βοηθάει μόνο στην τάξη, αλλά είναι και ευκολία, γιατί όταν διπλοπατάμε το αρχείο με την ταινία για να παίξει, δεν χρειάζεται να κάνουμε μέσω του player τη διαδικασία ενσωμάτωσης κάθε φορά, δηλαδή, δεξί κλικ –> menu υποτίτλων –> επιλογή αρχείου κλπ, αλλά 3-ipotitloiοι υπότιτλοι εμφανίζονται αυτόματα. Ένα άλλο καλό που έχει αυτή η ενέργεια είναι ότι μπορούμε να γράψουμε την ταινία μας, σε δίσκο DVD και να την αναπαράγουμε σε όλες τις συσκευές, δηλαδή σε DVD player, σε playstation και αλλού, όπως ένα DVD που νοικιάσαμε από Video Club, πράγμα αδύνατο αν πρώτα δεν έχουμε κάνει ενσωμάτωση υποτίτλων. Με απλά λόγια αν διαθέτουμε κάποιον projector ή τηλεόραση η οποία δεν έχει θύρα USB, τότε δεν μπορούμε να δούμε ταινία με υπότιτλους, με κανέναν τρόπο. Άρα λοιπόν η ενσωμάτωση υποτίτλων για κάποιους είναι απαραίτητη, ώστε να βλέπουν τις αγαπημένες τους ταινίες σε μεγάλες οθόνες που δεν διαθέτουν όλες τις ευκολίες διασύνδεσης.

Η καλύτερη εφαρμογή που βρήκα, αξιόπιστη, χωρίς πρόβλημα εγκατάστασης, χωρίς παγίδες, πολύ γρήγορη και δωρεάν, είναι το MKVToolNix. Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα, για να το κατεβάσετε από εδώ.

Πώς ενσωματώνουμε υπότιτλους σε ταινία 2-ipotitloi

Πώς ενσωματώνουμε υπότιτλους σε ταινία

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα οι 4 πρώτες επιλογές αφορούν τα Windows. Επιλέγετε ανάλογα με το σύστημά σας, 32 ή 64 bit και επίσης αν θέλετε μόνιμη εγκατάσταση ή φορητή (portable). Προτείνω τη μόνιμη, γιατί είναι πιο σταθερή, πιο εύχρηστη και δεν είναι καθόλου βαριά για το σύστημα, οπότε το πρώτο ή το τρίτο link, είναι η επιλογή σας.

Η εγκατάσταση γίνεται με το γνωστό τρόπο ‘next ->next’ και όταν τελειώσουμε, βρίσκουμε τη συντόμευση στη ε.ε και την ανοίγουμε. Η εικόνα που θα πάρουμε είναι η παρακάτω

Πώς ενσωματώνουμε υπότιτλους σε ταινία 4-ipotitloi

Πώς ενσωματώνουμε υπότιτλους σε ταινία

Η διαδικασία που ακολουθούμε τώρα είναι απλούστατη.  Στο κάτω μέρος του παραθύρου, υπάρχουν 3 buttons, όπως φαίνεται και στην εικόνα. Επιλέγουμε το πρώτο, ‘αυτό με το +‘, που λέει ‘Add source files’ και από τον browser του υπολογιστή, που ανοίγει, επιλέγουμε τους δύο  φακέλους, δηλαδή το φάκελο με την ταινία και στη συνέχεια τον φάκελο με τους υπότιτλους. Η εικόνα που θα πάρουμε είναι η παρακάτω.

Πώς ενσωματώνουμε υπότιτλους σε ταινία 5--ipotitloi

Πώς ενσωματώνουμε υπότιτλους σε ταινία

Έχουμε τελειώσει. Πατώντας απλά το διπλανό button ‘start muxing’, σε ένα λεπτό έχουμε το νέο αρχείο που περιέχει την ταινία με ενσωματωμένους τους υπότιτλους!
Εναλακτικά μπορούμε να εισάγουμε τα αρχεία μας και με σύρσιμο, (drag & drop).

Μπορείτε να δείτε και το σχετικό VIDEO.

Αν θέλετε να γράψετε αυτό το αρχείο σε DVD, διαβάστε το επόμενο άρθρο μου ‘Πώς θα γράψω σε DVD ένα αρχείο ταινίας‘.

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική  —  Δωρεάν προγράμματα

Πώς ενσωματώνουμε υπότιτλους σε ταινία

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

24 Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ο/Η Στέλιος Ιερωνυμάκης λέει:

    Έχω κατεβάσει την παρακάτω εφαρμογή που κλειδώνει ακατάλληλες ιστοσελίδες αλλά απενεργοποιείται χωρίς λόγο μετά από λίγες μέρες. Κάνω κάτι λάθος;

    https://www.dropbox.com/s/zcxvrnob333fxbh/Block%20Porn.rar?dl=0

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά ενδεχομένως να υπάρχει ήδη στον υπολογιστή σου κάποιος ιος. Να ξέρεις ότι πολλοί ιοί είναι προγραμματισμένοι να προστατεύουν τον εαυτό τους. Στο λέω γιατί οι ακατάλληλες σελίδες συνήθως κρύβουν μέσα τους και κάποια αρχεία spy (τουλάχιστον) Άν θέλεις μπορείς να τρέξεις το adwcleaner που καθαρίζει τους browser αλλά και ένα antivirus. Μετά ξανακάνε εγκατάσταση και αν στο ξανακάνει το ξαναβλέπουμε.

  2. Ο/Η Αννα Φιλιπποπουλου λέει:

    πολυ χρησιμες οι οδηγιες σου! εχω ομως μια ερωτηση οι υποτιτλοι μπηκαν κανονιακ αλλα οταν παιζει η ταινια φαινονται καπως ετσι $#%GS$^
    ελπιζω να καταλαβες τι εννοω…. τι να κανω;

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Αυτό γίνεται γιατί οι υπότιτλοι που κατέβασες, προφανώς δεν είναι οι κατάλληλοι. Δοκίμασε να κατεβάσεις άλλους ή δοκίμασε μήπως η ταινία είχε ήδη ενσωματωμένους αυτούς τους υποτίτλους, οπότε θα πρέπει την ώρα που παίζει η ταινία στον player σου, να επιλέξεις κάποιους άλλους, πατώντας δεξί κλικ και ακολουθώντας το menu που αναπτύσσεται, όπως φαίνεται στην εικόνα που επισυνάπτω. επιλογή υποτίτλων στον vlc

  3. Ο/Η Terys Kouris λέει:

    Καλησπερα σας. Παρακαλω θα ηθελα να μου πειτε πως μπορω να περασω στον Υπολ/στη ενα –DVD–με ελληνικους υποτιτλους και να το κρατισω σαν αρχειο. Εχω χρησιμοποιησει πολλα προγραμματα αλλα κανενα δεν με εχει βοηθησει. Το–DVD–ειναι απο αυτα που υπαρχουν στα περιοδικα. Ευχαριστω.

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Το θέμα για το οποίο μιλάω στο συγκεκριμένο άρθρο, είναι διαφορετικό από αυτό που ζητάς! Τέλος πάντων, τα DVD που αγοράζεις από οπουδήποτε, είτε από κατάστημα, είτε από εφημερίδα, έχουν προστασία εγγραφής. Αυτό σημαίνει ότι, για να κάνεις οτιδήποτε, πρέπει να ‘σπάσεις’ το DVD, με κάποιο πρόγραμμα όπως το DVDFAB, το οποίο μπορείς να το αγοράσεις, αλλά μπορείς να το βρεις και ‘σπασμένο’ σε κάποια πλατφόρμα torrent, όπως το piratebay. Δεν μπορώ να σου γράψω άλλα

  4. Ο/Η ΕΛΣΑ λέει:

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΧΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΤΡΕΞΩ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

    Το σημείο εισαγωγής Direct3DCreate9Ex της διαδικασιας δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί στη βιβλιοθήκη δυναμικής σύνδεσης d3d9.dll.

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ… ΕΧΩ WINDOWS XP… ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΤΙ Η ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ…
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Τα XP εδώ και τρία χρόνια δεν υποστηρίζονται από τη Microsoft, οπότε είναι λογικό, χωρίς τις απαραίτητες ενημερώσεις, να μη μπορούν να υποστηρίξουν νεώτερα προγράμματα τα οποία χρειάζονται και νέα frameworks, για να ‘τρέξουν’. Λυπάμαι αν σε στεναχωρώ αλλά αν πρόκειται για XP, δεν αξίζει ούτε να το συζητάμε. Και που λειτουργούν ακόμα, είναι θαύμα!!!

      • Ο/Η letta λέει:

        Συγγνώμη για την λίγο άσχετη παρέμβαση μου,αλλά είδα περί XP και έχω θέμα με παλιό λάπτοπ που δεν μπορώ να συνδέσω στο Ρούτερ μου και όταν ανοίγει βλέπω πως “λείπουν” πολλά,πρέπει να γίνουν updates,αλλά χωρίς internet πως να το κάνω? Οπότε θα ήθελα να μου πείτε αν γίνετε, μήπως είναι ο λόγος αυτός που δεν μπορώ να τον συνδέσω ή δεν έχει καμία σημασία το ότι είναι ΧΡ ?

        Πολύ απλό + καλό και αυτό το άρθρο σας! Αυτό που έψαχνα για ενσωμάτωση υποτίτλων σε ταινίες!!
        Να είστε καλά

        • Ο/Η pcpas.com λέει:

          Πολλά συστήματα XP δεν δέχονται τη νέα κωδικοποίηση κλειδώματος του router, η οποία είναι η ‘WPA PSK’. Για να συνδεθείς στο Internet θα πρέπει είτε να χρησιμοποιήσεις καλώδιο Ethernet, ή να αλλάξεις την κωδικοποίηση κλειδώματος σε WEP (η οποία βέβαια είναι απολύτως αναξιόπιστη), ή ακόμα να καταργήσεις εντελώς την ασφάλεια στο Router σου, οπότε τότε θα συνδεθείς σίγουρα. Όμως τα XP δεν ενημερώνονται πλέον από τη Microsoft, οπότε και να συνδεθείς στο Internet, ενημερώσεις δε θα πάρεις, όχι μόνο γιατί δεν τις δίνει η Microsoft, αλλά και γιατί καμία εταιρεία λογισμικού, δεν φτιάχνει πλέον εφαρμογές για XP. Το πολύ πολύ να ανοίγεις κάποιον Browser και να κάνεις ένα ψευτοσερφάρισμα, αλλά με τους ιούς που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και με δεδομένο ότι τα XP έχουν πλέον τεράστια κενά ασφαλείας, σε δύο μέρες το σύστημά σου θα έχει καταρεύσει!!! Δοκίμασε να εγκαταστήσεις τουλάχιστον Windows 8,1 και αν τα σηκώνει το Laptop σου, δούλεψέ το έτσι. Αν όχι, δε γίνεται τίποτα, απλώς πέτα το και πάρε άλλο. Αυτά

  5. Ο/Η Αντωνης λέει:

    Καλησπέρα κυριε συνοονοματε αντωνη! καλο αποκαλοκαιρο/φθινοπωρο! εχω πρόβλημα με το πεογραμματακι το κατεβασα όλα καλα! εκανα βημα βγμα οτο λετε στο video φτιαχνει ξαινουριο αρχειο με την ταινια αλλα δεν αδειαχει η μαπα αριστερα που γινεται 100! παραμενει εκει και δεν αδειαζει! εχω windows 10 pro εκδοση 1607 64bit με 8g μνημη! επεξεργαστη intel i7-3770! και antivirus bitdfender free! ςχω δοκιμασει τα παβτα δεν φινεται τιποτα! θα εκτιμουσα εάν με βοηθούσατε!!! καλο απόγευμα!!! Αντώνης.

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Δεν είναι ανάγκη να αδειάσει η μπάρα, μπορεί να παραμείνει και γεμάτη, (σε κάποια συστήματα μένει γεμάτη), δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν δεις το νέο αρχείο που δημιουργείται, περιέχει τους υπότιτλους κανονικά, είτε αδειάσει η μπάρα, είτε όχι!!!

  6. Ο/Η βαγγέλης κασσελάκης τηλ. 6979108850 Βρύσσες κυδωνίας χανιά λέει:

    Καλησπέρα από Χανιά.

    Κύριε Σφακιανάκη κατέβασα το MKVToolNix και το εγκατέστησα στον υπολογιστή μου, κάνω αυτά που περιγράφετε, νομίζω σωστά, η ταινία και οι υπότιτλοι έχουν το ίδιο όνομα, τα περνώ στο πρόγραμα και δίνω έναρξη, πολύ γρήγορα δημιουργείτε μια νέα ταινία αν και η πρώτη μπάρα δεν γεμίζει τελείως και να αδειάσει ( την άφησα ώρες και δεν άδειασε ) αλλά διαβασα αυτά κου είπατε παραπάνω και ο.κ. Η καινούρια ταινία όμως έχει αγγλικούς υπότιτλους και όχι ελληνικούς. ‘Οταν την βάζω να παίξει με κλειστό το MKVToolNix παίζει κανονικά με τους ελληνικούς με τον VLC player

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Μα το MKV δεν είναι για να το έχεις ανοικτό. Σου φτιάχνει ένα καινούργιο αρχείο (ταινία και υπότιτλοι μαζί) και ύστερα το κλείνεις. Διαγράφεις μετά το παλιό αρχείο της ταινίας και το txt έγγραφο με τους υπότιτλους και είσαι ok. Σου μένει μόνο το νέο αρχείο που δημιουργήθηκε, που όταν το ανοίξεις παίζει κανονικά και εμφανίζει και τους Ελληνικούς υπότιτλους αυτόματα. Ποιο είναι το πρόβλημα, δεν καταλαβαίνω!!!

  7. Ο/Η Ζαφείρης λέει:

    Καλησπέρα σας,αν μπορούσατε να με βοηθήσετε στο πως να αλλάξω το μεγεθος της γραμματοσειρας των υποτίτλων στο παραγόμενο αρχείο mkv καθώς αν και η ενσωμάτωση γίνεται κανονικά οι υπότιτλοι είναι μικρού μεγέθους.Δηλ το παραγόμενο αρχείο mkv να έχει μεγαλύτερη γραμματοσειρά ενσωματωμένων υποτίτλων χωρίς να κάνω κάποια αλλαγή μεσω του μέσου αναπαραγωγής για παράδδειγμα στην τηλεορασή μου…
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας εκ των προτέρων…

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Με δεξί κλικ θα πατήσεις επάνω στο αρχείο υποτίτλων και από το menu που θα αναπτυχθεί, θα επιλέξεις άνοιγμά με–>σημειωματάριο. Μόλις ανοίξει το αρχείο, (μέσα στο περιβάλλον του σημειωματάριου), από το menu που υπάρχει στην κορυφή του παραθύρου, θα πατήσεις την επιλογή ‘μορφή’ και μετά ‘γραμματοσειρά’. Στο παράθυρο διαλόγου που θα ανοίξει θα βρεις την επιλογή για την αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς, καθώς και άλλες επιλογές. Θα αλλάξεις ό,τι θέλεις και από το κεντρικό menu πάλι, θα κάνεις αποθήκευση, μέσα από την επιλογή ‘αρχείο’. Μετά θα ενσωματώσεις τους υπότιτλους στην ταινία και θα είσαι ok.

      • Ο/Η Ρήγας λέει:

        Αγαπητέ κύριε,
        Παρα το γεγονός ότι η το μεγεθος των γραμμάτων το άλλαξα και τους αποθήκευσα με Save as, όταν τους ενσωματώνω στην ταινία εξακολουθούν να έχουν το αρχικό τους μέγεθος. Υπάρχει κάτι ακόμα που πρέπει να γίνει?

        • Ο/Η pcpas.com λέει:

          Το μέγεθος των υποτίτλων ελέγχεται από την εφαρμογή που σου κάνει την αναπαραγωγή, πχ VLC, και δευτερευόντως από την εφαρμογή λήψης και εγκατάστασης υποτίτλων. Θα ρυθμίσεις λοιπόν το μέγεθος τη στιγμή που παίζει η ταινία, από την εφαρμογή που την αναπαράγει.

  8. Ο/Η Λουκάς Λουκόπουλος λέει:

    Με το πρόγραμμα MKVT γίνεται κανονικά η ενσωμάτωση των υπότιτλων στην ταινία,η οποία παίζει στον player VLC.Οταν όμως μεταφέρω την ταινία με usb να παίξει σε τν smart (SAMSUNG)δεν παίζουν οι υπότιτλοι!Γιατί;

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Γιατί το τηλεκοντρόλ σου στα χρωματιστά button που είναι για τη smart λειτουργία, έχει επιλογή ‘εμφάνιση υποτίτλων). Βρες την και ενεργοποίησέ την!!!

  9. Ο/Η Kiprea λέει:

    Για σας εκανα τις οδηγιες που γραφεις εβαλα και την ταινια και τους ιταλικους ιποτιτλους και οταν τελιωσε και την εβαλα να παιξει δεν μου εφανιζε τους υποτιτλους καθολου τι να κανω;

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Το πιθανότερο είναι να έχεις απενεργοποιημένους τους υπότιτλους στην εφαρμογή που βλέπεις τις ταινίες. Δες το πιο προσεκτικά, γιατί το πρόγραμμα λειτουργεί τέλεια. Εγώ εγκαθιστώ υπότιτλους κάθε μέρα και όπου το έχω δώσει, επίσης το χρησιμοποιούν χωρίς προβλήματα. Πρόσεξε λίγο περισσότερο (αν και είναι πολύ απλό). Καλή επιτυχία!!!

  10. Ο/Η ΝΙΚΗ ΖΗΣ λέει:

    τελειο ,ευχαριστούμε!!! είναι φοβερό,

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top