Πώς αλλάζουμε το όνομα του υπολογιστή

Πώς αλλάζουμε το όνομα του υπολογιστή

Υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή, να βρεθούμε στην ανάγκη ή απλά να έχουμε την επιθυμία, να αλλάξουμε το όνομα του υπολογιστή μας, είτε γιατί τον αγοράσαμε μεταχειρισμένο και έχει στο όνομα χρήστη, το όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη, είτε γιατί η εταιρεία που τον κατασκεύασε, όταν εγκατέστησε το λειτουργικό, όρισε σαν όνομα χρήστη, ένα από τα συνηθισμένα, ‘owner’, ‘user’ κ.α.

Αυτά όσον αφορά τις επιθυμίες μας, γιατί μερικές φορές υπάρχει και η ανάγκη. Όταν λέμε ανάγκη, εννοούμε πχ να έχουμε αγοράσει δυο υπολογιστές από ένα κατάστημα, να λέγονται και οι δυο ‘user’ και να θέλουμε να τους δικτυώσουμε, ώστε να μοιράζονται αρχεία μέσω router, πράγμα που μας απαλλάσσει από την ανάγκη της χρήσης usb stick ή external hdd, κλπ. Όπως μπορεί ήδη κάποιοι να γνωρίζουν, δυο υπολογιστές με το ίδιο όνομα, δεν μπορεί να συμμετέχουν στο ίδιο δίκτυο. Απαραίτητα πρέπει κάθε υπολογιστής που συμμετέχει σε ένα δίκτυο, να έχει διαφορετικό όνομα για να μπορεί να αναγνωριστεί από τον δρομολογητή, έναντι του άλλου.

Πώς αλλάζουμε το όνομα του υπολογιστή 1-allagh-onomatos-ypologisth

Πώς αλλάζουμε το όνομα του υπολογιστή

Ο τρόπος είναι ιδιαίτερα εύκολος και δεν νομίζω να αντιμετωπίσετε καμία δυσκολία. Αν έχουμε ήδη εμφανίσει το εικονίδιο της συντόμευσης του υπολογιστή, στην επιφάνεια εργασίας, κάνουμε δεξί κλικ επάνω του και μετά επιλέγουμε ‘ιδιότητες’. Αν δεν υπάρχει το εικονίδιο στην οθόνη μας, τότε κάνουμε αριστερό κλικ στη σήμα των Windows (στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης), από το menu που εμφανίζεται, κάνουμε δεξί κλικ στο ‘υπολογιστής’ και μετά από το νέο menu επιλέγουμε ‘ιδιότητες’. Τα υπόλοιπα είναι ίδια.

Πώς αλλάζουμε το όνομα του υπολογιστή 2-allagh-onomatos-ypologisth

Πώς αλλάζουμε το όνομα του υπολογιστή

Στο παράθυρο ιδιοτήτων και λίγο πριν το τέλος υπάρχει η ενότητα ‘όνομα υπολογιστή τομέας και ρυθμίσεις ομάδας εργασίας’. Σε αυτό το ύψος και στο δεξί άκρο του παραθύρου υπάρχει ο σύνδεσμος, ‘αλλαγή ρυθμίσεων’. Κλικάρουμε το σύνδεσμο και ανοίγει ένα νέο παράθυρο επιλογών.

Πώς αλλάζουμε το όνομα του υπολογιστή 3-allagh-onomatos-ypologisth

Πώς αλλάζουμε το όνομα του υπολογιστή

Σε αυτό το παράθυρο επιλογών υπάρχει το tab ‘αλλαγή’, όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

Πώς αλλάζουμε το όνομα του υπολογιστή 4-allagh-onomatos-ypologisth

Πώς αλλάζουμε το όνομα του υπολογιστή

Πατώντας στο tab ‘αλλαγή’, ανοίγει το τελευταίο παράθυρο διαλόγου, όπου εκεί αρκεί να σβήσουμε το όνομα που φαίνεται συμπληρωμένο στο πεδίο και να καταχωρήσουμε το νέο, (δείτε την εικόνα).

Πώς αλλάζουμε το όνομα του υπολογιστή 5-allagh-onomatos-ypologisth

Πώς αλλάζουμε το όνομα του υπολογιστή

Μόλις αλλάξουμε το όνομα, τότε θα ‘οπλίσει’ το πλήκτρο ‘ok’, το οποίο τώρα φαίνεται αχνά. Πατώντας το, το σύστημα θα μας ζητήσει να κάνουμε επανεκκίνηση. Όταν ο υπολογιστής ξανά ανοίξει, θα δούμε το νέο όνομα, στο φάκελο του χρήστη. Αν θέλουμε να κάνουμε τους υπολογιστές μας δίκτυο, θα πρέπει να ανήκουν και στην ίδια ομάδα εργασίας, (που φαίνεται κάτω από το όνομα). Αν δεν έχουμε πειράξει κάτι, η εξ ορισμού επιλογή είναι ‘WORKGROUP’, όπως φαίνεται στην εικόνα. Αν όμως αυτό το όνομα έχει αλλάξει για κάποιο λόγο, θα πρέπει να ορίσουμε για όλους τους υπολογιστές, το ίδιο όνομα. Αυτό ήταν, αν θέλετε αλλάξτε όνομα στον υπολογιστή σας, για να εξασκηθείτε, εύκολο είναι!

Προσοχή όμως, γιατί αυτή η διαδικασία αφορά το όνομα του υπολογιστή, (πως θα φαίνεται προς τα έξω) και όχι το όνομα χρήστη. Για να αλλάξουμε το όνομα χρήστη, πάμε ‘πίνακας ελέγχου -> λογαριασμοί χρηστών -> αλλαγή ονόματος του λογαριασμού σας’ και στο παράθυρο διαλόγου που ανοίγει, συμπληρώνουμε το νέο όνομα. Μπορείτε επίσης να δείτε και το σχετικό VIDEO

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική  —  Δωρεάν προγράμματα 

Πώς αλλάζουμε το όνομα του υπολογιστή

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top