Πως θα κάνω mounting (φόρτωση) ένα αρχείο ISO στον υπολογιστή

Πως θα κάνω mounting (φόρτωση) ένα αρχείο ISO στον υπολογιστή

Όπως έχω ξαναγράψει στο άρθρο “πώς ανοίγουμε ένα αρχείο ISO χωρίς να το κάψουμε σε cd/dvd“, τα αρχεία τύπου ISO δεν ανοίγουν όπως τα κοινά αρχεία και δεν υπάρχει περίπτωση αν δεν τα γράψουμε σε κάποιο CD/DVD να τα εκτελέσουμε, γιατί πρόκειται για μια συμπαγή εικόνα δίσκου, όπου δεν μπορούμε να βρούμε το setup, δηλαδή το γνωστό αρχειάκι με την κατάληξη .exe για να το εκτελέσουμε. 

Δεν υπάρχει τρόπος με την ευθεία οδό, γιατί δια της πλαγίας, πολλά γίνονται! Όχι πλαγίας με την κακή έννοια, γιατί οι προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο εργάζονται νύχτα και μέρα και βρίσκουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα. 

Πως θα κάνω mounting (φόρτωση) ένα αρχείο ISO στον υπολογιστή VIRTUAL-SLONE-1
Πως θα κάνω mounting (φόρτωση) ένα αρχείο ISO στον υπολογιστή

Σήμερα δεν υπάρχει πια αυτό το πρόβλημα αφού υπάρχουν ένα σωρό εφαρμογές οι οποίες μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε στον υπολογιστή μας όσους εικονικούς drive θέλουμε και επάνω εκεί να φορτώνουμε αρχεία ISO χωρίς να είναι απαραίτητη η εγγραφή σε κάποιο δισκάκι. Οι εφαρμογές αυτές είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν τα αρχεία ISO σαν να ήταν γραμμένα σε CD/DVD, παρ’όλο που δεν είναι. Το αρχείο εικόνας λοιπόν το εκτελούμε με εικονικό drive

Πως θα κάνω mounting (φόρτωση) ένα αρχείο ISO στον υπολογιστή CLONE-DRIVE-2t
Πως θα κάνω mounting (φόρτωση) ένα αρχείο ISO στον υπολογιστή

Και επειδή είπαμε ότι τα προγράμματα αυτά είναι πολλά, για να μην μπερδευτείτε διαλέξαμε ένα που νομίζουμε ότι είναι το καλύτερο και σας δείχνουμε πως θα το εγκαταστήσετε. Όχι δεν κάνει περισσότερα πράγματα από τα άλλα, απλώς είναι Ελληνικό (ρυθμίζεται) είναι εύκολο στο κατέβασμα και στην εγκατάσταση, δεν σας γεμίζει με πρόσθετα τον browser, ούτε με άλλα άχρηστα malware και γενικά το απλό και το εύκολο, είναι πάντα το καλύτερο.

Το καλύτερο λοιπόν είναι το Virtual Clone Drive και το κατεβάζετε από εδώ.  Μόλις πατήσετε το σύνδεσμο θα βρεθείτε στην σελίδα του κατασκευαστή η οποία απεικονίζεται στην πρώτη εικόνα του άρθρου. Διαλέγεται την επιλογή που είναι η free έκδοση και πατάτε στο button ‘download’ και το αρχείο κατεβαίνει σε 5 δεύτερα.

Το κάνετε εγκατάσταση στον υπολογιστή χωρίς πρόβλημα, πατώντας Εκτέλεση, I agree, next, instal και στο τέλος της εγκατάστασης θα σας εμφανίσει άλλο ένα πρόγραμμα  για εγκατάσταση το οποίο είναι ένας ελεγκτής αποθήκευσης, το δέχεστε και αυτό ήταν. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχετε το Virtual Clone Drive στον υπολογιστή σας. 

Διπλοπατάτε τώρα το εικονίδιο που έχει εγκατασταθεί στην επιφάνεια εργασίας και ρυθμίζετε τη γλώσσα να γίνει Ελληνικά καθώς επίσης και τον αριθμό των δίσκων που θέλετε να εγκατασταθούν.

Πως θα κάνω mounting (φόρτωση) ένα αρχείο ISO στον υπολογιστή VIRTUAL-CLONE4
Πως θα κάνω mounting (φόρτωση) ένα αρχείο ISO στον υπολογιστή

 Για να ανοίξετε κάποιο ISO, κάνετε δεξί κλικ επάνω του πηγαίνετε στην επιλογή “άνοιγμα με” και κάνετε αριστερό κλικ πάνω στο “Virtual Clone Drive“, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Αν πάτε τώρα στους δίσκους σας, πατώντας στη συντόμευση “υπολογιστής” θα δείτε το ISO που επιλέξατε, στον εικονικό δίσκο που μόλις φτιάξαμε, όπως στην παρακάτω εικόνα, όπου έχω φορτώσει το ISO των Windows 8.1.

Πως θα κάνω mounting (φόρτωση) ένα αρχείο ISO στον υπολογιστή VIRTUAL-CLONE-3
Πως θα κάνω mounting (φόρτωση) ένα αρχείο ISO στον υπολογιστή

Από εκεί βέβαια ή εκτελείτε το πρόγραμμα η με δεξί κλικ επιλέγετε άνοιγμα και βλέπετε τα αρχεία του ISO. Αυτό ήταν, τώρα έχετε στη διάθεσή σας όσους εικονικούς Drive θέλετε για να διαχειρίζεστε τα ISO αρχεία σας.

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

ΑρχικήΔωρεάν προγράμματα 

Πως θα κάνω mounting (φόρτωση) ένα αρχείο ISO στον υπολογιστή

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

2 Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ο/Η Ευθύμιος Βούρος λέει:

    Με ενδιαφέρει η ενημέρωσή σας.
    Ευχαριστώ

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top