Πως θα κάνω αναγνώριση κειμένου από εικόνα με δωρεάν online OCR

Πως θα κάνω αναγνώριση κειμένου από εικόνα με δωρεάν online OCR

Πως θα κάνω αναγνώριση κειμένου από εικόνα με δωρεάν online OCR Η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, (Optical Character Recognition), ή αλλιώς OCR, είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα ειδικό πρόγραμμα διαβάζει μια εικόνα και αν η εικόνα έχει γράμματα εν σειρά, υπό μορφή κειμένου, μπορεί να μετατρέψει την εικόνα σε κείμενο αναγνωρίζοντας τους χαρακτήρες οπότε το αποτέλεσμα να μπορεί να είναι επεξεργάσιμο σε κάποιον επεξεργαστή κειμένου, όπως πχ το word του Office. Όταν λέμε εικόνα εννοούμε ό,τι δεν είναι άμεσα επεξεργάσιμο σε κάποιον κειμενογράφο ή σημειωματάριο και σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται και τα γνωστά μας PDF τα οποία τα βλέπουμε σαν κείμενα, αλλά στην πραγματικότητα είναι εικόνες με γράμματα!!!

Πως θα κάνω αναγνώριση κειμένου από εικόνα με δωρεάν online OCR OCR-2

Πως θα κάνω αναγνώριση κειμένου από εικόνα με δωρεάν online OCR

OCR με χρήση του OnlineOCR.net

Υπάρχουν πολλά προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά, άλλα online (που θα δούμε μαζί τώρα) και άλλα ofline, που τα κατεβάζουμε από το Internet, είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή και τα κάνουμε εγκατάσταση στον υπολογιστή μας, αλλά υπάρχουν επίσης και πολλά scaners ή πολυμηχανήματα, που έχουν τέτοιες δυνατότητες, αφού παρέχουν μαζί με το μηχάνημα και το πρόγραμμα OCR. Όμως στην πραγματικότητα δεν είναι παροχή, γιατί αν δείτε την τιμή τους θα καταλάβετε πως το παρεχόμενο δωρεάν πρόγραμμα OCR, είναι ενσωματωμένο στην τιμή του προϊόντος! 

Πως θα κάνω αναγνώριση κειμένου από εικόνα με δωρεάν online OCR OCR-1

Πως θα κάνω αναγνώριση κειμένου από εικόνα με δωρεάν online OCR

Η πιο δημοφιλής online σελίδα για πραγματικά δωρεάν OCR είναι η “OnlineOCR.net“, Αυτή η υπηρεσία υποστηρίζει 47 γλώσσες και Ελληνικά, οπότε είναι αυτό που θέλουμε!!! Μετατρέπει όλα τα γνωστά forma και φυσικά PDF.

Αν συνδεθούμε σαν επισκέπτες μας επιτρέπει να μετατρέπουμε ένα αρχείο κάθε φορά μέχρι 5 mb, ενώ άν κάνουμε έναν δωρεάν λογαριασμό, τότε μας επιτρέπει να μετατρέπουμε πολλά αρχεία ταυτόχρονα και μέχρι 100 mb. Δεν έχει καθόλου διαφημίσεις ή άλλα προβλήματα, δεν προσπαθεί να μας εγκαταστήσει προγράμματα τρίτων κατασκευαστών και τα κέρδη της προέρχονται αποκλειστικά από επαγγελματίες που έχουν αυξημένες ανάγκες, οπότε γίνονται premium μέλη.

OCR με χρήση του Free Online OCR

Το χαρακτηριστικό αυτής της υπηρεσίας είναι η δυνατότητα να μετατρέπει αρχεία από 106 γλώσσες. To Free Online OCR έχει επίσης πάρα πολλές δυνατότητες, όπως την

Πως θα κάνω αναγνώριση κειμένου από εικόνα με δωρεάν online OCR OCR-3

Πως θα κάνω αναγνώριση κειμένου από εικόνα με δωρεάν online OCR

αναγνώρισης μαθηματικών εξισώσεων, τη σύνδεση με το Google Docs, τη μετάφραση με το Google Translate και με το Bing Translator, ενώ  υποστηρίζει και εικόνες από κακή σάρωση ή φωτογραφία, όπως και εικόνες με χαμηλή ανάλυσης. Δεν έχει φόρμα εγγραφής, μετατρέπει απεριόριστο αριθμό και μέγεθος εγγράφων και δεν μας ζητάει ούτε καν να συμπληρώσουμε κάποιο captcha. Το βρίσκεται σε αυτόν τον σύνδεσμο: free online OCR.

OCR με χρήση του ABBYY FineReader Online

Το ABBYY είναι κατ’αρχήν γνωστό σε όσους ασχολούνται με δουλειές γραφείου, σαν κανονικό εγκατεστημένο, ofline πρόγραμμα. Είναι εμπορικό (επί πληρωμή) και κάνει τα

Πως θα κάνω αναγνώριση κειμένου από εικόνα με δωρεάν online OCR OCR-4

Πως θα κάνω αναγνώριση κειμένου από εικόνα με δωρεάν online OCR

πάντα κυριολεκτικά σε οποιαδήποτε γλώσσα. Τώρα η ABBYY μας δίνει την δυνατότητα της online αναγνώρισης και μάλιστα δωρεάν. Ο περιορισμός είναι ότι μας δίνει 42 γλώσσες εκ των οποίων κάποιες είναι διάλεκτοι (οπότε στην πραγματικότητα είναι πολύ λιγότερες) και για να μας επιτρέψει να το λειτουργήσουμε είναι υποχρεωτικό να εγγραφούμε. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο: ABBYY online OCR

Υπάρχουν βέβαια κι’άλλες τέτοιες online υπηρεσίες, αλλά νομίζω ότι αυτές είναι αρκετές για να κάνετε τη δουλειά σας, εκτός και κάνετε κάτι τέτοιο επαγγελματικά, οπότε θα χρειαστεί να αγοράσετε κάποιο πρόγραμμα σαν το ABBYY και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας για να εκμεταλλευτείτε τις παραπάνω δυνατότητες που δίνει.

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

ΑρχικήΔωρεάν προγράμματα

Πως θα κάνω αναγνώριση κειμένου από εικόνα με δωρεάν online OCR

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top