Πως θα ανοίξω, (mount) αρχεία ISO με το Daemon Tools

Πως θα ανοίξω, (mount) αρχεία ISO με το Daemon Tools

Τι είναι και τι κάνουν τα αρχεία ISO, πού χρειάζονται και πως τα χειριζόμαστε. Όλα αυτά τα εξηγώ αναλυτικά στο άρθρο μου: “Πως θα κάνω mounting (φόρτωση) ένα αρχείο ISO στον υπολογιστή μου” με το πρόγραμμα “Virtual Clone Drive” και μπορείτε να το δείτε από εδώ. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως θα κάνουμε “mount“, πως θα φορτώσουμε δηλαδή ένα αρχείο ISO στον υπολογιστή μας, με ένα άλλο, επίσης δημοφιλές πρόγραμμα, το “Daemon Tools“.

Πως θα ανοίξω, (mount) αρχεία ISO με το Daemon Tools Tools Daemon-Tools-1

Πως θα ανοίξω, (mount) αρχεία ISO με το Daemon Tools

Αυτή η μέθοδος και αυτό το πρόγραμμα δεν αφορούν εγγραφή ενός αρχείου ISO σε CD/DVD. Αυτή η μέθοδος είναι μόνο για να εγκαταστήσουμε ή να εκτελέσουμε ένα τέτοιο αρχείο, στον υπολογιστή μας, χωρίς να το γράψουμε πρώτα σε δισκάκι. Τα αρχεία ISO δεν είναι λίγα, ειδικά στο Internet κυκλοφορούν πολλά αρχεία τέτοιας μορφής, όπως προγράμματα, ταινίες, παιχνίδια, αρχεία, κλπ.

Για την περίπτωση που θέλουμε να ανοίξουμε και να επεξεργαστούμε κάποιο αρχείο ISO υπάρχει ο οδηγός μας, “Πως ανοίγουμε ένα αρχείο ISO χωρίς να κάψουμε cd/dvd” όπου δείχνω τη χρήση του εργαλείου IsoOpener και μπορείτε να το δείτε από εδώ

Το Daemon Tools λοιπό με το οποίο θα ασχοληθούμε σε αυτό το άρθρο, είναι και αυτό πολύ δημοφιλές, γι’αυτό και φτιάχνω αυτόν τον οδηγό αν και έχω φτιάξει ήδη τον οδηγό που περιγράφει τη χρήση του “Virtual Clone Drive“, για την ίδια εργασία

Φυσικά πρώτα πρέπει να το κατεβάσουμε, οπότε κατεβάστε την free έκδοση από εδώ

Πως θα ανοίξω, (mount) αρχεία ISO με το Daemon Tools DaemonTools-2

Πως θα ανοίξω, (mount) αρχεία ISO με το Daemon Tools

 Η free έκδοση μας επιτρέπει να εγκαταστήσουμε μέχρι 4 εικονικούς δίσκους, ενώ οι επί πληρωμή έκδοση επιτρέπει την εγκατάσταση μέχρι 32 εικονικούς δίσκους. Επίσης οι επιλογές δημιουργίας ISO είναι περιορισμένες. Μόλις κατεβάσουμε το setup μπορούμε να ξεκινήσουμε την εγκατάσταση, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί μετά την πρώτη οθόνη θα προσπαθήσει να μας αλλάξει την αρχική σελίδα του browser και την μηχανή αναζήτησης με την “Qone8“, οπότε εκεί πρέπει να επιλέξουμε το “skip“.

Με λίγα κλικ η εγκατάσταση τελειώνει και πριν ανοίξει το πρόγραμμα για πρώτη φορά, μας ρωτάει αν επιτρέπουμε την επικοινωνία με τον server της εταιρίας για λήψη στοιχείων, πχ ανώνυμα στατιστικά ή λήψη πληροφοριών για τα αρχεία μας κλπ, οπότε επιλέγουμε το όχι και ξεκινάμε το φόρτωμα.

Πως θα ανοίξω, (mount) αρχεία ISO με το Daemon Tools Tools DAEMON-TOOL-3

Πως θα ανοίξω, (mount) αρχεία ISO με το Daemon Tools

Τον εικονικό μας Drive θα τον βρούμε στην περιοχή με τους φυσικούς Drives. Ο Drive παίρνει όνομα μόνος του, το επόμενο διαθέσιμο γράμμα. Στη δική μας την περίπτωση ονομάστηκε “Η”. Για να κάνουμε mount κάποιο ISO, αρκεί να πατήσουμε στο “+” που βρίσκεται αριστερά επάνω στη γραμμή menu του προγράμματος, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα

Πως θα ανοίξω, (mount) αρχεία ISO με το Daemon Tools Tools daemon-tools-4

Πως θα ανοίξω, (mount) αρχεία ISO με το Daemon Tools

Πατώντας το ‘ + ‘, πάνω από το add image, θα μας ανοίξει ένα παράθυρο με όλα τα διαθέσιμα ISO. Επιλέγουμε λοιπόν το αρχείο που θέλουμε και με δεξί κλικ επάνω του, από το menu που αναπτύσσεται επιλέγουμε “φόρτωση“. Όταν θελήσουμε να κάνουμε αποφόρτιση του αρχείου από τον εικονικό μας drive, τότε πάμε επάνω στον εικονικό drive, στην περιοχή των δίσκων και με δεξί κλικ επιλέγουμε “αποφόρτιση”.

Πως θα ανοίξω, (mount) αρχεία ISO με το Daemon Tools daemon-tools-5jpeg

Πως θα ανοίξω, (mount) αρχεία ISO με το Daemon Tools

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε κι’άλλον εικονικό drive, από το ίδιο menu, κλικάρουμε την επιλογή “add DT“.Αν θέλουμε να διαγράψουμε κάποιον εικονικό drive, πατάμε επάνω του με δεξί κλικ και επιλέγουμε “Αφαίρεση Οδηγού“.

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

ΑρχικήΔωρεάν προγράμματα

Πως θα ανοίξω, (mount) αρχεία ISO με το Daemon Tools

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top