Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft

Το κακό έχει παραγίνει. Πάντα ο στόχος της microsoft, ήταν να μας παρακολουθεί και να μαθαίνει τα πάντα για εμάς. Αυτό γινόταν από την αρχή της λειτουργίας της, από την πρώτη κιόλας έκδοση Windows που κυκλοφόρησε στην αγορά. Τα νέα Windows 10, τα οποία διατέθηκαν δωρεάν στους παλιούς πελάτες, που διέθεταν από την έκδοση 7 και πάνω, μόνο από καλοσύνη δεν έγινε.

Και αυτό γιατί η νέα έκδοση, ξεπερνώντας όλα τα όρια της λογικής, δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο, ξεκινώντας από την παρακολούθηση των προσωπικών μας αρχείων και το τι πληκτρολογούμε στο πληκτρολόγιό μας, μέχρι την Cortana η οποία λειτουργεί με τη φωνή μας και εκτελεί φωνητικές εντολές.

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft ANTISPY-1

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft

Η ξεδιαντροπιά της Microsoft έφτασε μέχρι το σημείο να μας βάζει στους όρους χρήσης, να συναινούμε ακόμα και στη χρήση της φωνής μας από την εταιρεία για οποιοδήποτε σκοπό και λόγο. Με απλά λόγια στους όρους χρήσης τους οποίους δεχόμαστε, υπάρχει ένας όρος, όπου λέει ξεκάθαρα, ότι η microsoft έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ακόμα και τη φωνή μας, την οποία αποθηκεύει μέσω της Cortana. Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε PDF τους όρους της Microsoft, για να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές.

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft

Μια σκοτεινή εκδοχή της τεχνολογικής εξέλιξης του σήμερα, αφορά τον παρεμβατισμό μέσα στην ίδια την ανθρώπινη συνείδηση. Αν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά τις κινήσεις της Microsoft, αλλά και της Apple και της Google, θα δει ότι όσα για χρόνια αποτελούσαν αντικείμενο έρευνας, στα εργαστήρια της κυβέρνησης των Η.Π.Α, τώρα εφαρμόζονται στην πράξη. Όλα όσα αφορούν την εναλλακτικής πλευρά του information warfare, δηλαδή της “ψυχοτρονικής”.

Τώρα πια η Ψυχοτρονική αποτελεί ένα ευρύ σύνολο, το οποίο εμπεριέχει την Βιοχημεία, την Συμπεριφορική Ψυχολογία, τη Κβαντική Ψυχολογία και την Ψυχολογία του Βάθους. Όλα αυτά έχουν περιγραφεί από τον Wolfgang Pauli (κυρίως) μέσα στα πλαίσια της θεωρητικής και εφαρμοσμένης φυσικής, και στηρίζονται στην εγγενή ανθρώπινη αδυναμία που μπορεί να περιγραφεί γενικώς από τη φιλοσοφική ρήση, ότι: Το ανθρώπινο μυαλό, δεν διαθέτει τείχος προστασίας!!!  

Η σύγχρονη τεχνολογία, έτσι όπως αποδίδεται από τις πολυεθνικές του χώρου, κινείται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο “παίζονταςκαι υποβάλλοντας κυριολεκτικά το μυαλό των ανθρώπων. Αποτέλεσμα αυτών των δράσεων είναι κάποιες εκφράσεις που έχουν πλέον εκλείψει, από πολλούς συνανθρώπους μας, όπως: Είναι επιλογή μου, ή το έχω ανάγκη.

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft ANTISPY-2

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft

Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω του ψυχαναγκασμού στον οποίο υποβάλλονται οι μάζες και δεν είναι τίποτα άλλο από την καθοδηγούμενη επιθυμία που επιβάλλουν οι μεγάλες πολυεθνικές, ώστε να προωθούν τα δικά τους προϊόντα και συμφέροντα, αφού καταφέρουν πρώτα να εισχωρήσουν στη σκέψη μας, σε τέτοιο σημείο, ώστε να τους παρακαλάμε να αγοράσουμε, αυτά που οι ίδιοι μας έκαναν να πιστεύουμε πως μας είναι απαραίτητα.

Με λίγα λόγια, οι ανάγκες καθορίζονται από την αγορά, όπου διάφορα group’s ‘ειδικών’ δημιουργούν αυτό που ονομάζεται ‘υπεραξία της επιθυμίας’!!! Ο Steve Jobs το είχε πει καθαρά: Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θέλουν, μα εμείς τους δίνουμε αυτό που θα ήθελαν.

Όλα αυτά ξεκινούν από την πληροφορία (σήμερα, ψηφιακή πληροφορία). Οι πολυεθνικές εταιρείες, αλλά και κάποια κράτη, (για άλλους λόγους), για να μας κατευθύνουν, έχουν απόλυτη ανάγκη, να ξέρουν τα πάντα για μας. Τι τρώμε, τι ταινίες βλέπουμε, κάθε πότε πάμε στο super market, τι προϊόντα αγοράζουμε, με τι κάρτα πληρώνουμε, προς τα που ταξιδεύουμε συνήθως, που πάμε διακοπές, πόσες φορές περνάμε τα διόδια, τι βιβλία διαβάζουμε, τι αυτοκίνητο έχουμε, πώς βλέπουμε τον κόσμο, ποιες είναι οι αξίες μας, πόσα παιδιά έχουμε, αν εργαζόμαστε ή είμαστε άνεργοι, αν είμαστε λεπτοί ή υπέρβαροι, με ποιόν κάνουμε παρέα, πόσες ώρες κοιμόμαστε, αν γυμναζόμαστε, τι ψάχνουμε στο διαδίκτυο, αν έχουμε χόμπι και πολλά πολλά άλλα.

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft microsoft-bill-gates-hader

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft

Όταν αποκτήσουν αυτά τα δεδομένα, τότε εύκολα επανασχεδιάζουν τις ανάγκες μας, με βάση βέβαια, τις δικές τους και όχι τις δικές μας επιθυμίες. Μας λένε τι θέλουμε δηλαδή!!!

Όλες αυτές οι πληροφορίες, περνάνε μέσα από τον υπολογιστή μας και αφού το 95% των υπολογιστών, ‘τρέχουν’ Windows, αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά τα ξέρει η Microsoft, και μάλιστα με την άδειά μας!!!

Αυτό γιατί, από την στιγμή που δημιουργηθεί ένας λογαριασμός, η Microsoft αποθηκεύει βασικές πληροφορίες, όπως το όνομα του πελάτη, τα στοιχεία επικοινωνίας του, τους κωδικούς πρόσβασης, τα δημογραφικά του στοιχεία, ακόμα και λεπτομέρειες σχετικά με τις πιστωτικές του κάρτεςΔεν σταματάει όμως εκεί, αλλά συνεχίζει ακόμα περισσότερο

Πληροφορίες που αφορούν τους όρους αναζητήσεων στη Bing, τα δεδομένα συνομιλιών με την νέα «ψηφιακή προσωπικό βοηθό» Cortana, τα δεδομένα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, από ιστοσελίδες και εφαρμογές που επισκέφθηκε ο χρήστης, καθώς και το περιεχόμενο των ιδιωτικών του φακέλων, αποθηκεύονται επίσης στους servers της Microsoft!!!

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft keyboards1

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft

Το χειρότερο το άφησα για το τέλος. Χρησιμοποιώντας ένα keylogger (πρόγραμμα που καταγράφει τι πληκτρολογούμε) συλλέγει ακόμα και τις λέξεις που πληκτρολογούμε ή γράφουμε ‘χειρόγραφα’. Χρησιμοποιεί δηλαδή ένα κακόβουλο λογισμικό, φυτεμένο μέσα στο βασικό της λειτουργικό σύστημα! (Δείτε προηγούμενο άρθρο μου, για το θέμα)

Μέσα στους όρους επίσης αναφέρεται ότι η Microsoft έχει το δικαίωμα, να διαμοιράζει αυτές τις πληροφορίες και σε τρίτους!!!

Αν κάποιος δε συμφωνήσει σε όλα αυτά, μέσω της πολιτικής απορρήτου, μπορεί να το δηλώσει, αλλά ποτέ δεν ξέρουμε αν η Microsoft, σεβαστεί την επιθυμία του. Και αυτό γιατί, το λογισμικό κατασκοπείας, είναι φυτεμένο μέσα στο λειτουργικό μας, σε διάφορους κλειδωμένους φακέλους και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα από το χρήστη, ώστε να επέμβει να να το σβήσει. Και μιλάμε για πραγματικά κακόβουλο λογισμικό, μιλάμε για ιό παρακολούθησης, σαν αυτόν που υπάρχει σε διάφορες μολυσματικές ιστοσελίδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, από διάφορους απατεώνες. Μόνο που στο λογισμικό της Microsoft είναι εγκατεστημένο εγγενώς και δεν το βρίσκει ούτε το antivirus!!!

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft krem1

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft

Οι Ρώσικες δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν Windows, ποτέ και πουθενά, γιατί ξέρουν πως όλες οι πληροφορίες και τα ευαίσθητα δεδομένα, μπορούν να καταλήξουν πολύ εύκολα στα χέρια της Αμερικάνικης κυβέρνησης. Γι αυτό το λόγο χρησιμοποιούν Linux, το οποίο είναι ανοικτού κώδικα (φτιάχνεται με συμμετοχή εθελοντών προγραμματιστών, από όλο τον κόσμο, χωρίς περιορισμό  δηλαδή συμμετέχει όποιος θέλει), άρα είναι απολύτως καθαρό και απολύτως ελεγχόμενο από τον κάθε χρήστη.

Το Linux, είναι σαφώς ανώτερο λειτουργικό, από τεχνολογικής άποψης, διατίθεται σε πολλά shell (κελύφη), όπου κέλυφος σημαίνει εξωτερική εμφάνιση, στηρίζεται στον πυρήνα του UNIX, όπως και το MAC, είναι πιο σταθερό και απολύτως δωρεάν. Έχει έναν ελαφρώς δυσκολότερο χειρισμό, που όμως βελτιώνεται συνεχώς. Δωρεάν βέβαια είναι και τα Windows, (αφού τα σπάμε, και σιγά μην τα πληρώναμε δηλαδή!!!), 

Η λύση για όποιον επιμένει στα Windows

Αν παρ όλα αυτά επιμένετε στη χρήση των Windows και πάλι υπάρχει λύση. Ένα εργαλείο Ανοιχτού Κώδικα που το μόνο βέβαιο είναι πως ο έλεγχος στον κώδικά του, έχει γίνει από πολλούς προγραμματιστές, ονομάζεται: Windows Tracking Disable Tool, και είναι ένα εργαλείο που ενημερώνεται συνεχώς, ώστε όποια στιγμή και αν το κατεβάσουμε, αυτό να είναι ήδη προσαρμοσμένο στις αλλαγές που τυχών έχει κάνει η Microsoft και έτσι καταφέρνει και μπλοκάρει κάθε νέα παγίδα. Αν έχετε δυσκολία να βρείτε το σωστό link, από τη σελίδα του δημιουργού, κατεβάστε την τρέχουσα έκδοση από εδώ (σε μορφή zip}. Κάποιοι μέσα από τη registry των Windows, ίσως προσπαθήσουν να μπλοκάρουν, χειροκίνητα, όλα αυτά τα κακόβουλα λογισμικά, αλλά πιστέψτε με, αυτό το εργαλείο είναι πολύ ασφαλέστερο και άκρως αποτελεσματικό.

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft windows-block2

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft

Από τη σελίδα του κατασκευαστή, θα κατεβάσετε την πρώτη στη σειρά έκδοση (reles) η οποία έχει τον κωδικό ‘V 3.1.1‘ και θα επιλέξετε το πρώτο από τα τρία link, που βρίσκονται κάτω από το tab ‘Downloads’, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Disable-Windows-10-Tracking,-version-3.1.2

Η εφαρμογή αυτή, μπλοκάρει τις υπηρεσίες των windows, την τηλεμετρία, τις υπηρεσίες μεταφοράς των προσωπικών μας δεδομένων και πολλές ακόμα υπηρεσίες συμπληρωματικού χαρακτήρα, απαραίτητες όμως για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η υποκλοπή. 

Ο developer που το κατασκεύασε, Syed Qaz, λέει πως το ξεκίνησε σαν ένα απλό Python script που στην συνέχεια εξελίχτηκε, φτάνοντας στην σημερινή του μορφή που φυσικά συνεχίζει να βελτιώνεται. Μοιράστηκε αρχικά στο Reddit που κέρδισε πολύ καλά σχόλια και έτσι πλέον έχει γίνει διαθέσιμο για όλους, αφού τώρα πια, είναι ανεβασμένο στο Github. Αναφέρει ακόμα, πως με κάθε έκδοσή του θέλει να του προσθέτει όλο και περισσότερες δυνατότητες για απενεργοποίηση των καταχρηστικών κατασκοπευτικών προγραμμάτων που η microsoft συνεχώς προσθέτει!!!

Εγκατάσταση του ‘Windows Tracking Disable Tool’

Μόλις κατέβει το setup, θα χρειαστεί να το αποσυμπιέσετε, με ένα οποιοδήποτε RAR ή ZIP, και με δεξί κλικ στο αρχείο: ‘run.exe‘  πατήστε “Εκτέλεση ως Διαχειριστής” (Run as Administrator). Κάποιες εκδόσεις της εφαρμογής όμως, δεν είναι συμπιεσμένες και δεν χρειάζονται αποσυμπίεση, όπως αυτή που ‘τρέχει’ τώρα. (Συμπιεσμένο ή ασυμπίεστο, πάντα πρέπει να το ‘τρέχουμε’ σαν διαχειριστές!!!). Από το παράθυρο της εφαρμογής, επιλέξτε τα όλα, (από την πρώτη ενότητα), όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft windows-block

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft

Τέλος πατήστε το button ‘Go‘ ακριβώς πάνω από το ‘mode’ που δείχνει το βελάκι της παραπάνω εικόνας. Στο πιο κάτω μέρος του παραθύρου, υπάρχουν επιλογές και για απενεργοποίηση κάποιων εγγενών εφαρμογών, όπου αν θέλετε τις καταργείτε και αυτές. Επιλέξτε τα checkbox, όπως φαίνονται στην εικόνα. Μην τσεκάρετε την πέμπτη επιλογή γιατί μπορεί να απενεργοποιηθεί και το skype, (μπορεί και όχι). Θα χρειαστεί λίγη ώρα, μέχρι να κάνει τις αλλαγές και τις ρυθμίσεις και στη συνέχεια θα μας βγάλει ένα μήνυμα επιτυχίας.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι μια επανεκκίνηση και είμαστε ok. Υποχρεωτικά (από τον κατασκευαστή), πρέπει να γράψω ότι ο κάθε ένας το χρησιμοποιεί με δική του ευθύνη, αν και δεν έχουν μέχρι στιγμής, υπάρξει προβλήματα στη χρήση του. Εσείς που με ακολουθείτε, μπορείτε να πάτε σε προηγούμενο Video μου από εδώ και να δείτε πως μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας, ένα σημείο επαναφοράς, ώστε αν κάτι δεν πάει καλά, να επαναφέρετε το σύστημά σας, στην προηγούμενη κατάσταση, αναιρώντας ανώδυνα και εύκολα, όλες τις αλλαγές.

Αν θέλετε, μπορείτε να δείτε και το σχετικό, αναλυτικό VIDEO 

Δείτε επίσης το σχετικό άρθρο μου: ‘Πως θα ξέρω αν παρακολουθεί κάποιος τον υπολογιστή μου‘ για να μπορέσετε να προστατευτείτε από οποιαδήποτε παρακολούθηση!!!

Διαβάστε επίσης:

Αν έχετε προβλήματα με τον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να τα λύσετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια που δίνω από εδώ, επισκεφθείτε το site μας: http://sfakianakis.net.gr και επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας δώσουμε λύση. Επίσης αν θέλετε να εγκαταστήσετε Windows, ή κάποιο άλλο λειτουργικό, πχ Linux, παράλληλα με τα Windows ή μόνα τους, ή ακόμα και κάποιες εφαρμογές, όπως Office, Photoshop, Premier, κλπ, ρωτήστε μας. Έχουμε λύσεις για όλα.

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

ΑρχικήΔωρεάν προγράμματα

Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

2 Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ο/Η Νικόλαος Νικολόπουλος λέει:

    Καλησπέρα, έκανα εκτέλεση ως διαχειριστής και άνοιξε ένα παράθυρο DOS για δευτερόλεπτα και μετά τίποτα. Δοκίμασα τρεις διαφορετικές εκδόσεις αλλά τίποτα.
    Ευχαριστώ!!!

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top