Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10

Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10

Στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows και μέχρι τα 7, η εγκατάσταση μιας επί πλέον γλώσσας ή η αλλαγή της αρχικής γλώσσας εγκατάστασης, με κάποια άλλη, επιτρεπόταν μόνο στην ακριβή εκδοχή. Για παράδειγμα, στα Windows 7, η προσθήκη ή η αντικατάσταση γλώσσας, επιτρεπόταν μόνο στην έκδοση ‘Ultimate’, αξίας 300€ περίπου, τη στιγμή που η έκδοση ‘Home’, αξίας 50€, δεν το επέτρεπε!

Τα νέα Windows 10 όμως, επιτρέπουν ελεύθερα την εγκατάσταση όσων γλωσσών επιθυμούμε, ανεξάρτητα με το ποια έκδοση έχουμε στην κατοχή μας.

Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10 1allagi-glossas

Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10

Για να προσθέσουμε μια γλώσσα, πάμε στο δεξιό μέρος της γραμμής εργασιών και πατάμε επάνω στα αρχικά της υπάρχουσας γλώσσας. Από το menu που ανοίγει προς τα επάνω, επιλέγουμε το tab ‘προτιμήσεις γλώσσας‘, όπως φαίνεται παραπάνω. Με το πάτημά μας, ανοίγει το παρακάτω παράθυρο.

Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10 2allagi-glossas

Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10

Από εδώ επιλέγουμε το tab ‘περιοχή και γλώσσα‘ και μετά από τις επιλογές που ανοίγουν στο κεντρικό παράθυρο επιλέγουμε το ‘προσθήκη γλώσσας‘, οπότε ανοίγει το παρακάτω παράθυρο, όπου εμπεριέχονται όλες οι διαθέσιμες από τη Microsoft γλώσσες.

Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10 3allagi-glossas

Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10

Από εδώ επιλέγουμε τη γλώσσα που θέλουμε, πατώντας επάνω της και ανοίγει ένα άλλο παράθυρο, όπου βλέπουμε κάτω από τις ήδη εγκατεστημένες γλώσσες, αυτήν που επιλέξαμε. Δείτε παρακάτω.

Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10 4allagi-glossas

Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10

Εδώ βλέπετε ότι έχω ήδη εγκατεστημένα τα Ελληνικά και τα Αγγλικά Ηνωμένων πολιτειών. Ακριβώς από κάτω βλέπετε τη γλώσσα που επέλεξα τώρα και είναι τα Αγγλικά Αυστραλίας. (Η επιλογή έγινε για χάρη του παραδείγματος, φυσικά!). Αν θέλουμε να εγκατασταθεί η νέα γλώσσα, τότε πατάμε επάνω της και ύστερα πατάμε στο button ‘Επιλογές‘, όπως φαίνεται παραπάνω και ανοίγει ενα νέο παράθυρο, (δείτε παρακάτω).

Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10 5allagi-glossas

Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10

Από εδώ επιλέγουμε το button ‘λήψη‘, φυσικά και σε ελάχιστο χρόνο η νέα γλώσσα έχει κατέβει. Αν πάμε τώρα πάλι στη γραμμή εργασιών και πατήσουμε επάνω στα αρχικά της γλώσσας που φαίνεται, θα δούμε στη λίστα και τη νέα γλώσσα.

Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10 6allagi-glossas

Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10

Αν πατήσουμε επάνω στη γλώσσα, τότε αυτή θα γίνει γλώσσα προεπιλογής πληκτρολογίου. Αυτό σημαίνει πως αν θελήσουμε να γράψουμε κάτι, αυτό θα αποτυπωθεί με λατινικούς χαρακτήρες. Αν θέλουμε τη νέα γλώσσα να την κάνουμε κύρια γλώσσα του υπολογιστή, δηλαδή να γίνει το σύστημά μας Αγγλικό και όλα μα εμφανίζονται στα Αγγλικά, (εικονίδια menu κλπ), τότε ξανά πατάμε στο button ‘προτιμήσεις γλώσσας‘ και από το παράθυρο που ανοίγει και από το button ‘Περιοχή και γλώσσα’, επιλέγουμε τη νέα γλώσσα και στη συνέχεια επιλέγουμε το link στο τέλος της σελίδας, που λέει ‘πρόσθετες τοπικές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας‘.

7allagi-glossas

Από το παράθυρο που ανοίγει πατάμε στην επιλογή γλώσσα, (δείτε παρακάτω).

Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10 8allagi-glossas

Πατώντας στην επιλογή γλώσσα θα ανοίξει ένα άλλο παράθυρο, όπως φαίνεται παρακάτω και εκεί θα πρέπει να διπλοπατήσουμε τη γλώσσα που επιθυμούμε να κατέβει και να εγκατασταθεί. 

10allagi-glossas

Στο νέο παράθυρο γίνεται ένας έλεγχος διαθεσιμότητας και όταν ή γλώσσα βρεθεί, τότε πατάμε επάνω στο ανάλογο link, για να γίνει το κατέβασμα και στη συνέχεια πατάμε στο button ‘αποθήκευση‘. Δείτε παρακάτω.

9allagi-glossas

Τώρα έχει αρχίσει το κατέβασμα του πακέτου της γλώσσας, κάτι που κρατάει αρκετή ώρα και η πρόοδος του φαίνεται από τη μπάρα χρόνου. Δείτε παρακάτω.

11allagi-glossas

Όταν η γλώσσα κατέβει το παράθυρο κλείνει και εμφανίζεται αυτόματα το τελευταίο παράθυρο, όπου επιλέγουμε τη γλώσα που θέλουμε και κατόπιν πατάμε to button ‘Μετακίνηση προς τα επάνω‘.

12allagi-glossas

Η γλώσσα που βλέπουμε σε αυτό το παράθυρο να είναι πρώτη στη λίστα, θα είναι με την επόμενη επανεκκίνηση, η γλώσσα με την οποία θα εμφανίζονται τα Windows. Η διαδικασία είναι απλή και πολύ εύκολη και αν την επιχειρήσετε δεν θα βρείτε καμία δυσκολία.

Δείτε επίσης:

Αν έχετε προβλήματα με τον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να τα λύσετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια που δίνω από εδώ, επισκεφθείτε το site μας: http://sfakianakis.net.gr και επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας δώσουμε λύση. Επίσης αν θέλετε να εγκαταστήσετε Windows, ή κάποιο άλλο λειτουργικό, πχ Linux, παράλληλα με τα Windows ή μόνα τους, ή ακόμα και κάποιες εφαρμογές, όπως Office, Photoshop, Premier, κλπ, ρωτήστε μας. Έχουμε λύσεις για όλα.

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική Δωρεάν προγράμματα

Προσθήκη και εγκατάσταση γλώσσας στα Windows 10

 

About the Author

pcpas.com
Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top