Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office

Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office

Τα Windows 10, όπως και όλες οι άλλες εκδόσεις των Windows, υπάρχουν στην ανάλογη σελίδα της Microsoft και ελεύθερα μπορείτε να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Όμως αν δεν προβείτε ταυτόχρονα και στην αγορά ενός serial key, δεν μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση και ενεργοποίησή τους.

 Όταν αρχίζουμε την εγκατάσταση των Windows, η εφαρμογή μας ζητάει το σειριακό αριθμό, αλλιώς δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση. Αν έχουμε αγοράσει μια νόμιμη άδεια από τη Microsoft, διαδικτυακά, ή έχουμε προμηθευτεί το λειτουργικό μας, από κάποιο φυσικό κατάστημα, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Συμπληρώνουμε τον αριθμό, στο ανάλογο πεδίο, οπότε η εγκατάσταση συνεχίζεται κανονικά και στην πρώτη σύνδεσή μας στο διαδίκτυο, αυτόματα γίνεται και η ενεργοποίηση.

Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office 9-egatastasi-windows-10

Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office

Εδώ δείχνουμε τρόπο για εγκατάσταση και ενεργοποίηση των Windows 10 και 8,1 που δεν τα έχουμε αγοράσει, οπότε ξεχάστε αυτή τη μέθοδο και προχωράμε διαφορετικά.
Κατ αρχήν, υπάρχει τρόπος να μην χρειαστούμε κλειδί για να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση, αν επέμβουμε στο ISO των Windows και στο φάκελο ‘sources’, προσθέσουμε έναν κώδικα 5 γραμμών που έχουμε προηγουμένως γράψει σε ένα σημειωματάριο, και μετά ξανά κλείσουμε το ISO. Τον τρόπο τον περιγράφω στο άρθρο μου ‘Πώς θα εγκαταστήσουμε τα windows 8,1 χωρίς αριθμό κλειδί προϊόντος‘. (Ο τρόπος είναι ακριβώς ίδιος και για τα Windows 10).
Για όποιον δεν θέλει να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία, οι αριθμοί που θα χρειαστείτε για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση, χωρίς να πειράξετε το ISO, είναι οι παρακάτω:

Windows 8,1 pro x64: GCRJD-8NW9H-F2CDX-CCM8D-9D6T9
(Σημαντικό. Για τα windows 8,1 , ίσως μετά την εγκατάσταση, να μη μας ζητηθεί ενεργοποίηση και να φαίνονται ήδη ενεργοποιημένα. Αυτό εξαρτάται από την έκδοση του chipset της μητρικής κάρτας του υπολογιστή μας. Αν στο μέλλον μας ζητηθεί από το σύστημα ενεργοποίηση, τότε μόνο θα την κάνουμε με το εργαλείο που δείχνω, αλλιώς θα αφήσουμε το σύστημά μας έτσι όπως είναι.)

Windows 10 pro x64 & x86: W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX

Αυτό όμως, είναι μόνο το πρώτο βήμα, γιατί, μπορεί με τη χρήση αυτών των serial, να ξεπερνάμε το εμπόδιο της εγκατάστασης, αλλά μόλις ο υπολογιστής μας συνδεθεί στο διαδίκτυο, τα Windows θα μας εμφανίσουν μήνυμα πως δεν είναι ενεργοποιημένα και θα μας προτρέψουν να συνδεθούμε με τη Microsoft, για να τα ενεργοποιήσουμε!!!

Και μπορεί το μήνυμα να μη μας ενοχλεί και να το αγνοήσουμε, όμως το σύστημα είναι ελειπές, γιατί δεν παίρνει ενημερώσεις ασφαλείας, δεν μπορούμε να εμφανίσουμε εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας, δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε την οθόνη έναρξης και τα χρώματα και ένα σωρό άλλα.

Για να προχωρήσουμε στην ενεργοποίηση θα χρειαστούμε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται ‘Microsoft toolkit.exe‘, και κατεβαίνει από κάποιον torrent client, οπότε αν δεν χρησιμοποιείτε ήδη κάποιον, δείτε το σχετικό άρθρο μου, ‘Κατεβάστε ταινίες, παιχνίδια, και εφαρμογές με τον BitComet‘ και κατεβάστε την εφαρμογή γιατί είναι απαραίτητη!

Αφού έχουμε κατεβάσει την εφαρμογή και αφού έχουμε κλείσει το UAK, πηγαίνοντας ‘πίνακας ελέγχου –> λογαριασμοί χρηστών –> αλλαγή ρυθμίσεων ελέγχου, λογαριασμού χρήστη’, ξεκινάμε τη διαδικασία ενεργοποίησης. Ξεκινάμε την εφαρμογή πατώντας ένα δεξί κλικ και επιλέγοντας από το menu που αναπτύσσεται την επιλογή, ‘εκτέλεση σαν διαχειριστής‘. (Θα πρέπει να έχουμε απενεργοποιήσει και το antivirus, αν έχουμε εγκαταστήσει κάποιο). Ξεκινώντας η εφαρμογή θα μας δώσει την παρακάτω εικόνα.

Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office 23-egatastasi-windows-10

Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office

Από το παράθυρο της εφαρμογής, επιλέγουμε το δεξί εικονίδιο, (αν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε κάποιο Office, εννοείται πως επιλέγουμε το αριστερό) και η εφαρμογή ανοίγει στην ενεργοποίηση των Windows. Δείτε την εικόνα παρακάτω.

Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office 20-egatastasi-windows-10

Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office

Από τα tabs στην κορυφή του παραθύρου, επιλέγουμε ‘Product key‘ και εμφανίζεται το παράθυρο επιλογής έκδοσης, όπως φαίνεται πιο κάτω.

Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office 21-egatastasi-windows-10

Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office

Από τις επιλογές ‘Product‘ και ‘Edition‘, που βρίσκονται στο αριστερό μέρος του παραθύρου επιλέγουμε ποια Windows θέλουμε να ενεργοποιήσουμε και ποια έκδοση. Όπως φαίνεται παραπάνω, έχουμε επιλέξει, ‘Windows 10‘ στην έκδοση ‘profissional‘ και στη συνέχεια, πάλι από την κορυφή του παραθύρου επιλέγουμε το tab ‘Activation‘ και εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα.

Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office 22-egatastasi-windows-10

Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office

Το μόνο που μένει τώρα, είναι να πατήσουμε το button ‘EZ-Activator‘. Θα περιμένουμε λίγη ώρα και αφού ‘τρέξουν’ μερικές σειρές γραμμάτων, στην τελευταία σειρά θα εμφανιστεί το μήνυμα, ‘succesfully installed‘, όπως φαίνεται παρακάτω

Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office microsoft-toolkit-2-5-4-windows-and-office-activator-free

Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office

Αν τα κάνατε όλα σωστά, έχετε ήδη τελειώσει. Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια και για το Office. Δείτε αν θέλετε και το σχετικό VIDEO, για να βοηθηθείτε περισσότερο.

ΝΕΑ!!! Επίσης προσθέτω δύο νέους τρόπους ενεργοποίησης για τα Windows σήμερα (11/03/2018) που ο πρώτος γίνεται με ένα εκτελέσιμο αρχείο, γραμμένο σε σημειωματάριο. Το κατεβάζετε μέσω του Serever μου από εδώ σε μορφή ‘zip το αποσυμπιέζετε και το τρέχετε κανονικά πατώντας διπλό αριστερό κλικ και τα Windows ενεργοποιούνται αυτόματα, χωρίς να χρειάζονται ούτε αριθμό, ούτε τίποτα!!! Επίσης ένας δεύτερος και καλύτερος όλων (μέχρι τώρα) είναι αυτός που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ, ο οποίος ενεργοποιεί windows και office, εντελώς αυτόματα και μέχρι στιγμής δεν έχει αστοχήσει ποτέ. Μη ξεχνάτε να απενεργοποιήσετε όλα τα antivirus (Το δικό σας, αν έχετε εγκαταστήσει κάποιο, αλλά και το standar που είναι εγκατεστημένο με τα windows). Εννοείται πως μετά την ενεργοποίηση των windows, θα πρέπει να επανενεργοποιήσετε το antivirus. Καλή επιτυχία.

Παραθέτω εδώ και κάποιους συνδέσμους από προηγούμενα άρθρα, για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες γύρω από το κατέβασμα και την εγκατάσταση των Windows, την επεξεργασία ISO, κλπ. Ειδικά όμως, το ακριβώς παρακάτω link: ‘Εγκατάσταση windows 10 με format (καθαρή εγκατάσταση)‘, θα πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφθείτε, γιατί περιέχει περισσότερες πληροφορίες, καθώς και έναν καινούργιο και πολύ αποτελεσματικό activator.

Αν διαβάσετε όλα αυτά (δεν είναι πολλά και περιέχουν και video), θα αποκτήσετε μια πλήρη γνώση, σχετικά με το κατέβασμα των windows, την εγκατάσταση και ενεργοποίησή τους, το άνοιγμα την επεξεργασία και το κλείσιμο του ISO αρχείου των Windows, κλπ. Όλα αυτά είναι χρήσιμα και αν τα μάθετε θα μπορείτε εύκολα να διαχειρίζεστε αρχεία ISO να δημιουργείτε προσαρμοσμένους δίσκους εγκατάστασης και πολλά άλλα.

Αν πάλι βλέπετε πως δεν μπορείτε μόνοι σας, τότε επισκεφθείτε το site μας http://sfakianakis.net.gr ή καλέστε μας και βρείτε λύσεις για τον υπολογιστή σας, τα windows, τις εφαρμογές και ότι άλλο θέλετε.

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

ΑρχικήΔωρεάν προγράμματα

Ενεργοποίηση Windows 10, 8,1 και Office

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

23 Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Ο/Η george santorinaios λέει:

  καλημερα και καλη χρονια να εχετε.εχω motherboard asus p5k και το προβλημα μου ειναι οτι θελω να απενεργοποιησω το συστημα να ανοιγει το pc με το πατημα απο οποιοδηποτε πληκτρο αλλα να ανοιγει κλασσικα.αν μπορειτε να με διαφωτισετε.ευχαριστω

  • Ο/Η pcpas.com λέει:

   Η μητρική σου πρέπει να έχει BIOS της american megatrends, οπότε με το ξεκίνημα του υπολογιστή θα πατάς και θα αφήνεις επαναλαμβανόμενα το πλήκτρο ‘dell’ (βρίσκεται κάτω από το αριθμητικό πληκτρολόγιο), ώστε να μπεις στη διαχείριση του BIOS. Από εκεί θα πας με τα βελάκια στο tab ‘POWER’. Θα πατήσεις το πλήκτρο ‘enter’ για να σου ανοίξει το menu του POWER και θα δεις 6 στοιχεία. Το πρώτο στοιχείο θα το κάνεις ‘Power off’ και τα υπόλοιπα 5 θα τα κάνεις ‘disabled’. Μετά θα πατήσεις το πλήκτρο ‘F10’ και στο παράθυρο διαλόγου που θα σου ανοίξει για επιβεβαίωση, θα επιλέξεις το ‘ok’ ή ‘yes’, (δε θυμάμαι ακριβώς) και μετά ‘enter’. Θα δεις τον υπολογιστή να ξεκινάει κανονικά και να μπαίνει στα Windows. Μόλις φορτώσει τα windows, κλείσε τον κανονικά και δοκίμασε. Θα πρέπει να είσαι εντάξει. Αν τα κάνεις αυτά, τότε θα ανοίγει μόνο από το button ‘power’ του κουτιού.

 2. Ο/Η Spyridon λέει:

  Καλή χρονια και απο εμενα εγω εχω windows 10 home .
  Δοκιμασα με το Microsoft Toolkit απενεργοποιηθηκε προσωρινα πατοντας τα windows 10 pro αλλά μετα παλι τα ιδια εχεις καμια ιδεα τι μπορω να κάνω για να τα ενεργοποιησω ?

  • Ο/Η pcpas.com λέει:

   Προφανώς μετά την εγκατάσταση, σου κατέβασε τη μεγάλη ενημέρωση/αναβάθμιση 1605 όπου ο κύριος σκοπός της, είναι να βρίσκει το microsoft tools. Για να μην ξαναγίνει αυτό, πρέπει να κόψεις την τηλεμετρία και την επικοινωνία με τη Microsoft, (όχι τις ενημερώσεις), οπότε διάβασε το σχετικό άρθρο μου και τρέξε το πρόγραμμα που συστήνω, με τον τρόπο που περιγράφω. Δεν θα ξαναέχεις πρόβλημα μετά γιατί κόβεται η τηλεμετρία και δεν μπορεί το εργαλείο ανίχνευσης της Microsoft, να δει, αν τρέχεις σπαστήρι!!!
   Προστασία του υπολογιστή από την παρακολούθηση της Microsoft

 3. Ο/Η Λαμπρος λέει:

  Γεια σας!
  Έχω φορτώσει τα 8.1 (σπασμένα) σ’ έναν υπολογιστή pentium 4 χωρίς κανένα πρόβλημα προ 3ετίας.
  Από χθες όμως παρατήρησα πως μου ζητάει Eνεργοποίηση.

  Μάλλον έκανα κατά λάθος κάποιο (windows) update και συμβαίνει αυτό…?
  Πώς μπορώ να το διορθώσω?

  Motherboard: AS Rock 770 Dual 880 Pro

  Τα παρακάτω τα εμφανίζει στην καρτέλα Σύστημα.
  Έκδοση Windows: 8.1 Pro
  Επεξεργαστής: intel (R) cpu 3.00 GHz
  Τύπος Συστήματος: Λειτουργικό Σύστημα 32bit, επεξεργαστής τεχνολογίας x64
  Τα Windows δεν είναι ενεργοποιημένα.
  Αναγνωριστικό προϊόντος: 00261-50000-00000-ΑΑ602

  *Τον κωδικό που δίνετε για τα 8.1 δεν τον δέχεται.

 4. Ο/Η Νίκος λέει:

  Γειά σας,
  το Microsoft toolkit.exe που αναφέρετε παραπάνω δεν περιλαμβάνει το office 2016 αλλά “φτάνει” μέχρι το office 2013.
  Οπότε :

  α) Έχετε κάποιο άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα ενεργοποίησης του office 2016 ?

  ή εναλλακτικά

  β) Πως μπορώ να κατεβάσω το office 2013 (***** το προτιμώ) ώστε εν συνεχεία να το ενεργοπιοήσω με το ανωτέρω Microsoft toolkit.exe ;
  Στην περίπτωση αυτή φαντάζομαι ότι θα πρέπει να απεγκαταστήσω το office 2016 που έχω εγκαταστήσει ; Αυτό θα γίνει πλήρως μέσω των windows ή θα αφήσει κατάλοιπα και δεν θα μπορεί να γίνει σωτά η εγκατάσταση του office 2013 ;

  • Ο/Η pcpas.com λέει:

   Από κάποια πλατφόρμα torent θα κατεβάσεις το Office 2013, όπως περιγράφω σε άλλο άρθρο μου, για το κατέβασμα αρχείων torent. Τώρα το Office 2016 θα το απεγκαταστήσεις με το εργαλείο REVOUNINSTALLER, που θα βρεις στη σελίδα μου ‘δωρεάν προγράμματα’, αλλά για να γίνει σωστά η ενέργεια, θα πρέπει στο τέλος της εργασίας, όταν το παράθυρο της εφαρμογής, σου εμφανίσει τις επιλογές για την εκκαθάριση των καταλοίπων, να επιλέξεις την τελευταία επιλογή ‘ασφαλής’, ώστε να εξαφανίσει όλα τα κατάλοιπα.

 5. Ο/Η Χρήστος λέει:

  Καλησπέρα.
  Το κλειδί win 10 pro,ισχύει και για τα education?
  Ευχαριστώ.

 6. Ο/Η Χρήστος λέει:

  Καλησπέρα και πάλι.
  (Πιθανόν να μην εχει σταλεί το προηγούμενο μου μήνυμα!!
  Η ερώτηση μου είναι εαν το κλειδί των win10 που αναφέρετε παραπάνω είναι ίδιο και για την έκδοση education καθώς αυτά έχω βάλει στο pc του παιδιού με iso dvd απο το site της microsoft.
  Ευχαριστώ.

  • Ο/Η pcpas.com λέει:

   Το κλειδί λειτουργεί (θεωρητικά) σε profesional. Σε άλλες εκδόσεις μπορεί να έχει πρόβλημα. Περίμενε γιατί θα ανεβάσω έναν άλλο τρόπο ενεργοποίησης, που γίνεται με τρεχούμενο αρχείο (πρόγραμμα γραμμένο σε σημειωματάριο) και τα ενεργοποιεί όλα!!!

 7. Ο/Η stavrosgian λέει:

  Αυτό που έχεις ανεβάσει στις 11/03/2018 το zip, είναι μόνο για να φύγει το υδατογράφημα κάτω δεξιά;

  • Ο/Η pcpas.com λέει:

   Όταν πρωτοκυκλοφόρησε, ήταν πλήρως λειτουργικό. Αν τώρα δε λειτουργεί πλήρως, αυτό δεν το έχω τσεκάρει (λόγω χρόνου), αλλά αν θέλεις μπορείς πριν τη χρήση του, να τρέξεις την εφαρμογή που δίνω στο άρθρο μου, ‘πώς να αποφύγετε την παρακολούθηση της microsoft’, όπου έχεις τη δυνατότητα να κόψεις την τηλεμετρία από το server της, οπότε μετά θα λειτουργήσει κανονικά. Όπως και να έχει πάντως, το κλασικό σπαστήρι που δίνω, λειτουργεί κανονικά, ακόμα και σήμερα.

 8. Ο/Η Πολυ λέει:

  Γεια σας. Ειχα ενεργοποιησει τα Windows 10 pro x64 με αυτο το κλειδι : W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX
  αλλα τωρα μετα απο λιγους μηνες εμφανίζεται το μηνυμα Η άδεια χρήσης των Windows θα λήξει σύντομα
  Tα windows εχουν ενεργοποιηθει με χρηση της υπηρεσιας ενεργοποιησης του οργανισμου σας
  Η επιλογη που βλεπω ειναι αλλαγη αριθμου κλειδιου προιοντος
  Να περασω παλι το ιδιο κλειδι?

 9. Ο/Η makis λέει:

  προσπαθω να ενεργοποιησω office 2016 με το link: http://pcpas.com/wp-content/uploads/2019/04/KMSAuto-Net-2015-v1.3.6-3.zip
  κλεινω τα antivirus αλλα οταν παω να το ανοιξω δεν μου το ανοιγει και μου λεει οτι εχει ιο
  σε λιγη ωρα μου το εξαφανιζει κιολας….
  τι δεν κανω καλα?
  υπαρχει μηπως καποιο κλειδι για να ενεργοποησω msoffice 2016?

 10. Ο/Η μακης λέει:

  καλημερα,
  εχω κατεβασει απο την διευθυνση http://pcpas.com/wp-content/uploads/2019/04/KMSAuto-Net-2015-v1.3.6-3.zip τον activator αλλα δεν εκτελειται γιατι αναγνωριζεται ως ιος και μετα απο λιγο μου τον εξαφανιζει.
  εννοειται πως εχω κλεισει το antivirus και ομως συμβαινει οτι περιγραφω….
  τι πρεπει να κανω?

  • Ο/Η pcpas.com λέει:

   Πρέπει να κλείσεις και το antivirus των Windows, γιατί όταν απενεργοποιείς το δικό σου antivirus, ενεργοποιείται αυτόματα το antivirus των Windows!!!

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top