Εγκατάσταση προγραμμάτων με χρήση του Unchecky

Εγκατάσταση προγραμμάτων με χρήση του Unchecky

Όπως επισημάναμε και στην κεντρική σελίδα, η εγκατάσταση δωρεάν (free) προγραμμάτων,  κρύβει κινδύνους γιατί ο χορηγός της εφαρμογής προσπαθεί να μας φορτώσει διάφορα add on στον browser η διάφορα malware και δεν ξέρω εγώ τι άλλο! Η καλύτερη λύση ειδικά για τους αδαείς είναι να έχουμε πριν κάνουμε οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση, πρώτα εγκαταστήσει την εφαρμογή Unchecky, η οποία βοηθάει πάρα πολύ στο να αποφύγουμε αν όχι όλες αυτές τις παγίδες, τουλάχιστον τις περισσότερες. Δείτε τον τρόπο της εγκατάστασης εδώ.

Εγκατάσταση προγραμμάτων με χρήση του Unchecky unchecky_screen

Εγκατάσταση προγραμμάτων με χρήση του Unchecky

Κατ’αρχήν κατεβάζουμε την εφαρμογή από αυτόν τον σύνδεσμο: http://unchecky.com/. και αμέσως θα βρεθούμε μπροστά σ’αυτήν την οθόνη. Πατάμε το “download”, κατεβαίνει το αρχείο και με ένα κλίκ στο “άνοιγμα” η εφαρμογή έχει εγκατασταθεί. Τώρα πρέπει να ξέρετε ότι αυτή η εφαρμογή ξεκινάει μαζί με τα windows, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί συνεχώς στο παρασκήνιο. Η επιβάρυνση για το σύστημα μας είναι ελάχιστη, αλλά με δεδομένο ότι δεν εγκαθιστούμε προγράμματα κάθε μέρα, αν θέλει κάποιος να απενεργοποιήσει αυτή την επιλογή υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Πατάμε ταυτόχρονα το πλήκτρο των windows μαζί με το R. Αυτό ανοίγει το παράθυρο της εκτέλεσης

Εγκατάσταση προγραμμάτων με χρήση του Unchecky ektelesi

Εγκατάσταση προγραμμάτων με χρήση του Unchecky

και από εκεί με το βελάκι δεξιά επιλέγουμε το “services.msc” και πατάμε ΟΚ. Μας ανοίγει το παράθυρο του service και από εκεί ψάχνουμε να βρούμε την εφαρμογή “Unchecky” όπως φαίνεται παρακάτω: 

Εγκατάσταση προγραμμάτων με χρήση του Unchecky services

Εγκατάσταση προγραμμάτων με χρήση του Unchecky

Κάνουμε δεξί κλίκ πάνω στην εφαρμογή, επιλέγουμε “ιδιότητες” και στο παράθυρο ιδιοτήτων πατάμε το tab “γενικά“, από εκεί πάμε στην επιλογή “τύπος εκκίνησης” και κλικάρουμε το “μη αυτόματος“. Αυτό ήταν, τώρα μπορούμε να πηγαίνουμε κάθε φορά πριν από κάθε εγκατάσταση να το ενεργοποιούμε και μετά να το απενεργοποιούμε πάλι.

Υπάρχει βέβαια και η επιλογή από το εικονίδιο του προγράμματος στην επιφάνεια εργασίας, που μας επιτρέπει να το απενεργοποιούμε χειροκίνητα, όμως πρέπει να το κάνουμε κάθε φορά που ξεκινάνε τα windows πατώντας στο κάτω δεξί tab που λέει “αναστολή υπηρεσίας“. Η γνώμη μου είναι να το αφήσετε να δουλεύει μόνιμα γιατί από μέτρηση που έκανα διαπίστωσα ότι δεν καταναλώνει πόρους.

Εγκατάσταση προγραμμάτων με χρήση του Unchecky unchecky

Εγκατάσταση προγραμμάτων με χρήση του Unchecky

Να επισημάνω μόνο πως η προστασία δεν είναι επαρκής, όταν πρόκειται για malware, downloaders, και Accelerators. Εκεί πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί υπάρχει μόνο η χειροκίνητη μέθοδος, δηλαδή εμείς οι ίδιοι πρέπει να προσέχουμε και να “ξετικάρουμε” τα ανεπιθύμητα πρόσθετα.

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική – Δωρεάν προγράμματα

Εγκατάσταση προγραμμάτων με χρήση του Unchecky

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top