Εγγραφή ταινίας σε δίσκο DVD

Εγγραφή ταινίας σε δίσκο DVD

Οι ταινίες που κατεβάζουμε από το Internet κυρίως, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παίξουν στον υπολογιστή, ή οπουδήποτε αλλού, εφόσον είναι αποθηκευμένες σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, ή σε κάποιο USB Stick, αλλά χρειάζεται μια ειδική διαδικασία ώστε να εγγραφούν σε δίσκο DVD, ώστε να μπορούν να παίξουν σε κλασικό DVD player, για να καλύψουν περιπτώσεις παλαιότερων τηλεοράσεων, που δεν διαθέτουν θύρα USB και ο μοναδικός τρόπος να παρακολουθήσουμε εκεί μια αποθηκευμένη ταινία, είναι αποκλειστικά μέσω DVD player.

Ο πλέον σίγουρος και αξιόπιστος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της χρήσης μιας συγκεκριμένης εφαρμογής, η οποία μετατρέπει το αρχείο, από τη μορφή στην οποία βρίσκεται, σε μια άλλη, κατάλληλη για εγγραφή σε DVD.

Εγγραφή ταινίας σε δίσκο DVD 1-convertX

Εγγραφή ταινίας σε δίσκο DVD

Αν προσπαθήσουμε να εγγράψουμε το αρχείο που περιέχει την ταινία μας, όπως θα γράφαμε ένα μουσικό αρχείο mp3 για παράδειγμα, μέσω μιας συμβατικής μεθόδου εγγραφής, χρησιμοποιώντας κάποιο NERO, ASHAMPOO, ή οτιδήποτε άλλο, θα διαπιστώναμε ότι, απλώς δεν θα γινόταν καθόλου εγγραφή, ενώ το μόνο αποτέλεσμα θα ήταν να χαλάσουμε άσκοπα το δισκάκι DVD που χρησιμοποιήσαμε!!!

Τη λύση στο πρόβλημα μας τη δίνει η εφαρμογή ‘ConvertXtoDVD‘. Την εφαρμογή την κατεβάζουμε από εδώ και την εγκαθιστούμε με τον κλασικό τρόπο ‘next ->next’ κλπ. Τελειώνοντας θα βρούμε την συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Το κακό είναι ότι η εφαρμογή δεν διατίθεται δωρεάν, αλλά μας δίνει μια εβδομάδα δικαίωμα χρήσης σαν trial. Όμως όποιος θέλει μπορεί χρησιμοποιώντας το link που ακολουθεί, ‘magnet:?xt=urn:btih:‘ να κατεβάσει την εφαρμογή από κάποιον torrent client και να τη χρησιμοποιήσει εντελώς δωρεάν!!! Αν θέλετε να βρείτε πληροφορίες για τους torrent client, μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο από εδώ.

Εγγραφή ταινίας σε δίσκο DVD 2--convertX

Εγγραφή ταινίας σε δίσκο DVD

Ξεκινώντας την εφαρμογή θα πάρουμε μια εικόνα όπως αυτή που βλέπετε παραπάνω. Όπως βλέπετε, στο αριστερό μέρος του παραθύρου της εφαρμογής, υπάρχει το μήνυμα, ‘πατήστε εδώ γιανα φορτώσετε ένα αρχείο, ή τραβήξτε και αφήστε το αρχείο σας εδώ‘. Όταν σύρουμε λοιπόν και αφήσουμε την ταινία μας σε αυτό το σημείο, από την εφαρμογή θα πάρουμε την παρακάτω εικόνα.

Εγγραφή ταινίας σε δίσκο DVD 3--convertX

Εγγραφή ταινίας σε δίσκο DVD

Τώρα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να εισάγουμε ένα κενό δίσκο DVD στο Drive του υπολογιστή μας και μετά να πατήσουμε το πλήκτρο που λέει ‘μετατροπή‘, στο κάτω μέρος του παραθύρου της εφαρμογής. Η μετατροπή του αρχείου θα ξεκινήσει και το παράθυρο της εφαρμογής θα πάρει τη μορφή που βλέπετε παρακάτω.

Εγγραφή ταινίας σε δίσκο DVD 4--convertX

Εγγραφή ταινίας σε δίσκο DVD

Μόλις τελειώσει η μετατροπή του αρχείου, αυτόματα θα αρχίσει η εγγραφή του στο δίσκο DVD. Όταν τελειώσει και η εγγραφή, ο δίσκος θα βγει από το Drive του υπολογιστή, αλλά θα ειδοποιηθείτε και φωνητικά, οπότε έχετε τελειώσει! Τέλος όταν πάμε να κλείσουμε το παράθυρο, η εφαρμογή μας ρωτάει αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε το project για μελλοντική επανεγγραφή και σε άλλο DVD, ώστε να μην χρειαστεί να γίνει εκ νέου μετατροπή, αλλά κατ ευθείαν εγγραφή. Η εφαρμογή επιτρέπει και ενσωμάτωση υποτίτλων, η οποία γίνεται από το κίτρινο κουμπί, που βρίσκεται στην κάτω μπάρα εργαλείων του παραθύρου, ανάμεσα στην προεπισκόπιση και το ρολόι. Εγώ για την ενσωμάτωση υποτίτλων, δεν χρησιμοποιώ αυτή την εφαρμογή, αλλά προτιμώ το ‘MKVToolNix’ και από εδώ μπορείτε να δείτε το προηγούμενο άρθρο μου, σχετικά με την ενσωμάτωση υποτίτλων.

Το ξανά γράφω πάλι, αν δεν ξέρετε πως να κατεβάζετε ταινίες από το Internet μέσω Torrent, δείτε το σχετικό άρθρο μου ‘κατεβάστε-ταινίες-παιχνίδια-και-εφαρμογές.

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική  —  Δωρεάν προγράμματα

Εγγραφή ταινίας σε δίσκο DVD

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top