Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows : Τα προγράμματα (εφαρμογές) είναι το Α και το Ω για τον υπολογιστή μας. Χωρίς αυτά τα μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε θα ήταν να κοιτάμε αυτή την ωραία γαλάζια αρχική οθόνη των windows, με τον κάδο για ντεκόρ, μέχρι να ζαλιστούμε και να μας πάρει ο ύπνος. Όμως τα προγράμματα χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες, τα δωρεάν και τα επί πληρωμή.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows Pinned_Sites_03
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Κάποιος θα πει πως άμα δεν πληρώσεις αποκλείεται να πάρεις κάτι καλό και δε λέω, είναι μια άποψη. Όμως επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι εμείς εδώ στο PCpas θα προσπαθήσουμε να τους διαψεύσουμε και να σας βρούμε τα καλύτερα προγράμματα. Φυσικά δωρεάν για να χαρείτε τον υπολογιστή σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία και χωρίς να στερηθείτε καμία χρήσιμη εφαρμογή. Μην ξεχνάτε την γνωστή παροιμία που λέει το εξής αμίμητο “Τζάμπα ξύδι, γλυκό σαν μέλι!!!” Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι γιατί ο κατάλογος θα εμπλουτίζεται συνεχώς

Σημαντική σημείωση: Όμως όποιος δίνει μια εφαρμογή δωρεάν σχεδόν πάντα αποβλέπει σε κάποιο έμμεσο κέρδος. Γι’αυτό, η προσπάθεια να μας εγκαταστήσουν μαζί με την εφαρμογή κάποιο πρόσθετο στον browser, ή κάποιο malware, ή κάποιο άλλο τρίτο πρόγραμμα, πράγμα που δεν θέλουμε να μας συμβεί, είναι συνεχής.

Η πρώτη εφαρμογή που θα προτείνω λοιπόν, εδώ από τη σελίδα ‘Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows‘ είναι ένα προγραμματάκι που απαγορεύει την εγκατάσταση παράπλευρων εφαρμογών όταν κάνουμε εγκατάσταση μια free εφαρμογή. Δεν θα τα πιάσει όλα, αλλά αν έχουμε και εμείς λίγο το νου μας ώστε να μην πατάμε με κλειστά μάτια next-next, θα αποφύγουμε πολλά δυσάρεστα.
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Αποστολή & λήψη κωδικοποιημένων μηνυμάτων με απόλυτη ασφάλεια

Η καλύτερη εφαρμογή για την προστασία της ιδιωτικότητας μας, στο διαδίκτυο. Μια δωρεάν εφαρμογή, η signal που λειτουργεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα και φυσικά και στις mobile συσκευές.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Και δεν τελειώνει εκεί. Η εφαρμογή δεν επιτρέπει μόνο ανταλλαγή μηνυμάτων, αλλά επιτρέπει και φωνητικά μηνύματα, αλλά και βιντεοκλήσεις!!! Τα μηνύματα κωδικοποιούνται και ταξιδεύουν κωδικοποιημένα, μέχρι να αποκωδικοποιηθούν στη συσκευή του παραλήπτη. Η λαθροχειρία είναι απολύτως αδύνατη και επί πλέον ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ορίσει πόσο θα παραμείνει το μήνυμα στη συσκευή και πότε θα αυτοκαταστραφεί!!!

Μπορείτε να την κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

SIGNAL: https://signal.org/download/

Ασφαλείς εγκαταστάσεις με χρήση του Unchecky

Προστατευτείτε από τους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την άγνοια μας και προσπαθούν μέσα από την εγκατάσταση ενός προγράμματος, να εγκαταστήσουν προγράμματα, εφαρμογές, ίσως και κάποια mallware, όταν εμείς πατάμε ανυποψίαστοι το κουμπάκι next>next>next, χωρίς να διαβάζουμε τα ψιλά γράμματα της εγκατάστασης

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows unchecky
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Το Unchecky θα το βρούμε στην εξής διεύθυνση: 

UNCHECKY :   http://unchecky.com/.

Στη σελίδα ‘Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows’ οι περιγραφές γύρω από τα προγράμματα είναι κυρίως συνοπτικές. Αν υπάρχει άρθρο με οδηγίες & περιγραφή για την εγκατάσταση, κάποιο link θα σας παραπέμπει στο άρθρο όπως εδώ που μπορείτε να βρείτε περισσότερα για τη χρήση του “unchecky”. εδώ.
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Εγκαταστήστε αυτόματα διάφορες βασικές εφαρμογές με τη χρήση του Ninite

Η σελίδα, δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows αξιολογεί το ninite σαν εφαρμογή πέντε αστέρων!!! Το Ninite είναι ένα Web site το οποίο διαθέτει 13 κατηγορίες προγραμμάτων και πιο συγκεκριμένα τις: Web Browsers, Messaging, Compression, Media, Runtimes, Utilities, Imaging, Documents, Developer tools, Security, file sharing, Online storage και other. Επισκέπτεστε το Site, επιλέγεται όποιες εφαρμογές θέλετε, μετά πατάτε το button ‘installer’ και όλα γίνονται αυτόματα

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 1-NINITE

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Για να βρεθείτε στο site του Ninite ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

NINITE: https://ninite.com/

Αν θέλετε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο μου, από εδώ.

Κατεβάστε χειροκίνητα τις ενημερώσεις των Windows και του Office (για όλες τις εκδόσεις) και κάντε κατ’ευθείαν εγκατάσταση, χωρίς άσκοπες αναμονές, με την portable εφαρμογή ‘WHDownloader’

Επειδή το μεγαλύτερο πρόβλημα, σε κάθε νέα εγκατάσταση Windows ή Office, είναι το κατέβασμα των ενημερώσεων, θεωρώ πως αυτή η portable εφαρμογή, θα εξυπηρετήσει πάρα πολύ, όσους κάνουν συχνά εγκαταστάσεις.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 1-windows-update

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Η εφαρμογή λέγεται ‘WHDownloader’ και μπορείτε να την κατεβάσετε από το site του κατασκευαστή, επισκεπτόμενοι  τον παρακάτω σύνδεσμο

WHDownloader: http://www.majorgeeks.com/files

Επειδή απαιτείται κάποια διαδικασία, για να γίνει όλο αυτό, μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο, που έχω γράψει για το θέμα, με εικόνες και αναλυτικές βήμα – βήμα οδηγίες, από εδώ.

Δωρεάν Browsers

Περιηγηθείτε στο διαδίκτυο, με όποιον Browser θέλετε, με βάση τις ανάγκες σας. Για να το κάνω πιο απλό, κάθε browser έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τα δικά του εργαλεία. που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες. Κατά τη δική μας γνώμη, κάθε υπολογιστής πρέπει να έχει εγκατεστημένους, περισσότερους από δύο, για πολλούς λόγους.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows browsers

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

MOZILLA FIREFOX: https://www.mozilla.org/el/firefox/new/

GOOGLE CHROME: https://www.google.com/chrome/browser/desktop/index.html

OPERA: http://www.opera.com/el

SAFARI: http://safari.el.softonic.com/

ΕΛΑΦΡYΤΕΡΟΙ BROWSERS κατάλληλοι για παλαιότερα μηχανήματα

MIDORI: http://midori-browser.org/download/choose/

SlimBoat: http://www.slimjet.com/slimboat/en/dlpage.php

QupZilla: http://www.qupzilla.com/download

BROWSERS για ανώνυμη περιήγηση

TOR BROWSER: https://www.torproject.org/download/download-easy.html.en

Συνιστούμε τη χρήση των browsers ανοικτού κώδικα, όπως ο Firefox, γιατί γενικά οι εφαρμογές ανοικτού κώδικα προσφέρουν ασφάλεια, ως προς το απόρρητο μας, επειδή ο κάθε ανεξάρτητος προγραμματιστής έχει δυνατότητα να ελέγξει τον κώδικα. Οι Browsers κλειστού κώδικα, όπως ο Chrome ή ο Explorer, δεν μπορούν να ελεγχθούν και είναι δυνατόν οι κατασκευάστριες εταιρείες (Microsoft, Apple, κ.α), να μας υποκλέπτουν στοιχεία που άπτονται του απορρήτου μας.

Δωρεάν antivirus  για τον υπολογιστή

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows ANTIVIRUS

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Όποιος  μπαίνει στο Internet χωρίς να έχει φροντίσει προηγουμένως να πάρει τα μέτρα του, (ηλεκτρονική ασφάλεια), θυμίζει Ιάπωνα πιλότο καμικάζι του Β Παγκοσμίου πολέμου. Ξέρετε αυτούς με τα ZERO!!!! Τηρουμένων των αναλογιών βέβαια! Τα εκατομμύρια των ιών που βρίσκονται διασκορπισμένοι στον ιστό, καραδοκούν, περιμένουν να δουν ποιος θα κάνει αυτό το λάθος, για να πάνε να του καταστρέψουν το σύστημα. Υπάρχουν ένα σωρό δωρεάν antivirus μερικά από τα οποία σας παρουσιάζουμε για να διαλέξετε!!!

AVAST:  https://www.avast.com/el-gr/internet-security

AVG: http://www.avg.com/

AVIRA: http://www.avira.com/en/downloads

PANDA: http://www.pandasecurity.com/free-antivirus/

MICROSOFT.E.S: http://windows.microsoft.com/el-gr/

BITDEFENDER (Best of 2015): http://www.bitdefender.com/

Για περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο μας για τους ιούς από εδώ
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Δωρεάν anti malware προγράμματα για συμπληρωματική προστασία

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows antimalware

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Τα προγράμματα antimalware είναι μια συμπληρωματική προστασία για τον υπολογιστή μας. Αυτό, γιατί έχουν τη μοναδική ικανότητα να “τρέχουν” μαζί με το antivirus που έχουμε εγκατεστημένο, όχι όμως σε πραγματικό χρόνο. Τρέχουν χειροκίνητα όποτε θέλουμε ή καλύτερα όποτε έχουμε την υποψία πως υπάρχει κάποια μόλυνση στο σύστημά μας. Μπορούμε βέβαια να τα τρέχουμε και σε τακτά χρονικά διαστήματα προληπτικά.

Είναι τα μοναδικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από κάποιο malware, εκεί που το antivirus έχει αποτύχει. Δεν είναι πανάκεια όμως, υπάρχου malware που δεν αντιμετωπίζονται, γι’αυτό χρειάζονται και συνεχείς ενημερώσεις των windows και των browsers. Όμως είναι απαραίτητη και η αποφυγή ύποπτων sites που κατεβάζουν δωρεάν ταινίες, παιχνίδια, κλπ. Μερικά τέτοια antimalware προγράμματα έχουμε διαλέξει για εσάς και μπορείτε να τα κατεβάσετε από τα παρακάτω links

MALWAREBYTES:  https://www.malwarebytes.org/antimalware/

COMBOFIX: http://www.combofix.org/download.php

EMSISOFT: http://www.emsisoft.com/en/software/eek/

SUPERAntiSPYWARE: http://www.superantispyware.com/index.html

Αυτά είναι υπέρ αρκετά και θα καλύψουν απόλυτα τις ανάγκες σας. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα, ‘Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows’. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο άρθρο μας για τα  antimalware προγράμματα, εδώ
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Ειδική έκδοση προγράμματος Antivirus για απαλλαγή από τους ιούς κλειδώματος

Ο ιός αυτός που λέγεται και ιός της Αστυνομίας. Τις περισσότερες φορές εμφανίζεται μια σελίδα (ψεύτικη φυσικά) που λέει ότι δήθεν παρανομήσατε, επισκεπτόμενοι κάποια σελίδα. Υποτίθεται πως πρέπει να βάλετε στο λογαριασμό τους ένα ποσόν (συνήθως 100 ευρώ), ώστε να μην έχετε περαιτέρω συνέπειες, αλλά και να ξεκλειδωθεί το σύστημά σας!!! Καλό ε, που λέει και ο Σεφερλής!

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows apati-IOS-astynomias

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Αν έχετε ένα τέτοιο πρόβλημα, μπορείτε να κατεβάσετε το ISO της εφαρμογής ‘Kaspersky Windows Unlocker‘, να το τρέξετε bootable, (εκκίνηση του υπολογιστή από CD/DVD), και να ξεκλειδώσετε το σύστημά σας, εύκολα και γρήγορα. Κατεβάστε την εφαρμογή από το link παρακάτω

Kaspersky Windows Unlocker : http://filehippo.com/download_kaspersky

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη χρήση του προγράμματος, μπορείτε να πάτε στο σχετικό άρθρο μου, από εδώ.

Προγράμματα προστασίας από μολυσμένα USB Flash

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows usb-flash

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μόλυνσης του υπολογιστή, από κάποιο USB Flash και αυτό γιατί οι περισσότεροι δεν ελέγχουμε αφού σχεδόν πάντα τα παίρνουμε από γνωστούς και φίλους, ή δεν μπορούμε να ελέγξουμε, επειδή οι ιοί αυτοί ξεκινούν με τη διαδικασία της αυτόματης εκτέλεσης. Τα προγράμματα προστασίας που σας δίνουμε λειτουργούν είτε αποκαλύπτοντας, είτε καταστρέφοντας τους ιούς, πάντως σε κάθε περίπτωση, ακυρώνοντας τη διαδικασία αυτόματης εκτέλεσης.

Panda USB Vaccine: http://www.pandasecurity.com/mediacenter/

Ninja Pendisk: http://www.ninjapendisk.com

The USB Program: http://www.sputnik70.narod.ru/usb_en.html

Bitdefender USB Immunizer: http://labs.bitdefender.com/projects/

Autorun Virus Remover: http://www.autorunremover.com

Υπάρχουν κι άλλα προγράμματα αυτού του είδους, αλλά αυτά είναι τα πιο σημαντικά και καταξιωμένα, στο χώρο. Αν θέλετε να δείτε τη λειτουργία που εκτελεί το κάθε ένα από τα παραπάνω προγράμματα, αλλά και περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο, από εδώ.

Bootable antivirus

Εκεί που τα κοινά antiviruw αποτυγχάνουν ή εκεί που έχει χαθεί το αρχείο εκκίνησης του λειτουργικού, οπότε δεν ξεκινάει καν, εκεί κάποιο CD ή USB bootable antivirus, είναι μονόδρομος!!!

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows cd-usb

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Διαλέξτε ένα από τα παρακάτω BOOTABLE ANTIVIRUS που βρήκαμε για εσάς και σώστε το μηχάνημά σας

AVIRA:  http://www.avira.com/en/download/product/

COMODO: https://www.comodo.com/business-security/

KASPERSKY: http://support.kaspersky.com/us/viruses/

Στο άμεσο μέλλον ο κατάλογος θα εμπλουτιστεί περαιτέρω, γι’αυτό μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα, ‘Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows’. Εν τω μεταξύ για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το άρθρο μας για τα Bootable Antivirus από εδώ.  Επίσης μπορεί να σας ενδιαφέρει και το παρεμφερές άρθρο μας για τη δημιουργία boot USB με το Rufus που μπορείτε να το δείτε από εδώ
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Πρόγραμμα που μπλοκάρει τους servers της Microsoft για να μην παρακολουθεί τον υπολογιστή μας

Η Microsoft από τότε που κυκλοφόρησε τα πρώτα Windows, ο βασικός της στόχος ήταν να παρακολουθεί τον υπολογιστή μας. Τα στοιχεία μας είναι πολύτιμα και για τις κυβερνήσεις διαφόρων χωρών, αλλά και για τις πολυεθνικές εταιρείες, που τα επεξεργάζονται, και ανάλογα προσαρμόζουν την πολιτική τους, είτε στην παραγωγή προϊόντων, είτε στην παροχή υπηρεσιών. Εννοείται πως και για αυτούς που σχεδιάζουν τη νέα τάξη πραγμάτων, αυτές οι πληροφορίες, είναι χρυσάφι.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows microsoft-bill-gates-hader

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Οι όροι τους οποίους αποδεχόμαστε είναι πραγματικά ανατριχιαστικοί. Στα νέα Windows 10 επιτρέπουμε στη Microsoft, να καταγράφει τα πάντα, από το τι πληκτρολογούμε στο πληκτρολόγιό μας, μέχρι και τη φωνή μας, μέσω της Cortana. Ευτυχώς υπάρχει το πρόγραμμα  Windows Tracking Disable Tool, που μπλοκάρει τα πάντα και πιστεύω πως αν διαδοθεί αρκετά, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα που έφαγε συνωμοτική εταιρεία, στον κόσμο. Κατεβάστε το από τον παρακάτω σύνδεσμο

WTDT: https://github.com/10se1ucgo/DisableWinTracking/releases

Θα πρέπει να ακολουθήσετε το σύνδεσμο, από εδώ, για να δείτε όλο το άρθρο, όπου περιέχει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το θέμα, αλλά έχει και τις απαραίτητες οδηγίες για τη σωστή εγκατάσταση του εργαλείου.

Antivirus για Android κινητά και tablets

Σίγουρα μια συσκευή με λειτουργικό Android δεν κινδυνεύει το ίδιο, με μια συσκευή που λειτουργεί με Windows, πχ ένας υπολογιστής, όμως οι κίνδυνοι και εκεί, πάντα υπάρχουν. Τα πιο συνηθισμένα malware που θα συναντήσουμε σε κάποιο tablet η κινητό, είναι αυτά που χωρίς τη θέληση μας, στέλνουν μηνύματα ή καλούν νούμερα, με υψηλή χρέωση, αδειάζοντας την κάρτα μας, η χρεώνοντας το λογαριασμό μας. Η χρήση antivirus μπορεί όχι μόνο να προστατέψει το λογαριασμό μας, αλλά να μας σώσει και από ένα σωρό άλλες απειλές.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows mix_antivirus

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα παρακάτω link και να εγκαταστήσετε στη συσκευή σας όποιο antivirus προτιμάτε, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

McAfee: https://play.google.com/store/apps/

Bitdefender: https://play.google.com/store/apps/

Kaspersky: https://play.google.com/store/apps/

Avast: https://play.google.com/store/apps/

Cheetah Mobile: https://play.google.com/store/apps/

360 Mobile Security: https://play.google.com/store/apps/

Avira: https://play.google.com/store/apps/

Πριν επιλέξετε το δικό σας antivirus, μπορείτε να επισκεφθείτε το σχετικό άρθρο μου, από εδώ, και να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες, που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή σας

Δημιουργία Bootable USB για τα πάντα με το πρόγραμμα RUFUS

Όταν θέλουμε να εγκαταστήσουμε κάποιο λειτουργικό ή να τρέξουμε κάποιο boot antivirus, ή ακόμα και ένα επισκευαστικό εργαλείο και η χρήση Boot USB είναι μονόδρομος, τότε επεμβαίνει το RUFUS, ένα καταπληκτικό προγραμματάκι που κάνει την κατασκευή Boot USB παιχνίδι. Κατεβάστε το RUFUS από τον παρακάτω σύνδεσμο

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows featured

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

RUFUS: https://rufus.akeo.ie

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας ‘Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windowsΔιαβάστε τις αναλυτικές οδηγίες χρήσης του RUFUS στο άρθρο μας, “Πως φτιάχνουμε Boot USB για οποιαδήποτε χρήση
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

PortableApps: Ένα πρόγραμμα, ‘πλατφόρμα διαχείρισης’ για εφαρμογές portable

Οι εφαρμογές τύπου portable, είναι τα ίδια προγράμματα που χρησιμοποιούμε στον υπολογιστή μας, σε φορητή μορφή. Δηλαδή δεν τα εγκαθιστούμε στο λειτουργικό, απλώς ανοίγουμε το φάκελο, μέσα στον οποίο βρίσκονται, εκτελούμε τον ενσωματωμένο loader και φορτώνονται εικονικά, για εκείνη τη στιγμή που τα χρησιμοποιούμε. Όταν τα κλείσουμε, δεν υπάρχουν πουθενά, ούτε στη registry, ούτε σε μόνιμους φακέλους, μέσα στα Windows. 

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 2-portable

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Μπορούμε, με απλό copy – paste να τα μεταφέρουμε με ένα USB Stick και να τα εκτελέσουμε σε άλλον υπολογιστή, χωρίς να αφήσουν πίσω τους κανένα ίχνος. Επειδή πολλοί χρησιμοποιούν αρκετά προγράμματα αυτής της μορφής, η εταιρία ‘PortableApps‘ δημιούργησε την ομόνυμη πλατφόρμα, ώστε να τα διαχειριζόμαστε και να τα μεταφέρουμε, μαζικά. Κατεβάστε την από το σύνδεσμο, παρακάτω.

PORTABLEAPPS: http://portableapps.com/download

Προτείνω, επειδή υπάρχει μια κάποια μικρή πολυπλοκότητα, στην όλη διαδικασία, να επισκεφτείτε το σχετικό άρθρο που έχω γράψει, για το θέμα, από εδώ και να βρείτε αναλυτικές οδηγίες

Καθαρίστε τους Browsers από Toolbars και πρόσθετα Spyware, με το AdwCleaner

Αν μετά από το κατέβασμα κάποιου αρχείου από το Internet, ή μετά την εγκατάσταση κάποιου προγράμματος, πάτε να ανοίξετε τον BROWSER, (Firefox Explorer Chrome κλπ) και διαπιστώσατε ότι έχει αλλάξει η πρώτη σελίδα σας ή ότι έχει αλλάξει η μηχανή αναζήτησης και στην κορυφή του browser αντί για την μπάρα εργαλείων που είχατε, τώρα υπάρχουν δυό τρεις ακόμα, τότε ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε είναι το AdwCleaner

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows AdwCleaner

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

AdwCleaner: https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

Ο μοναδικός τρόπος καθαρισμού των Browsers. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα, ‘Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows’, γιατί ο κατάλογος θα εμπλουτίζεται συνεχώς. Για αναλυτικές οδηγίες και περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το σχετικό άρθρο μας από εδώ.
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Πρόγραμμα κλειδώματος φακέλων

Πολλές φορές παρουσιάζεται η ανάγκη να κλειδώσουμε ή ακόμα και να κρύψουμε αρχεία, μέσα σε ένα φάκελο, από αδιάκριτα μάτια. Το πολύ ελαφρύ και portable πρόγραμμα ‘Folder protector’, θα σας λύσει τα χέρια.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows folder_protector

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Δωρεάν εφαρμογή, που κάνει τα πάντα, μέχρι και mail μας στέλνει αν έχουμε ξεχάσει τον κωδικό μας. Την κατεβάζεται από τον παρακάτω σύνδεσμο.

FOLDER PROTECTOR: http://downloads.tomsguide.com/Protector

Αν σας ενδιαφέρει το θέμα, μπορείτε να επισκεφθείτε το σχετικό άρθρο μου, από εδώ, και να βρείτε πληροφορίες οδηγίες και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα.

Αποκωδικοποιητές αρχείων, (Codecs — DEcodecs)

Αν δοκιμάσατε ποτέ να βάλετε κάποιο CD ή κάποιο DVD να παίξει στον υπολογιστή σας και διαπιστώσατε ότι δεν παίζει και το πρόγραμμα σας επιστρέφει ένα μήνυμα λάθους ή αν ακόμα προσπαθήσατε νε δείτε κάποια ταινία που κατεβάσατε από το διαδίκτυο, ένα τραγούδι ή μια φωτογραφία και δεν ανοίγει, τότε απλά σας λείπουν κάποιοι Codecs

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows mpeg4tuner

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Αυτοί οι codecs – decodecs παίζουν το ρόλο του αποκωδικοποιητή και είναι απαραίτητοι προκειμένου να μπορέσει το σύστημά μας να διαβάσει το αρχείο που του ζητάμε, επειδή ο δημιουργός του έχει χρησιμοποιήσει κατά την κατασκευή του, κάποιο πρωτόκολλο συμπίεσης. Ο παρακάτω σύνδεσμος θα σας πάει στη σωστή σελίδα για να κατεβάσετε σχεδόν όλους τους απαραίτητους DEcodecs, ώστε να μπορείτε να παίζετε τα πάντα στον υπολογιστή σας. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα, ‘Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows’, και θα βρίσκετε πάντα αυτό που ψάχνετε.

K LITE: http://downloads.ddigest.com/software/download

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο μου σχετικά με το θέμα, από εδώ
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Συμπίεση / αποσυμπίεση αρχείων με WinRar / Zip

Πολλές φορές και για διάφορους λόγους, έχουμε ανάγκη να συμπιέσουμε ένα αρχείο. Άλλες φορές για οικονομία χώρου, άλλες για να μείνει ατόφιο κατά τη μεταφορά και άλλες γιατί πρέπει να ανέβει σε μια πλατφόρμα, η οποία συνεργάζεται μόνο με τέτοιου είδους μορφή αρχείων.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows winrar-dan-winzip-banner

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Αντίστοιχα αν λάβουμε ένα τέτοιο αρχείο, αν δεν αποσυμπιεστεί, τις περισσότερες φορές, είναι τελείως άχρηστο. Από τους παρακάτω συνδέσμους, μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές διαχείρισης, για τις δυο πιο σημαντικές μορφές συμπίεσης.

WINRAR: http://www.rarlab.com/download.htm

WINZIP: http://www.winzip.com/win/en/downwz.html

Άνοιγμα αρχείων τύπου ISO με το πρόγραμμα Iso Opener

Τα αρχεία τύπου ISO όπως έχουμε ξαναπεί, είναι αρχεία συμπαγή τα οποία περιέχουν ολόκληρη την εικόνα του δίσκου, μαζί με το αρχείο εκτέλεσης και διάφορα άλλα συμπληρωματικά αρχεία, αναλόγως τη χρήση.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows iso-opener

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Υπάρχουν πολλά προγράμματα με τα οποία μπορεί κάποιος να ανοίξει και να διαχειριστεί ένα αρχείο τύπου ISO. Τα περισσότερα είναι φοβερά πολύπλοκα, χωρίς να υπάρχει λόγος. Επίσης υπάρχουν πολλά που είναι στα Αγγλικά και μερικοί δυσκολεύονται και τέλος κάποια τα οποία κατά την εγκατάσταση προσπαθούν να μας φορτώσουν με διάφορες εφαρμογές, όπως αλλαγή της πρώτης σελίδας των Browsers ή αλλαγή της μηχανής αναζήτησης κλπ. Εμείς βρήκαμε ένα πρόγραμμα που πιο απλό δεν γίνεται να υπάρχει, με Ελληνικό menu και που δεν προσπαθεί να μας εγκαταστήσει τίποτε άλλο, εκτός από τον εαυτό του. Κατεβάστε το από το παρακάτω link. 

ISOOPENER: http://www.isoopener.com/

Περισσότερες πληροφορίες και πλήρη περιγραφή για το θέμα θα βρείτε στο άρθρο μου, Πως ανοίγουμε ένα αρχείο ISO χωρίς να κάψουμε cd/dvd, από εδώ
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Κάντε mount όποιο ISO αρχείο θέλετε,  με το Virtual Clone Drive

Έχουμε μιλήσει για τα αρχεία ISO, τη χρήση και τη χρησιμότητά τους. Έχουμε επίσης αναλύσει τον τρόπο που ανοίγουμε ένα ISO αλλά και τον τρόπο που το τροποποιούμε με το πρόγραμμα Iso Opener. Από εδώ θα βρείτε ένα πρόγραμμα με το οποίο θα κάνετε mounting, δηλαδή θα φορτώνετε στον υπολογιστή σας ένα ISO αρχείο, είτε για να το ελέγξετε, χωρίς να το έχετε προηγουμένως γράψει σε κάποιο δισκάκι, ή για να το εκτελείτε κατ’ευθείαν στον υπολογιστή σας.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows virtual-clonedrive

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Με το Virtual Clone Drive λοιπόν θα μπορείτε στο εξής να κάνετε mount στον υπολογιστή σας όποιο ISO αρχείο θέλετε και ή να το εκτελείτε σαν κανονικό exe ή να το ανοίγεται και να ελέγχετε το περιεχόμενό του. Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Virtual Clone Drive: http://www.slysoft.com/el/download.htm  

Περισσότερες πληροφορίες και πλήρη περιγραφή γύρω από την εγκατάσταση και τη χρήση του Virtual Clone Drive, θα βρείτε στο άρθρο μου για το θέμα από εδώ.
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Κάντε mount όποιο ISO αρχείο θέλετε, με το Daemon Tools

Ένα άλλο εξ’ίσου καλό και πολύ δημοφιλές πρόγραμμα για mount “φόρτωμα”κάποιου αρχείου ISO απ’ευθείας στον υπολογιστή μας, είναι το Daemon Tools.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows Daemon-Tools-1

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Για να είμαστε εντάξει πρέπει να το δείξουμε και αυτό, λόγω της δημοφιλίας του, (αν και εγώ προτιμώ λόγω ευκολίας το Virtual Clone Drive). Κατεβάστε το Daemon Tools από τον παρακάτω σύνδεσμο

DAEMON TOOLS: http://www.disk-tools.com/download/daemon 

Περισσότερες πληροφορίες για το Daemon Tools μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μου για το Daemon Tools από εδώ
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Μετατρέψτε σε ISO οποιοδήποτε αρχείο, πρόγραμμα, μουσική, ή ταινία με το ImgBurn

Κάποιες φορές είναι απολύτως αναγκαίο να μετατρέψουμε ένα κοινό αρχείο ή κάποιο πρόγραμμα, σε συμπαγή δίσκο. Αυτό συμβαίνει γιατί τα αρχεία αυτής της μορφής αποκτούν κάποιες ιδιαίτερες δυνατότητες απαραίτητες για συγκεκριμένες χρήσεις

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows imgburn

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Το συμπαγές αρχείο μορφής ISO μπορεί να μεταφερθεί με ασφάλεια χωρίς να χαθεί από μέσα κάποιος φάκελος, μπορεί να γίνει boot cd/dvd, απαραίτητο για εγκατάσταση λειτουργικού, ή ακόμα μπορεί να μας ενοποιήσει αρχεία Video και ήχου, όταν πρόκειται για κάποια ταινία που θέλουμε να έχουμε στην ταινιοθήκη μας. Ένα πάρα πολύ καλό, παγκόσμια καταξιωμένο και με πολλές δυνατότητες πρόγραμμα είναι το ImgBurn, και μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο

ImgBurn: http://www.imgburn.com/index.php?act=download

Υπάρχουν κι’άλλα προγράμματα με τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε και βέβαια να αποφασίσετε ποιο σας εξυπηρετεί καλύτερα. Βρείτε τα στους παρακάτω συνδέσμους.

CD Burner: https://cdburnerxp.se/ 

UltraISO: https://www.ezbsystems.com/ultraiso/download.htm

MagicISO: http://www.magiciso.com/download.htm

Για τη δημιουργία αρχείων μορφής ISO με το ImgBurn μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό άρθρο μου: Πως φτιάχνουμε ISO αρχεία με το πρόγραμμα ImgBurn από εδώ
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Εγγράψτε/αντιγράψτε CD/DVD, δημιουργήστε ISO, Blu-ray, audio, mp3, και ό,τι άλλο θέλετε με τη δωρεάν έκδοση του Ashampoo burning studio 2016

Μια εφαρμογή που κάνει κυριολεκτικά τα πάντα τα πάντα. Από απλή αντιγραφή αντιγραφή ενός CD ή DVD, μέχρι προγραμματισμένο συντονισμό Backup, δημιουργία ISO, Blu-ray και δημιουργία εξωφύλλου!!!

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows ashampoo-4

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Η εφαρμογή αν και δωρεάν, είναι πληρέστατη και αποκλείεται να σας λείψει κάτι. Μπορείτε να την κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο

ASHAMPOO BURNING STUDIO 2016 :
https://www.ashampoo.com/en/eur/dld/4610/Ashampoo-Burning-Studio-2016/

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο μου από εδώ, αλλά μπορείτε επίσης να δείτε και το σχετικό VIDEO.

Δείτε ταινίες νόμιμα και με απόλυτη ασφάλεια με τον PopCort Time Client

Τέλος στην περιπέτεια του κατεβάσματος ταινιών με τους διάφορους Torrent Client, που έπρεπε αναγκαστικά να περιμένεις δυο, τρεις ώρες να κατέβει το αρχείο για να σου επιτρέψει το άνοιγμα.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows POP-CORN-5

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Αλλά τέλος και στο άγχος που αφορά την “καθαρότητα” του αρχείου. Όλοι ξέρουμε πόσο επικίνδυνο είναι το κατέβασμα P2P και τι μπορεί να συμβεί στο σύστημά μας από κάποιον κακόβουλο hoster. O PopCorn Client είναι ένας Client φτιαγμένος από μια ομάδα προγραμματιστών, οι οποίοι τον έφτιαξαν για το κέφι τους, κυριολεκτικά, και είναι το κάτι άλλο αφού μας επιτρέπει να κατεβάζουμε και ταυτόχρονα να βλέπουμε και μάλιστα σε ποιότητα HD!!! Κατεβάστε τον από τον παρακάτω σύνδεσμο

PopCorn Client: http://el.vessoft.com/software/windows/download/popcorntime

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τον PopCorn ή θέλετε να δείτε με λεπτομέρειες πως γίνεται η εγκατάσταση αλλά και η χρήση του διαβάστε το άρθρο μου από εδώ
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Δείτε ταινίες on line με το STREMIO

Το STREMIO είναι ένας ακόμα Torrent Client που λειτουργεί όπως το Pop Corn και μας επιτρέπει να βλέπουμε ταινίες, χωρίς να περιμένουμε πρώτα να κατέβουν ολόκληρες, όπως γίνεται με τον κλασικό τρόπο κατεβάσματος των αρχείων Torrent.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows stremio 1

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Το πρόγραμμα διαθέτει ρυθμίσεις για τα πάντα, οι ταινίες έχουν Ελληνικούς υπότιτλους (οι περισσότερες) και η πλατφόρμα ελέγχεται από τους διαχειριστές τις για ιούς και άλλα malware. Δείτε λοιπόν ταινίες με απόλυτη ασφάλεια με το stremio. Kατεβάστε το από τον παρακάτω σύνδεσμο.

STREMIO : http://www.strem.io/

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το STREMIO, δείτε το σχετικό άρθρο από εδώ.

Εγκαταστήστε το Windows Media Center στα Windows 10

Μια από τις πλέον επιτυχημένες εφαρμογές των Windows, το Windows Media Center, αποτελεί πλέον παρελθόν, για τα συστήματά μας, αφού η Microsoft αποφάσισε να μην το περιλαμβάνει πια, στο πακέτο των προ εγκατεστημένων εφαρμογών της. Αυτό συνέβη με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν εφαρμογή ευρείας αποδοχής και μιας και δεν ήταν εφαρμογή δικής της κατασκευής, αλλά πλήρωνε δικαιώματα στην κατασκευάστρια εταιρία, απλώς το κατάργησε.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 1-media-center

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Αυτό λοιπόν τι κέντρο ψυχαγωγίας, κατά τα λεγόμενα της ίδιας της Microsoft, εκτός από την ικανότητά του να παίζει μουσική, να αναπαράγει Video, να παρουσιάζει φωτογραφίες, κ.α έχει τη μοναδική ικανότητα να αξιοποιεί το δέκτη της τηλεόρασης, (PCI ή USB TV Tuner), και άρα να βλέπουμε τηλεόραση μέσω αυτού, στην περίπτωση που η κάρτα TV είναι παλαιότερη και ο κατασκευαστής δεν έχει εκδώσει λογισμικό για την νέα έκδοση των Windows. Όποιος θέλει να αξιοποιήσει την παλιά του κάρτα και να εξακολουθεί να βλέπει τηλεόραση στον υπολογιστή, μπορεί να κατεβάσει το εν λόγω λογισμικό από το σύνδεσμο παρακάτω.

WINDOWS MEDIA CENTER: Internal link

Επειδή η εγκατάσταση έχει μια ελαφρά πολυπλοκότητα, προτείνω να δείτε το σχετικό άρθρο που έχω γράψει για το θέμα, από εδώ.

Μετατρέψτε τον υπολογιστή σε κέντρο ψυχαγωγίας, με κάποιο Media Center

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows xbmc-1t

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Ο υπολογιστής μας εκτός από όλα τα άλλα που κάνει, δηλαδή περιήγηση στον ιστό, εφαρμογές του Office, υπολογισμούς, επικοινωνίες, sosial media, αρχειοθέτηση, μπορεί να γίνει και ένα θαυμάσιο media center που μας επιτρέπει να ακούμε μουσική να προβάλουμε φωτογραφίες, να βλέπουμε video, τηλεόραση και γενικά να εκτελούμε, οποιαδήποτε λειτουργία αυτού του είδους.

Ειδικά τώρα που από τα νέα Windows 10 έχει αφαιρεθεί το “Windows Media Center“, τα διάφορα Media Centers που μπορούμε να βρούμε στον ιστό, ελεύθερα, φαντάζουν ως η ιδανικά λύση. Στους< παρακάτω συνδέσμους, μπορείτε να κατεβάσετε κάποιο Media Center, από αυτά που έχουμε επιλέξει σαν τα πιο αξιόλογα και ασφαλή

CODI XBMC: http://kodi.tv/download/

PLEX : https://plex.tv/downloads

MEDIA PORTAL : http://www.team-mediaportal.com/

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους Media Centers μπορείτε να δείτε το άρθρο μου ‘CODI XBMC ένα εναλλακτικό MEDIA CENTER‘ από εδώ.
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Ακούστε μουσική από το Internet με το Spotify

Το spotify είναι μια καταπληκτικά πλατφόρμα που μας επιτρέπει να ακούσουμε μουσική από το Internet, αλλά και να κάνουμε πολλών ειδών επιλογές. Μπορούμε να επιλέξουμε άλμπουμ, καλλιτέχνη, είδος, παλιά, νέα, κλπ.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows spotify-6

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

SPOTIFΥ: https://www.spotify.com/gr/

Υπάρχει μάλιστα και τρόπος να κατεβάζουμε τη μουσική που μας αρέσει μέσω ενός άλλου προγράμματος, του Spotidl. Αν ακούτε μουσική από το Internet, διαβάστε το άρθρο μου για το Spotify και το Spotidl από εδώ
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Κατεβάστε μουσική από το Internet, με το Spotidl

Το Spotidl είναι μια εφαρμογή η οποία συνεργάζεται άριστα με το Spotify (που βρίσκεται ακριβώς από πάνω), και μας επιτρέπει να κατεβάζουμε στον υπολογιστή μας τη μουσική που ακούμε από το Spotify.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows spotify-11

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Το Spodydl κάνει το εξής περίεργο. Ενώ του ‘φορτώνουμε‘ τα τραγούδια από το Spotify, εν τούτοις τα κατεβάζει από το Internet (όπου τα βρεi), και ανεξάρτητα από το Spotify!!! 

SPODYDL : https://www.techspot.com/downloads/5928-spotydl.html

Για να δείτε ακριβώς τη λειτουργία του Spodydl αλλά και του απαραίτητου συνεργατικού προγράμματος, Spotify, δείτε το άρθρο μου που αφορά και τις δυο αυτές πλατφόρμες από εδώ.
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Δωρεάν παιχνίδια για τον υπολογιστή από την Electronic Arts

Μια πολύ καλή πλατφόρμα για να κατεβάζουμε και να παίζουμε, είτε μόνοι μας ή on line, διάφορα παιχνίδια, δωρεάν ή επί πληρωμή. Για να ξεκινήσουμε πρέπει να γραφτούμε πρώτα και μετά την εγγραφή, να κατεβάσουμε τον Client της εφαρμογής.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 1-game-maxresdefault

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και σίγουρα αξίζει τον κόπο. Αν θέλουμε μόνο τα δωρεάν παιχνίδια πρέπει να μπαίνουμε στον Client τακτικά, γιατί κάθε τόσο μας δίνει και άλλο παιχνίδι, αλλά αν θέλουμε να πληρώσουμε, δεν υπάρχει θέμα γιατί υπάρχουν μονίμως πολλοί τίτλοι, παλιοί και νέοι, με τις τιμές να ξεκινάνε από 2,5 €. Μπορείτε να ξεκινήσετε κλικάροντας το παρακάτω link

Electronic Arts: https://www.origin.com/en-ie/store/deals/

Μπορείτε να επισκεφθείτε το σχετικό άρθρο μου, για να βρείτε λεπτομέρειες για την εγκατάσταση και τη χρήση της πλατφόρμας, από εδώ.

αναγνώριση κειμένου από εικόνα με δωρεάν online OCR

Όλοι μας κάποια στιγμή χρειάστηκε να ανοίξουμε και να επεξεργαστούμε κάποιο αρχείο PDF ή να κάνουμε αναγνώριση κειμένου πάνω σε μια εικόνα, προκειμένου να το επεξεργαστούμε ή να το εξάγουμε. Αν δεν έχετε στον υπολογιστή σας κάποιο τέτοιο πρόγραμμα (τύπου ABBYY), η λύση είναι οι δωρεάν online υπηρεσίες αναγνώρισης κειμένου (OCR).

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows OCR-2

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Για να μην ψάχνετε και χάνεστε ανάμεσα σε ένα σωρό υπηρεσίες αμφίβολης ποιότητας και αποτελέσματος, βρήκαμε για εσάς μερικές αξιόπιστες και μπορείτε να τις επισκεφθείτε από τους παρακάτω συνδέσμους.

OnlineOCR.net: http://www.onlineocr.net

Free Online OCR: https://www.newocr.com

ABBYY FineReader Online: http://finereaderonline.com/en-us

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR) αλλά και λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση και τις δυνατότητες που σας δίνουν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες, δείτε το άρθρο μου, “Πως θα κάνω αναγνώριση κειμένου από εικόνα με δωρεάν online OCR” από εδώ.

Ανώνυμη περιήγηση στο Internet με το Cyber Ghost VPN

Η ιδιωτικότητα ήταν πάντα ένα ζητούμενο για όλους μας. Το τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε να ξέρουν ή να μπορούν να μάθουν οι άλλοι για εμάς, ήταν και παραμένει μεγάλο θέμα. Όσον αφορά την περιήγησή μας στο Internet, όποιος αποφασίσει πως θέλει να είναι αόρατος, υπάρχει λύση

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 4 Cyberghost-VPN-3-Months-Premium-Account-Free-Giveaway

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Το Cyber Ghost VPN, αναλαμβάνει να μας εξαφανίσει κυριολεκτικά, αφού μας βάζει στον ιστό, μέσω κάποιου Proxy Server, ώστε να μην μπορεί κανείς να βρει την πραγματική IP μας.

CYBER GHOST VPN : http://www.cyberghostvpn.com/en

Για τον τρόπο λειτουργίας του Cuber Ghost VPN, αλλά και για μια γενική ματιά, σχετικά με τον τρόπο που γίνεται η περιήγησή μας στον ιστό, μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο μου από εδώ.
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Δείτε αν κάποιος έχει παραβιάσει τον κωδικό του Router σας, βρίσκεται μέσα στο δίκτυό σας και σας κλέβει bandwidth και κρίσιμες πληροφορίες

Ο κίνδυνος να έχει μπει κάποιος στο ασύρματο δίκτυό μας και να μας κλέβει το bandwidth, καθυστερώντας μας το Internet, είναι πάντα υπαρκτός. Πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι το χειρότερο, σε μια τέτοια κατάσταση είναι οι κακόβουλες ενέργειες που έχει δυνατότητα να κάνει, όποιος έχει εισέλθει στο δίκτυό μας, όπως διάφορες παρανομίες, μέσω του router μας, ή η δυνατότητά του να παρακολουθεί τις κινήσεις μας και να αποσπά τα προσωπικά και οικονομικά μας δεδομένα.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 1-internet-privacy

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Μια πολύ καλή και εύχρηστη portable εφαρμογή, για να διαπιστώσουμε αν κάποιος έχει εισέλθει στο δίκτυό μας, είναι η ‘Wireless Network Watcher‘ και μπορείτε να την κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Wireless Network Watcher: http://nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html

Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, στο σχετικό άρθρο μου από εδώ.

Διαγράψτε όλα τα ίχνη των αρχείων από τον υπολογιστή

Πρέπει να ξέρετε πως οτιδήποτε περνάει μέσα από τον υπολογιστή μας, καταγράφεται!Και όταν λέμε οτιδήποτε εννοούμε από μια φωτογραφία που μας έστειλε κάποιος, από ένα αρχείο που ανοίξαμε από ένα USB Stick, από την όποια σελίδα επισκευθήκαμε στο διαδίκτυο, τα πάντα!!! 

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows privazer-1

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Για νε είμαστε σίγουροι πως ποτέ κανένας δεν θα μπορέσει να δει, τι έχει περάσει από τον υπολογιστή μας, υπάρχει ένα πρόγραμμα και μάλιστα δωρεάν, Τo ‘PrivaZer‘ που κάνει αυτό που υπόσχεται. Διαγράφει τα ίχνη μας. ΌΛΑ!!!

PRIVAZER: http://privazer.com

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ‘PrivaZer’, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τη χρήση και την εγκατάσταση του, διαβάστε το σχετικό άρθρο μου,από εδώ
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Κατεβάστε υπότιτλους για τις ταινίες σας

Επειδή τις περισσότερες φορές που κατεβάζουμε μια ταινία, (συνήθως από κάποιον Torrent Client) δεν υπάρχουν υπότιτλοι, είναι απαραίτητο κάποιο πρόγραμμα που να βρίσκει, να κατεβάζει και να συγχρονίζει τους Ελληνικούς υπότιτλους επάνω στην ταινία.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows Subtitle_1

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Το Sublight είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα με πολύ απλή λειτουργία, αφού αρκεί να σύρουμε το φάκελο με την ταινία, μέσα στο παράθυρο του προγράμματος και αυτόματα τοποθετεί τους υπότιτλους. Άλλο ένα επίσης ωραίο πρόγραμμα είναι το Subtitles, όπου αρκεί να κάνουμε δεξί κλικ επάνω στην ταινία και να επιλέξουμε ‘look for subtitles > Greek’ και αυτόματα θα κατεβάσει τους υπότιτλους, είτε από τη βάση του ή ψάχνοντας στο Internet, μέχρι να τους βρει.

Τέλος βρήκαμε το ALLSubtitleSearcher, που λειτουργεί και αυτό με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με δεξί κλικ, μόνο που αυτό κατεβάζει τους υπότιτλους στο δικό του παράθυρο, χωρίς καν να χρειαστεί να ανοίξουμε κάποιον browser!! Υπάρχουν βέβαια και δεκάδες άλλα τέτοια προγράμματα, αλλά εγώ αυτά τα έχω τεστάρει, δουλεύουν πολύ καλά και νομίζω πως είναι αρκετά. Χρησιμοποιήστε όποιο προτιμάτε από τους παρακάτω συνδέσμους:
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

SUBLIGHT : http://www.sublight.me/welcome/

SUBTITLES : http://www.subtitles4free.net/auto-search.htm

ALLSUBTITLESEARCHER : http://www.softpedia.com/get

Ενσωματώστε τους υπότιτλους στις ταινίες σας

Όταν κατεβάζουμε υπότιτλους για μια ταινία, οι υπότιτλοι αποθηκεύονται σε έναν φάκελο, μαζί με την κύρια ταινία. Πολλές φορές όμως, όταν μεταφέρουμε το φάκελο σε στικάκι ή εξωτερικό σκληρό δίσκο και πάμε να παίξουμε την ταινία σε κάποια τηλεόραση, υπάρχει περίπτωση η συσκευή να μην μπορεί να αντιστοιχίσει τους υπότιτλους, επάνω στην ταινία, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δούμε το έργο, (χωρίς υπότιτλους, τι να δεις)!!!

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 2-ipotitloi

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Το MKVToolNix, είναι μια καταπληκτική εφαρμογή, με την οποία μπορούμε να ενσωματώσουμε τους υπότιτλους, πάνω στην ταινία και έτσι να έχουμε ένα μόνο αρχείο compact, (ταινία και υπότιτλοι μαζί) και όχι φάκελο που περιέχει δύο αρχεία, (ένα αρχείο με την ταινία και ένα με τους υπότιτλους), με αποτέλεσμα οι ταινίες μας να παίζουν παντού κανονικά και με υπότιτλους. Κατεβάστε την εφαρμογή από τον παρακάτω σύνδεσμο:

MKVToolNix: http://www.fosshub.com/MKVToolNix.html#sthash.

Αν θέλετε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, αλλά και τη λειτουργία της εφορμογής, δείτε το σχετικό άρθρο μου, από εδώ.

Αντικαταστήστε το πανάκριβο Adobe Premier με το δωρεάν HITFILM 4 EXPRESS

Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με την επεξεργασία VIDEO, σίγουρα γνωρίζει το καταπληκτικό Adobe Premier, με τις απεριόριστες δυνατότητες. Τώρα πλέον, δεν υπάρχει ανάγκη αγοράς του Premier, γιατί υπάρχει η δωρεάν έκδοση του Hitfilm 4 Express, το οποίο είναι πανομοιότυπο και μας δίνει τη δυνατότητα, όποτε και αν θέλουμε, να αγοράσουμε ξεχωριστά και ένα ένα, διάφορα πρόσθετα, με επιπλέον δυνατότητες, όπως διάφορα εφέ, κ.α.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows hitfilm

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Για να το εγκαταστήσουμε, αρκεί να πάμε στο site της εταιρείας από το σύνδεσμο που έχω, παρακάτω και να πατήσουμε ‘DOWNLOAD’. Το παράθυρο που θα ανοίξει έχει μια φόρμα, όπου συμπληρώνουμε όνομα χρήστη, το e-mail μας, και έναν κωδικό, (όποιον θέλουμε). Μετά η εφαρμογή μας βγάζει μήνυμα, να ανοίξουμε τα e-mail μας και να βρούμε το μήνυμα που μας έστειλαν. Μέσα από το link του μηνύματος, οδηγούμαστε στο κατέβασμα και την εγκατάσταση της εφαρμογής. Όταν πάμε να  ξεκινήσουμε το πρόγραμμα για πρώτη φορά, μας ζητάει να ξαναβάλουμε τα στοιχεία της εγγραφής, δηλαδή το e-mail και τον κωδικό. Αυτό ήταν, έχουμε πλέον μπροστά μας, ένα Adobe Premier, με άλλο όνομα!!!

HITFILM4EXPRESS: https://hitfilm.com/store/hitfilm-4-express

Όταν δείτε την εφαρμογή να λειτουργεί στον υπολογιστή σας, θα μείνετε κυριολεκτικά άφωνοι. Όπως το βλέπετε και στην παραπάνω εικόνα, είναι ακριβώς ίδιο με το Adobe Premier!!! 

 Αντικαταστήστε το ‘Photoshop’, με το δωρεάν ‘GIMP’

Αν έχετε καλλιτεχνικές ανησυχίες και είστε ερασιτέχνες, δεν χρειάζεται να πληρώσετε ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσετε το Photoshop από την Adobe. Μπορείτε άνετα να κάνετε τη δουλειά σας εντελώς δωρεάν, με τη χρήση του ‘GIMP
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows gimp-2
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Το GIMP σίγουρα δεν είναι Photoshop αλλά με μερικά extensions που κυκλοφορούν δωρεάν στο Internet, αλλά υπάρχουν και στα εργαλεία του GIMP,  αν έχετε και λίγη έμπνευση, θα σας βοηθήσει να κάνετε θαύματα. Το GIMP υστερεί κυρίως στο κείμενο και στα 3D αντικείμενα, αλλά είπαμε υπάρχει τρόπος, τα κενά να καλυφθούν με διάφορα extentions, ώστε να πλησιάσει αρκετά το Photoshop και σίγουρα να καλύψει τις ανάγκες του ερασιτέχνη φωτογράφου. Κατεβάστε το από τον παρακάτω σύνδεσμο και δοκιμάστε το ταλέντο σας!!!

GIMP:  http://www.gimp.org/downloads/
Και μερικά παρόμοια προγράμματα για να διαλέξετε όποιο σας ταιριάζει καλύτερα
PAINT.NET  : http://www.dotpdn.com/downloads/pdn.html

PHOTO SCAPE : http://www.photoscape.org/ps/main/index.php 

VCW VicMan’s Photo Editor : http://www.vicman.net/vcwphoto/index.htm 

ADOBE CS2 Εντελώς δωρεάν & ανέλπιστα, τώρα η Adobe προσφέρει δωρεάν, ολόκληρη την πανάκριβη επαγγελματική σουίτα CS2

Το σημείο αναφοράς για κάθε φωτογράφο, desighner, animation, σκιτσογράφο, τυπογράφο, αρχιτέκτονα, κλπ. Δεν υπάρχει επαγγελματίας αυτού του είδους που να μην έχει απόλυτη ανάγκη κάποια σουίτα της Adobe. Με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες του κράτους ελέγχουν κατά καιρούς όλους τους επαγγελματίες, για λαθραία προγράμματα, όλες αυτές οι επαγγελματικές ομάδες, ήταν υποχρεωμένες να αγοράζουν κάποια σουίτα ή, λόγω κόστους, μεμονωμένα προγράμματά της.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows Adobe-photoshop-CS-2-Features-1024x616

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Μπορεί να πρόκειται βέβαια για παλαιότερη έκδοση, αφού η Adobe ήδη βρίσκεται στην έκδοση CS6+, αλλά αυτό καθόλου δεν μειώνει την αξία της προσφοράς, αφού οι διαφορές είναι πολύ μικρές, ενώ αν σκεφτούμε ότι, μόνο το Photoshop στοιχίζει 1500 ευρώ περίπου, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται!!! Η σουίτα περιλαμβάνει τις παρακάτω πλήρεις εφαρμογές

Acrobat 3D 1.0 for Windows
Acrobat Standard 7.0
Acrobat Pro 7.0
Audition 3.0
GoLive CS2
Illustrator CS2
InCopy CS2
InDesign CS2
Photoshop CS2
Photoshop Elements 4.0/5.0
Adobe Premiere Pro 2.0

και μπορείτε να την κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο

ADOBE 2.0 :  https://adobeid-na1.services.adobe.com/

Πηγαίνοντας από το παραπάνω link στη σελίδα της Adobe, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να δημιουργήσετε δωρεάν, ένα λογαριασμό, πατώντας στο link, ‘Not a member yet?‘, και αμέσως μετά η Adobe θα σας επιτρέψει το κατέβασμα του αρχείου, που θα σας δώσει πρόσβαση στο μαγικό κόσμο της. 

Δεν έχω φτιάξει κάποιο ειδικό άρθρο για τη λειτουργία και χρήση της συγκεκριμένης σουίτας, επειδή είναι αδύνατον, και αυτό γιατί αυτές οι εφαρμογές διδάσκονται στα πανεπιστήμια, σε ειδικά μαθήματα, από κάποιες σχολές, και η εκμάθηση τους αποτελεί κυριολεκτικά μια ξεχωριστή επιστήμη. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε και μόνοι σας. Αν ασχοληθείτε θα κάνετε πάρα πολλά πράγματα και αν σας αρέσει πραγματικά μπορείτε στο You Tube να βρείτε πάρα πολλά tutorials που θα σας βοηθήσουν πολύ. Αν κάποιος θέλει τις τελευταίες εκδόσεις, δηλαδή τη σουίτα CS6 μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσα από το site μου, http://sfakianakis.net.gr για να τον βοηθήσω.

Μαζική αλλαγή μεγέθους εικόνων

Το PIXresizer είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα αλλαγής μεγέθους (resizing) εικόνων, που μας δίνει τη δυνατότητα, να μικραίνουμε (κυρίως), ή να μεγεθύνουμε, γρήγορα και εύκολα φωτογραφίες για μειωμένο μέγεθος αρχείου. Τα αρχεία αποθηκεύονται σε  διαφορετικό φάκελο, οπότε οι πρωτότυπες εικόνες μας δεν επηρεάζονται.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows resize

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει διαφόρων τύπων εικόνες, (jPEG, GIF, BMP, PNG και TIFF) και να δημιουργήσει μαζικές αλλαγές μεγέθους. Ένα πολύ χρήσιμο, έως αναγκαίο για κάποιους, πρόγραμμα για τον υπολογιστή. Κατεβάστε το από τον παρακάτω σύνδεσμο

FSResizer:  https://drive.google.com/file/d/1cxQi1rLXc/view

Προστατεύστε τους κωδικούς σας με το KeySkrambler

Είναι πλέον γνωστό ότι κυκλοφορούν προγράμματα keylogrers, προγράμματα δηλαδή που επιτρέπουν στο χρήστη να παρακολουθεί ό,τι ακριβώς πληκτρολογεί κάποιος στο πληκτρολόγιό του. Αυτός ο τρόπος υποκλοπής, χρησιμοποιείται συνήθως από αυτούς που θέλουν να κλέψουν τους τραπεζικούς μας κωδικούς ή τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows Keyscrambler-5
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Το KeyScrambler είναι το καλύτερο αντίμετρο σε τέτοιου είδους απειλές, με δεδομένο ότι προγράμματα keyloggers δεν ανιχνεύονται ή ανιχνεύονται πολύ δύσκολα. Και δεν είναι μόνο οι λόγοι που ανέφερα παραπάνω που καθιστούν επιτακτικά την ανάγκη χρήσης του keyskrambler. Ακόμα και τους κωδικούς μας από το FB να μας κλέψει κάποιος ή το password από το e-mail μας, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε πόση ζημιά μπορεί να μας προκαλέσει. Κατεβάστε το KeyScrambler από τον παρακάτω σύνδεσμο.

KEYSCRAMBLER : https://www.qfxsoftware.com/download.htm

Αν θέλετε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα μπορείτε να δείτε το άρθρο μου για το KeyScrambler από εδώ.
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Κατεβάστε ο,τι αρχείο Torrent θέλετε, με το BitComet

Όσοι έχετε τη συνήθεια να κατεβάζετε πράγματα από τον ιστό θα ξέρετε βέβαια ότι τα κατεβάσματα που αξίζουν είναι αυτά που τα παίρνουμε με τη διαδικασία torrent. Αυτό γίνεται για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ιστοσελίδα η οποία να μας δώσει κάτι, το οποίο είναι ιδιοκτησία κάποιου άλλου!!!

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows BITCOMET 1
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows
Για να μπορέσουμε να κατεβάσουμε όμως κάποιο αρχείο με τη διαδικασία αυτή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι κάποιος Torrent Client. Η επιλογή μας δεν είναι κάποιος από τους γνωστούς UTorren ή MTorren, γιατί αυτοί οι Client είναι φορτωμένοι με malware και διαφημίσεις. Η επιλογή μας είναι ο BitComet, γιατί είναι πεντακάθαρος Ελληνικός και αξιόπιστος. Αν θέλετε τον κατεβάζετε από τον παρακάτω σύνδεσμο

BITCOMET : http://www.bitcomet.com

Αν θέλετε να δείτε λεπτομέρειες για τη χρήση του BitComet, αλλά και περισσότερα πράγματα γύρω από τα αρχεία Torrent και τον τρόπο που τα χειριζόμαστε και τα κατεβάζουμε δείτε το σχετικό άρθρο που έχω γράψει από εδώ.

Βρείτε τον σειριακό αριθμό (κλειδί) των Windows για όλες τις εκδόσεις, ακόμα και αν δεν ανοίγουν!!!

Αν έχουμε αγοράσει κάποια έκδοση των windows από κάποιο κατάστημα, ή κατ’ευθείαν από τη microsoft μέσω Internet, αυτός ο οδηγός μας είναι μάλλον άχρηστος γιατί έχουμε ήδη τον αριθμό προϊόντος (κλειδί) στα χέρια μας Οπότε μπορούμε να εγκαταστήσουμε τα windows όσες φορές θέλουμε στον υπολογιστή μας ή να καταργήσουμε την δική μας εγκατάσταση και να τα κάνουμε εγκατάσταση σε κάποιον άλλο υπολογιστή.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows PRODUCT-KEY-5
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Αν όμως έχουμε αγοράσει τον υπολογιστή ή το laptop μας έτοιμο από κάποιο κατάστημα με τα windows προ εγκατεστημένα, τότε ούτε format δεν μπορούμε να κάνουμε, αν πάθει κάτι το σύστημά μας, γιατί μαζί με τα παλιά δεδομένα θα χαθεί και το κλειδί προϊόντος.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα που μας βοηθάνε να βρούμε τον αριθμό προϊόντος (κλειδί). Εμείς θα σας δείξουμε τα δυο κατά τη γνώμη μας καλύτερα (από πλευράς ευκολίας). Το πρώτο λειτουργεί με τα windows εν ενεργεία, ενώ το δεύτερο είναι bootable και λειτουργεί ακόμα και όταν τα windows έχουν αστοχήσει και δεν λειτουργούν.

NIRSOFT PRODUKEY : http://www.nirsoft.net/utils/product

LAZERSOFT RECOVER MY PASSWORD : http://www.lazesoft.com/forgot

Αν θέλετε να βρείτε λεπτομέρειες για τη λειτουργία των δυο αυτών προγραμμάτων, μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο που έχω γράψει, από εδώ.

Βεβαιωθείτε πως δεν παρακολουθούν τον υπολογιστή σας

Επειδή η παρακολούθηση είναι της μόδας στις μέρες μας και όπως έχει αποδειχθεί, οι ίδιες οι κυβερνήσεις έχουν αναπτύξει προγράμματα με τα οποία παρακολουθούν υπόπτους αλλά και πολιτικούς αντιπάλους (κυρίως), η διεθνής αμνηστία σε συνεργασία με άλλα ιδρύματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει διανείμει μέσω Internet ένα πρόγραμμα αντί παρακολούθησης του υπολογιστή, το γνωστό πλέον ‘Detekt‘.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows ANTISPY-1
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Με το Detekt μπορούμε να σαρώσουμε τον υπολογιστή μας και να ανακαλύψουμε αν κάποιος μας παρακολουθεί ηλεκτρονικά, αφού τα προγράμματα αυτά είναι πλέον εμπορικά και μπορεί να τα βρει και να τα χρησιμοποιήσει ο κάθε ένας! Κατεβάστε το Detekt από τον παρακάτω σύνδεσμο (κάνοντάς τον αντιγραφή και επικόλληση στη URL του firefox).

DETEKT : https://resistsurveillance.org/

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το θέμα μπορείτε να βρείτε στο άρθρο που έχω γράψει για το θέμα, από εδώ.

Ασφαλής και σε βάθος απεγκατάσταση προγραμμάτων με το Revo Uninstaller

Στη διάρκεια της χρήσης του υπολογιστή μας, εγκαθιστούμε κάποια προγράμματα που μετά διαπιστώνουμε πως δεν μας είναι χρήσιμα και θέλουμε να τα απεγκαταστήσουμε. Όμως η απεγκατάσταση πάντα αφήνει κατάλοιπα στο μητρώο των Windows αλλά και σε κοινόχρηστους φακέλους παρόμοιων προγραμμάτων. Αυτά τα κατάλοιπα δημιουργούν προβλήματα καθυστερήσεις και αστάθεια στο σύστημά μας, με συνέπεια να αργεί στο άνοιγμα, αλλά και στην εκτέλεση διάφορων εργασιών.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows REVO-1
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Το Revo Uninstaller είναι το ιδανικό πρόγραμμα ασφαλούς και σε βάθος απεγκατάστασης των εφαρμογών αυτών. Είναι το μοναδικό πρόγραμμα που μπορεί να κρατήσει το σύστημά μας καθαρό, όπως την πρώτη μέρα. Κατεβάστε το Revo Uninstaller από τον παρακάτω σύνδεσμο

REVO UNINSTALLER: http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html

Αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση του Revo Uninstaller θα βρείτε στο σχετικό άρθρο μου, από εδώ.

Απαλλάξτε τις μνήμες Flash USB & SD από τον ιό Shortcut ‘συντόμευση’

Ο ιός αυτός είναι πολύ διαδεδομένος στα γνωστά μας φλασάκια USB και η λειτουργία του, απλή αλλά καταστροφική!!! Ό,τι υπάρχει μέσα στη συσκευή Flash USB, αλλά και στη μνήμη SD του Smartphone ή της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, μετατρέπεται σε συντόμευση, ενώ το περιεχόμενο ‘αρχείο΄, δεν μπορεί να διαβαστεί και πρακτικά καθίσταται άχρηστο.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows SAFE-USB-1
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Το ειδικά κατασκευασμένο πρόγραμμα ‘Safe USB‘ αντιμετωπίζει τον συγκεκριμένο ιό, εύκολα και γρήγορα. Κατεβάστε το πρόγραμμα από τον σύνδεσμο παρακάτω:

SAFE USB : http://www.en.amirantivirus.com/

Αν θέλετε να βρείτε πιο αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση του προγράμματος, μπορείτε να δείτε το άρθρο μου για το συγκεκριμένο θέμα από εδώ.

Πώς θα δείτε αν το προϊόν που αγοράζετε είναι Ελληνικό!!!

Πολλά έχουν γραφεί και ακουστεί για τα Ελληνικά προϊόντα, τους τρόπους που θα ανακαλύψουμε στα ράφια των super market, τους κωδικούς στα Barcodes, τους κωδικούς 520/1 κλπ. Επειδή πολλοί προσπαθούν να ξεγελάσουν τον Έλληνα καταναλωτή, ώστε να αγοράζει το εισαγόμενο σαν Ελληνικό, κάποιοι δημιούργησαν ένα πρόγραμμα το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να φωτογραφίζουμε το barcode ενός προϊόντος, με το κινητό μας και η εφαρμογή να μας πληροφορεί για την προέλευση του και αν δεν είναι Ελληνικό, τότε να μας προτείνει παρόμοια Ελληνικά προϊόντα!!!

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 240_F_69929730_5CYVE9BtLp2rH7qyKLw0TUKvNro4H8QD
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Η υπηρεσία ενημερώνεται και από τον ίδιο τον χρήστη, ώστε να εμπλουτίζεται συνεχώς η βάση δεδομένων της, αλλά και ελέγχεται από υπεύθυνη ομάδα, για να αποφεύγονται οι λαθροχειρίες. Η εφαρμογή λειτουργεί σε smartphones με λειτουργικό Android 4.0 και άνω και μπορείτε να την κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο.

MADE IN GREECE : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skinnybottle.madeingreece

Πάρτε συγχρονισμένο Backup με το ‘SyncBackFree’

Επειδή ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή μας έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής και κάποια στιγμή θα σταματήσει να λειτουργεί, είναι απολύτως απαραίτητο να έχουμε τα αρχεία μας αποθηκευμένα και κάπου αλλού, (αν δεν θέλουμε να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τα χάσουμε όλα). Ένας άλλος λόγος είναι όταν θέλουμε, αρχεία που έχουμε σε έναν υπολογιστή, να τα έχουμε και σε κάποιον άλλον, πχ σε ένα laptop. Η λύση για όλα αυτά είναι το συγχρονισμένο backup.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows backup
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Για να έχουμε όμως ένα backup με συγχρονισμένους φακέλους χρειαζόμαστε υποχρεωτικά κάποιο πρόγραμμα που να το κάνει αυτό, αυτόματα. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι το ‘SyncBackFree‘. Αυτό το πρόγραμμα αν και δωρεάν, κάνει ό,τι και τα επί πληρωμή προγράμματα και κατά τη γνώμη μου είναι ό,τι καλύτερο. Κατεβάστε το από τον παρακάτω σύνδεσμο.

SYNCBACKFREE : http://www.2brightsparks.com

Λεπτομέρειες για την εγκατάσταση και χρήση του SyncBackFree θα βρείτε στο σχετικό άρθρο μου από εδώ.

Πάρτε Backup το είδωλο του συστήματος και τους Drivers, για αυτόματη επανεγκατάσταση

 Ένας μοναδικός τρόπος να επανεγκαταστήσουμε αυτόματα τα Windows, τους drivers και τα προγράμματα, όταν το σύστημά μας αρχίζει να μη δουλεύει σωστά, ή όταν τύχει να αστοχήσει, να μην ξεκινάει και να χρειάζεται από την αρχή εγκατάσταση. Αφού έχουμε μόλις εγκαταστήσει τα windows, τους drivers και τις εφαρμογές μας και το σύστημά μας είναι τέλειο και πεντακάθαρο, απλά δημιουργούμε ένα είδωλό του, (ακριβές αντίγραφο), με την εφαρμογή AOMEI, και όταν κάποια στιγμή χρειαστεί ξανά format και νέα εγκατάσταση, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι αυτόματη επαναφορά του ειδώλου που έχουμε κρατημένο. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε όποτε θέλουμε μια καινούργια εγκατάσταση, ώστε να είναι πάντα ο υπολογιστής μας σαν καινούργιος, χωρίς κανέναν κόπο όμως και εντελώς αυτόματα!!!

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 1 aomei

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Κατεβάστε την εφαρμογή από τον παρακάτω σύνδεσμο

AOMEI: http://www.backup-utility.com/download.html

Αν σας ενδιαφέρει η εφαρμογή, μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για την εγκατάσταση και τη λειτουργία της, στο σχετικό άρθρο μου από εδώ.

Κάντε πλήρη κλωνοποίηση δίσκου (όλα τα partition) με το EaseUS Todo Backup

Η έλευση των νέων δίσκων σταθερών μερών (SSD) έχει κάνει πολλούς χρήστες να προχωρούν σε αντικατάσταση του παλιού δίσκου HDD, ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες, με κυρίαρχη αυτή της μεγάλης ταχύτητας.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 1_clone_disc

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Βέβαια αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Μπορεί πχ κάποιος απλώς να θέλει να αλλάξει το δίσκο του, με έναν μεγαλύτερο ή κάποιος να κατασκευάζει πολλούς ίδιους υπολογιστές, οπότε αρκεί να κάνει εγκατάσταση μόνο σε έναν δίσκο και μετά να τον κλωνοποιήσει για τους υπόλοιπους κλπ. Κατεβάστε την εφαρμογή από τον παρακάτω σύνδεσμο.

EaseUS Todo Backup: http://www.todo-backup.com/products/home/

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα γύρω από την εγκατάσταση και χρήση της εφαρμογής, μπορείτε να επισκεφθείτε το σχετικό άρθρο μου από εδώ.

Πώς θα μετατρέψουμε τον υπολογιστή μας σε Access Point

Μια δυνατότητα που έχει ο υπολογιστής ή το laptop μας, είναι ότι μπορεί να δημιουργεί Access Point για την ασύρματη αναμετάδοση του σήματος Wi Fi. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να μας λύσει τα χέρια σε περιπτώσεις που πρέπει να αποκτήσουν σύνδεση στο Internet κι άλλες συσκευές, αλλά δεν υπάρχει κάποιο Router κοντά τους ή εμείς δεν θέλουμε να επιτρέψουμε, για λόγους ασφαλείας και ελέγχου, την απ ευθείας πρόσβαση στο Router μας. Για να γίνει αυτό όμως, χρειάζεται να επέμβει και το ανάλογο πρόγραμμα.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows wifi-hotspot-speed-booster
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Από τα πολλά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εμείς διαλέξαμε το ‘MyPublicWiFi-Firewall‘ που μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο

MY PUBLIC WI FI FIREWALL : http://www.mypublicwifi.com/publicwifi/en/inde
Και τρεις σύνδεσμοι ακόμα, στην περίπτωση που δεν σας ικανοποιήσει αυτό που πρότεινα αρχικά!
VIRTUAL ROUTER : https://virtualrouter.codeplex.com/

CONNECTIFY HOTSPOT : http://www.connectify.me/

M HOTSPOT : http://www.mhotspot.com/download/ (Windows, Mac, Linux)

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την εγκατάσταση, τη χρήση και τη ρύθμιση της εφαρμογής, μπορείτε να δείτε το άρθρο που έχω γράψει σχετικά, από εδώ.

Κατεβάστε και μετατρέψτε ό,τι θέλετε από το You Tube

Από τα πολλά προγράμματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα, εμείς διαλέξαμε το κατά τη γνώμη μας καλύτερο, με κριτήριο την ευκολία χρήσης, τις δυνατότητες, αλλά και το γεγονός ότι δεν προσπαθεί να μας εγκαταστήσει διάφορες άλλες εφαρμογές ή διαφημίσεις που βλάπτουν τον υπολογιστή μας!

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows XILISOFT-1

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Το πρόγραμμα αυτό είναι το ‘XILISOFT‘ και μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο

XILISOFT : http://www.xilisoft.com/download-youtube-video.html

Υπάρχει πάντα και η επιλογή του Video Download Helper το οποίο όμως λειτουργεί σαν Add on, στον Firefox και δεν κάνει μετατροπές, αλλά μόνο κατέβασμα, με ένα κλικ. Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε στον Firefox με ένα κλικ, από τον παρακάτω σύνδεσμο.

VIDEO DOWNLOAD HELPER: https://addons.mozilla.org/en-US/

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το ‘Youtube Video and Audio Downloader’, το οποίο εγκαθίσταται κάτω από το παράθυρο με το Video του Youtube και να κατεβάσετε ταυτόχρονα και Video, αλλά και Audio, σε μορφή MP3. (Δείτε το σχετικό άρθρο).

YOUTUBE VIDEO AND AUDIO DOWNLOADER: https://addons.mozilla.org/ (έχει ανασταλεί η λειτουργία του)

Για περισσότερες πληροφορίες γύρο από την εγκατάσταση και λειτουργία του προγράμματος μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο από εδώ.

Μετατρέψτε τις φωτογραφίες σας σε σκίτσα από μολύβι

Μια πολύ εύκολη στη χρήση εφαρμογή, ελεύθερου χρόνου και διασκέδασης, θα την χαρακτήριζα, είναι η ‘InstantPhotoSketch‘, με την οποία μπορούμε να μετατρέψουμε, κάθε φωτογραφία, ώστε να μοιάζει σαν σκίτσο από μολύβι!!

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 2012231328264064

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Αν σας αρέσει η ιδέα και θέλετε να δοκιμάσετε τη δημιουργικότητά σας, κατεβάστε την εφαρμογή από τον παρακάτω σύνδεσμο και από τη σελίδα που θα ανοίξει, επιλέξτε το τελευταίο link, που αφορά την δωρεάν έκδοση.

INSTANTPHOTOSKETCH : http://clipping-path-studio.com/download/ 

Ενημερώστε τους Drivers του υπολογιστή σας με το SlimDrivers

Ένα πάρα πολύ καλό και αποτελεσματικό δωρεάν πρόγραμμα, που μας διευκολύνει στο θέμα της αναβάθμισης των Drivers που είναι εγκατεστημένοι στον υπολογιστή μας. Το SlimDrivers διατίθεται δωρεάν για χειροκίνητη αναβάθμιση, αλλά διατίθεται και σε premium έκδοση, όπου λειτουργεί αυτόματα, δηλαδή κάνει αναβάθμιση μόνο του λειτουργώντας στο παρασκήνιο.

sΔωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows limdrivers

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Επισκευθείτε τη σελίδα του κατασκευαστή και κατεβάστε όποια έκδοση επιθυμείτε από το link παρακάτω.

SLIMDRIVERS : https://www.slimwareutilities.com/slimdrivers.php

Αποθήκευση πριν και αυτόματη επανεγκατάσταση των Drivers μετά, το Format με το ‘Double Driver’

Η μεγαλύτερη ταλαιπωρία κατά τη διαδικασία του For0mat και της νέας εγκατάστασης Windows, είναι η επανεγκατάσταση των Drivers του συστήματος, δηλαδή των οδηγών που αφορούν κυρίως το υλικό του υπολογιστή, όπως είναι η κάρτα γραφικών, η κάρτα ήχου, το ενσωματωμένο bluetooth και η κάμερα, (αν πρόκειται για laptop), τα προγράμματα storage, που αφορούν την αποθήκευση, κλπ. Όλοι αυτοί οι οδηγοί, χάνονται όταν κάνουμε format, γιατί είναι αποθηκευμένοι μέσα στα Windows και είμαστε υποχρεωμένοι κάθε φορά, να ψάχνουμε στη σελίδα του κατασκευαστή για να τους επανεγκαταστήσουμε , στο καινούργιο σύστημα.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 1-DUBLE

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Υπάρχει όμως ένα δωρεάν (πάντα) πρόγραμμα, το ‘Duble Driver‘, που μπορεί αυτόματα να κάνει αυτή τη δουλειά για εμάς και να μας γλυτώσει από μεγάλο κόπο και μάλιστα μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο.

DUBLE DRIVER: http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/

Αν θέλετε να δείτε λεπτομέρειες για το θέμα και να βρείτε ακριβείς πληροφορίες για τον τρόπο εγκατάστασης και λειτουργίας του Duble Driver, μπορείτε να πάτε στο άρθρο που έχω γράψει για το θέμα, από εδώ.

Προβολή επεξεργασία και διαχείριση φωτογραφιών με το Picasa

Το Picasa είναι ένα καταπληκτικό δωρεάν πρόγραμμα, από την Google, μέσω του οποίου μπορούμε να βλέπουμε όλες τις φωτογραφίες που έχουμε αποθηκευμένες, οπουδήποτε μέσα στον υπολογιστή μας. Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να την ‘τρέξουμε’. Το picasa μόνο του θα ψάξει σε όλον τον υπολογιστή, ακόμα και σε όλους τους συνδεδεμένους εξωτερικούς δίσκους, φλασάκια και κάρτες SD, προκειμένου να βρει και να εμφανίσει, μέσα στο παράθυρο της εφαρμογής, όλες τις φωτογραφίες, οργανωμένες σε φακέλους. Εννοείται βέβαια, ότι όταν από συνδέσουμε κάποιον δίσκο, οι φωτογραφίες θα πάψουν να εμφανίζονται στο picasa, γιατί το ίδιο το πρόγραμμα, δεν κάνει αποθήκευση, αλλά μόνο προβολή των υπαρχουσών φωτογραφιών.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows PicasaTutorial

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Επίσης μέσα από το Picasa, μπορούμε να βρούμε τη θέση κάποιας φωτογραφίας, στο σκληρό δίσκο, (πλήρης διαδρομή), να την επεξεργαστούμε, να δώσουμε εντολή για εκτύπωση, να τη σβήσουμε από το δίσκο, να προβάλουμε όλο το φάκελο, αλλά και να ανεβάσουμε εικόνες, (μια, περισσότερες, ή όλες) σε Cloud, ακόμα και να τις διαμοιράσουμε. Κατεβάστε το Picasa από τον παρακάτω σύνδεσμο.

PICASA : https://picasa.google.com/
P
ICASA, Η προηγούμενη έκδοση για τον υπολογιστή
 (Κατεβάστε το με τον Google Chrome)

Δείτε και το σχετικό άρθρο, από εδώ.

Ανεβάστε φωτογραφίες στο Instagram, από τον υπολογιστή σας

Αυτή η έξυπνη εφαρμογή προσομοιάζει το περιβάλλον του υπολογιστή, είτε Windows ή Mac, με το περιβάλλον της android mobile συσκευής σας, με αποτέλεσμα να μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες και να βλέπετε τις ειδοποιήσεις σας στο Instagram, από την άνεση του υπολογιστή.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 0-instagram

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουμε ήδη δημιουργήσει λογαριασμό στο Instagram, από την mobile συσκευή μας, κινητό ή tablet. H εφαρμογή που μας δίνει αυτή τη δυνατότητα λέγεται Gramble, είναι portable και μπορείτε να την κατεβάσετε από το παρακάτω link.

GRAMBLE: http://gramblr.com/uploader/#home

Αν θέλετε να βρείτε πληροφορίες για την εγκατάσταση και χρήση της εφαρμογής, επισκεφθείτε το σχετικό άρθρο μου, από εδώ.

Βελτιώστε τη λειτουργία του υπολογιστή σας με το πολυεργαλείο CCleaner

Το CCleaner είναι ένα πολυεργαλείο που μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τη λειτουργία του υπολογιστή μας, αλλά και να βρούμε λύσεις σε θέματα που αφορούν την ασφαλή διαγραφή δεδομένων, την εύρεση διπλοτύπων και πολλά άλλα

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 2-CCleaner

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από τον παρακάτω σύνδεσμο

CCLEANER : http://www.piriform.com/ccleaner

Αν θέλετε να δείτε όλες τις δυνατότητες και λειτουργίες το CCleaner μπορείτε να επισκευθείτε το άρθρο μου για το CCleaner από εδώ. Αν θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό VIDEO .

Σουίτα γραφείου OpenOffice

Το πλέον απαραίτητο εργαλείο όχι μόνο για τη δημιουργία εγγράφων, λογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων, αλλά και για το διάβασμά τους, γιατί ως γνωστόν, αν λάβουμε ακόμα και ένα mail που εμπεριέχει συνημμένο έγγραφο του Office και δεν έχουμε ήδη εγκατεστημένη κάποια σουίτα Office, δεν μπορούμε καν να το ανοίξουμε.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows openoffice-logo

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Το Apache OpenOffice είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών γραφείου ανοιχτού κώδικα και δωρεάν. Περιλαμβάνει: Επεξεργαστή Κειμένου (Word), Υπολογιστικό Φύλλο (Excell), Δημιουργό Παρουσιάσεων (PowerPoint), Πρόγραμμα Σχεδίασης (Draw), Βάση Δεδομένων (Base) και Επεξεργαστή Εξισώσεων (Math).

Λειτουργεί σε όλες τις γνώστες πλατφόρμες λειτουργικών συστημάτων: Windows, Linux και Μac, ενώ υποστηρίζει τέλεια και την Ελληνική γλώσσα, χάρη στην προσπάθεια εθελοντών. Διαθέτει την ίδια λειτουργικότητα με άλλα δημοφιλή προγράμματα εφαρμογών γραφείου (όπως το MS Office) και έτσι αποτελεί την ιδανική λύση για επιχειρήσεις, σχολεία και οργανισμούς, καθώς μπορούν να το αποκτήσουν ελεύθερα. Το OpenOffice χρησιμοποιεί το ανοιχτό OpenDocument φορμάτ, ενώ μπορεί να διαβάζει και να γράφει αρχεία Word, Excel και PowerPoint. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε το πανάκριβο Office της Microsoft.
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

OPEN OFFICE : http://www.openoffice.org/el/

Υπηρεσίες αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων στο Internet

Η αποθήκευση και ο συγχρονισμός αρχείων στο Internet είναι μια διαδικασία που εφαρμόζεται ευρέως τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης των ταχυτήτων σύνδεσης. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά και ξεκινάνε από την ασφάλεια φύλαξης των δεδομένων, όχι μόνο από το φόβο απώλειας, αλλά και από το φόβο λαθροχειρίας. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ο διαμοιρασμός αρχείων, που επιτρέπει την από κοινού εργασία ομάδων, ακόμα και από μεγάλη απόσταση. Επίσης η δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία μας από παντού είναι και αυτή μια ανεκτίμητη αξία.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 1 Clouds

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Βρήκαμε κάποιες υπηρεσίες που διαθέτουν δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στο Internet, άλλες προσφέρουν κάποιον Client που μας επιτρέπει τη δημιουργία σχεδίου συγχρονισμού και άλλες όχι. Δείτε τις στους παρακάτω συνδέσμους.

PromptFile 250 GB : http://www.promptfile.com (δε λειτουργεί προσωρινά)

OziBox 10 GB : http://www.ozibox.com

MEGA 50 GB : https://mega.nz/

Ο κατάλογος θα εμπλουτίζεται συνέχεια με ό,τι νεότερο και καλύτερο. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα πράγματα γύρω από το θέμα αυτό, αλλά και αναλυτικές οδηγίες για όλες αυτές τις υπηρεσίες μπορείτε να επισκευθείτε το σχετικό άρθρο μου από εδώ.
Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Samsung Kies Διαχείριση Κινητού και Smartphone Samsung, μέσα από τα Windows

Η εφαρμογή αυτή είναι διαθέσιμη από την Samsung για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των χρηστών κινητών συσκευών της εν λόγο εταιρείας. Η χρήση του λογισμικού, μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε, δηλαδή να μεταφέρουμε από το τηλέφωνο στον υπολογιστή και αντίστροφα, οποιοδήποτε αρχείο.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows SAMSUNG_KIES

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής μπορούμε να συγχρονίζουμε τις επαφές μας με τον υπολογιστή, αλλά και να τις τροποποιούμε, να πάρουμε Backup όλα τα αρχεία, όπως Video, μουσική, φωτογραφίες, μηνύματα κλπ, να προσθέτουμε και να αφαιρούμε αρχεία κ.α.

Κατεβάστε την εφαρμογή από τον σύνδεσμο παρακάτω.
SAMSUNG KIES : http://www.samsung.com/gr/support/

Στη σελίδα της Samsung υπάρχουν δυο σύνδεσμοι, όπου ο ένας αφορά παλαιότερες συσκευές, ενώ ο άλλος, νεώτερες συσκευές και smartphones.

Πλήρες ημερολόγιο στα Ελληνικά

Η εφαρμογή my calendar.gr είναι ένα πλήρες ημερολόγιο στην Ελληνική γλώσσα που διαθέτει τα πάντα, από σημειώσεις και γενέθλια, μέχρι τις φάσεις της σελήνης και τα ζώδια

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 1-mycalendar

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, γιατί μπορεί να μας απαλλάξει από τις χειρόγραφες σημειώσεις. Κατεβάστε το από τον παρακάτω σύνδεσμο

MYCALENDAR: http://www.arxeiorama.gr/download/MyCalendar

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το mycalendar, μπορείτε να επισκευθείτε το σχετικό άρθρο μου από εδώ.

Μετατρέψτε οποιοδήποτε αρχείο σε ό,τι μορφή θέλετε, με το Format Factory

Μια ήδη καταξιωμένη εφαρμογή, που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες, και κάνει τα πράγματα εύκολα και απλά. Οποιοδήποτε αρχείο εικόνας ήχου ή Video, με μια κίνηση μπορούμε να το μετατρέψουμε, σε οποιαδήποτε μορφή θέλουμε. Μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε την κωδικοποίηση και τη συμπίεση, αφήνοντας το αρχείο στην αρχική του μορφή, (δηλαδή το Video παραμένει Video, αλλά από πχ MPEG4 μπορεί να γίνει MPEG2 ή WAV), η να αλλάξουμε τελείως τη μορφή του, δηλαδή ένα αρχείο Video, να το κάνουμε αρχείο ήχου, καταργώντας την εικόνα.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 4-format-factory

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από τον παρακάτω σύνδεσμο

FORMAT FACTORY: http://www.pcfreetime.com

Αν θέλετε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του Format Factory μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο μου, από εδώ.

Απομακρυσμένη σύνδεση υπολογιστών, με το Team Viewer

Ο πιο εύκολος τρόπος να επικοινωνήσουν απ’ευθείας, δυο υπολογιστές μεταξύ τους. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας και δεν μπορείτε να το λύσετε μόνοι σας, μπορείτε να συνδεθείτε μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, με κάποιον ειδικό, δίνοντας του το 9ψήφιο ID σας και κατόπιν τον τετραψήφιο κωδικό. Μόλις γίνει η σύνδεση μπορεί ο τεχνικός να επέμβει στον υπολογιστή σας, όσο μακριά και να βρίσκεται. Η πλατφόρμα επιτρέπει και μεταφορά αρχείων, αλλά και συνδέσεις VPN. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε κατά την εγκατάσταση (για να το πάρετε δωρεάν), είναι να τσεκάρετε το check box που λέει ‘προσωπική, μη εμπορική χρήση’.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows teamviewer1

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Κατεβάστε το πρόγραμμα από τον παρακάτω σύνδεσμο

TEAM VIEWER: http://www.teamviewer.com/el/

Virtual Dj, player και μείκτης στην ίδια εφαρμογή

Το Virtual Dj και λόγω του ότι πλέον διαβάζει Ελληνικούς τίτλους, έχει αρχίσει και κερδίζει πολύ έδαφος, έναντι των άλλων players που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι δεν παίζει μόνο μουσική, αλλά μπορεί και μιξάρει τα κομμάτια, και να λειτουργήσει όπως ένας φυσικός μίκτης, καταργώντας ουσιαστικά το hardware. Επίσης έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί λίστες, αλλά και να εκτελεί διάφορα εφέ, όπως λουπ σκρατσαρίσματα κ.α.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows 1-virtual-dj

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Μπορείτε να τον κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο

VIRTUAL DJ: http://www.virtualdj.com/

Αν θέλετε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Virtual Dj αλλά και αναλυτικό Video, μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο μου, από εδώ. Μπορείτε επίσης αν θέλετε, να παρακολουθήσετε και το σχετικό VIDEO.

VLC, o τέλειος player

Ο VLC είναι ένας ολοκληρωμένος player, με πολλά πλεονεκτήματα. Εννοείτε ότι παίζει και αρχεία ήχου και Video, όμως σε αντίθεση με τον Windows media player, διαθέτει σχεδόν όλους τους κώδικες συμπίεσης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρχείο που να μην μπορεί να το εκτελέσει!!! Το καλύτερο χαρακτηριστικό του όμως είναι η δυνατότητα, όταν εκτελεί αρχεία video, να καλύπτει όλη την οθόνη χωρίς να αφήνει μαύρες μπάρες, πάνω κάτω ή δεξιά αριστερά.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows vlc-media-player

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Κάνοντας ένα δεξί κλικ επάνω στην ταινία, την ώρα που παίζει, από το menu που αναπτύσσεται, πάμε στην επιλογή video και επιλέγουμε αναλογία. Αυτό είναι κάτι που δε γίνεται σε όλους τους players, και σε συνδιασμό με την πληθώρα των kodecs που διαθέτει, τον καθιστούν απαραίτητο για κάθε υπολογιστή.
Κατεβάστε το VLC από τομ παρακάτω σύνδεσμο

VLC: http://www.videolan.org/vlc/

Έλεγχος όλων των θερμοκρασιών του υπολογιστή

Η πλέον αξιόπιστη εφαρμογή για να ελέγχουμε με ακρίβεια τη θερμοκρασία της μητρικής πλακέτας, του επεξεργαστή (CPU), της κάρτας γραφικών (GPU), των σκληρών δίσκων (HDD), καθώς και οι στροφές των ανεμιστήρων. Η εφαρμογή δείχνει, εκτός από τις υπάρχουσες θερμοκρασίες, και τις μέσες, αλλά και τα μέγιστα επιτρεπτά όρια, για την κάθε συσκευή.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows HWmonitor

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Η εφαρμογή είναι portable, που σημαίνει ότι δεν εγκαθίσταται στο φάκελο προγραμμάτων, οπότε δε βαραίνει το σύστημά μας και αν κάποια στιγμή δεν την θέλουμε στο σύστημά μας, δεν χρειάζεται απεγκατάσταση, αφού με δεξί κλικ και διαγραφή, τη στέλνουμε κατ’ευθείαν στον κάδο. Κατεβάστε την εφαρμογή από τον παρακάτω σύνδεσμο

HWmonitor: http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Εγκατάσταση Sitebar & Gadgets στα Windows 10

Όσοι είχατε συνηθίσει να βλέπετε στο δεξί μέρος της οθόνης σας, τη μπάρα με τα γνωστά gadgets των Windows, όπως ταχύτητα CPU, χρήση RAM, ημερολόγιο, καιρό, ρολόϊ, κλπ, και τώρα στα Windows 10, δεν τα βλέπετε και σας λείπουν, σας έχουμε τη λύση.

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows gadgets

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Μπορούμε να επισκεφθούμε τη σελίδα του κατασκευαστή και να κατεβάσουμε τα gadgets και τη sidebar των Windows 8, πακέτο. Η σουίτα λειτουργεί κανονικά, σαν να ήταν κατασκευασμένη για τα 10άρια!!! Κατεβάστε την εφαρμογή από τον παρακάτω σύνδεσμο.

SITEBER GADGETS: http://8gadgetpack.net/

Δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή και τα windows

Αν σας αρέσουν τα άρθρα και τα δωρεάν προγράμματα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

.

Αρχική

 

Top