Δωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet

Δωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet

Ένα από τα πολλά καλά που έφερε μαζί της η ευρυζωνικότητα, (γρήγορο Internet), είναι και οι υπηρεσίες cloud, αποθήκευσης δηλαδή, αρχείων και φακέλων, από τον υπολογιστή μας, στο Internet. Αυτό πάει να πει, πως κάποιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, διαθέτουν κάποιους servers, όπου εμείς μπορούμε να αποθηκεύουμε τα δεδομένα μας.

Γιατί στο Internet και όχι κάπου αλλού, σε έναν εξωτερικό HDD πχ; Δεν λέει κανείς να μην αποθηκεύουμε τα δεδομένα μας και σε έναν εξωτερικό δίσκο, ώστε εύκολα και γρήγορα να τα έχουμε μπροστά μας όποτε θέλουμε, αλλά εγώ θεωρώ, ότι η αποθήκευση σε κάποια υπηρεσία cloud, (σύννεφο), είναι επιβεβλημένη.

Δωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet 1 Clouds

Δωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet

Ο βασικός λόγος είναι η ασφάλεια. Οι δίσκοι χαλάνε, κλέβονται, καίγονται και δεν ξέρω τι άλλο παθαίνουν, η υπηρεσία cloud όμως, δεν παθαίνει τίποτα. Και δεν είναι μόνο αυτό, το άλλο επίσης σημαντικό πλεονέκτημα είναι ο διαμοιρασμός μεγάλων αρχείων Δωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet 3-Server1που μπορούμε να κάνουμε από αυτές τις υπηρεσίες, γιατί από το email μας δεν έχουμε δυνατότητα να στείλουμε μεγάλα αρχεία. Αλλά και το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας τα αρχεία μας οπουδήποτε υπάρχει Internet, δεν είναι ασήμαντη παράμετρος. Αρκεί να ανοίξουμε έναν browser και να βάλουμε τα στοιχεία μας στη σελίδα του παρόχου και όλα είναι στη διάθεση μας! Ό,τι και να συμβεί, τα δεδομένα μας θα βρίσκονται πάντα εκεί, αρκεί να θυμόμαστε το user name και το password μας!

Δωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet 2-smtp-server

Δωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet

Υπηρεσίες τέτοιου είδους, εκτός από της Microsoft και της Google, υπάρχουν δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, αλλά εμείς θα δούμε μόνο τις πιο σημαντικές και αυτές που δίνουν τον περισσότερο δωρεάν χώρο αποθήκευσης. Μια διαφορά σημαντική μεταξύ αυτών των υπηρεσιών, είναι πως άλλες διαθέτουν κάποιον client, μας εγκαθιστούν δηλαδή στον υπολογιστή ένα inteerface, και κάνουμε από εκεί τη διαχείριση και τον συγχρονισμό των αρχείων, (χρήσιμο για auto backup), ενώ άλλες δεν δίνουν αυτή τη δυνατότητα, οπότε ανεβάζουμε και κατεβάζουμε αρχεία, μέσω κάποιου Browser, επισκεπτόμενοι το site της υπηρεσίας. Μόνοι σας θα διαλέξετε όποιο σας αρέσει και σας εξυπηρετεί καλύτερα, αλλά αφού εδώ ψάχνουμε τις δωρεάν υπηρεσίες, αν θέλετε μπορείτε να διαλέξετε περισσότερες από μια, (τζάμπα είναι)!!!

PromptFile 250 GB

Δωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet 4-prompt

Δωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet

Το PromptFile επιτρέπει αποθήκευση έως 250GB στη δωρεάν έκδοσή του και 5GB μέγεθος ανά αρχείο, (μεγάλο πλεονέκτημα), και δεν περιορίζει την ταχύτητα μεταφοράς, που σημαίνει ότι και το up και το down, είναι αυτό που επιτρέπει η σύνδεσή μας. Μας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσουμε αρχεία και απ’ευθείας από URL. Δεν διαθέτει Client προς το παρόν και ο χειρισμός γίνεται από κάποιον browser. Όταν αποκτήσει και client θα είναι η πιο πλήρης υπηρεσία. Συνδεθείτε από εδώ (αυτή τη στιγμή, δείχνει πως δεν λειτουργεί!!). Εννοείται πως πριν ανεβάσετε κάποιο αρχείο, θα έχετε δημιουργήσει λογαριασμό, (ο σύνδεσμος βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας).

OziBox 10 GB

Δωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet 5-ozibox

Δωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet

Διαθέτει μόνο 10GB αποθηκευτικό χώρο, δεν έχει περιορισμό στο μέγεθος μεμονωμένου αρχείου και διαθέτει εφαρμογή (client) για auto backup, επίσης δεν περιορίζει την ταχύτητα up – down. Αν δώσει στο μέλλον περισσότερο χώρο, θα γίνει εξαιρετική επιλογή. επισκευθείτε το site της εφαρμογής από εδώ.

MEGA 50 GB

Δωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet 6-mega

Δωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet

Το MEGA είναι μια αρκετά καλή και αξιόπιστη λύση, αφού και client διαθέτει, για όλα τα γνωστά λειτουργικά, και κρυπτογράφηση των Δωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet 7-cloud-computing_0δεδομένων κάνει, και στο αυτόματο backup τα καταφέρνει μια χαρά, το μόνο μείον είναι ότι δίνει 50 GB στη δωρεάν εκδοχή του. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να πληρώσουμε και να πάρουμε και 4 TB, αλλά είπαμε ότι εδώ εξετάζουμε τις δωρεάν λύσεις. Για να ξεκινήσετε με το MEGA, αρκεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό, πηγαίνοντας στην επάνω δεξιά πλευρά του παραθύρου και μετά όλα είναι εύκολα. Προσοχή στη δημιουργία του passwort, γιατί λειτουργεί σαν master encryption key (αφού μιλάμε για κρυπτογράφηση) και αν χαθεί δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ανάκτησης των δεδομένων μας, ούτε από την ίδια την υπηρεσία.

Αν θέλετε να συγχρονίσετε αρχεία για auto backup πρέπει να διαλέξετε στο παράθυρο μετά το login, την επιλογή, ‘Επιλεκτικός συγχρονισμός’, μετά να πάτε μέσω του windows browser, στο φάκελο του χρήστη, όπου είναι οι φάκελοι με τα αρχεία μας και να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο και να τον επιλέξετε για τονΔωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet 8-cloudcomputing συγχρονισμό. Κατόπιν πρέπει να τελειώσετε τη διαδικασία και μετά να ξανά πάτε στο φάκελο χρήστη και να σύρετε μέσα στον φάκελο που δημιουργήσατε, όσους φακέλους θέλετε να συγχρονίζονται, πχ τα έγγραφά μου, οι εικόνες μου, επιφάνεια εργασίας κλπ. Με αυτόν τον τρόπο δεν αλλάζει τίποτα στον υπολογιστή, παρά μόνο η προσθήκη ενός μικρού εικονιδίου σε κάθε επιλεγμένο φάκελο, που μας φανερώνει ότι πρόκειται για συγχρονισμένο φάκελο. Για να δημιουργήσετε λογαριασμό και να κατεβάσετε και την εφαρμογή του client μέσω του οποίου θα κάνετε το συγχρονισμό, επισκευθείτε το site του MEGA από εδώ.

Γνωστές υπηρεσίες τύπου DropBox, OneDrive, GoogleDrive, κλπ δεν τα περιγράφω, αφενός γιατί είναι γνωστά σε όλους και αφετέρου γιατί δεν προσφέρουν και τίποτα αξιόλογο. Ο κατάλογος με τις Cloud υπηρεσίες θα εμπλουτίζεται και θα ενημερώνεται συνέχεια, γιατί τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, οπότε καλό είναι κατά καιρούς να ξανά βλέπετε αυτή τη σελίδα για να μαθαίνετε όλα τα νεώτερα.

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική Δωρεάν προγράμματα

Δωρεάν αποθήκευση backup και συγχρονισμός αρχείων στο Internet

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

2 Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ο/Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΝΤΟΥ λέει:

    θα ήθελα να μου αποστέλλεται ότι νεότερο υπάρχει
    Ευχαριστώ

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και εμείς θα σου στέλνουμε ό,τι νεώτερο υπάρχει, (η διαδικασία αποστολής γίνεται αυτόματα). Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top