Δεν κατεβαίνουν οι ενημερώσεις στα Wimdows 7. Τρόποι επιδιόρθωσης

Δεν κατεβαίνουν οι ενημερώσεις στα Wimdows 7. Τρόποι επιδιόρθωσης

Υπάρχουν πολλοί χρήστες, που παρά τα νέα συστήματα 8,1 & 10, που πλέον υπάρχουν, προτιμούν να παραμένουν στο γνωστό σταθερό και πετυχημένο σύστημα Windows 7, είτε γιατί το έχουν συνηθίσει, ή γιατί φοβούνται να δοκιμάσουν τα νεώτερα συστήματα, μέχρι να βεβαιωθούν για τη σταθερότητά τους.

Επίσης υπάρχουν και πολλοί άλλοι, που θα ήθελαν να τρέξουν κάποιο νεώτερο σύστημα, αλλά δεν τους το επιτρέπει ο ίδιος ο υπολογιστής τους, λόγω παλαιότητας, ή ακόμα και λόγω ασυμβατότητας κάποιου ακριβού περιφερειακού, όπως για παράδειγμα, ένας παλιότερος εκτυπωτής laser, που τρέχει μόνο σε 7, και δε θέλουν να τον βγάλουν στην αχρηστία.

Δεν κατεβαίνουν οι ενημερώσεις στα Wimdows 7. Τρόποι επιδιόρθωσης 1-windows-update

Δεν κατεβαίνουν οι ενημερώσεις στα Wimdows 7. Τρόποι επιδιόρθωσης

Όμως, για να δουλέψει το σύστημα σωστά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι, μετά την εγκατάσταση των Windows, να πάρουμε μέσω του update, όλες τις ενημερώσεις που υπάρχουν και που διαθέτει η Microsoft, έως εκείνη τη στιγμή. Οι ενημερώσεις συμπληρώνουν στοιχεία του λειτουργικού, κατεβάζουν drivers γα τις περιφερειακές και τις κύριες συσκευές του συστήματος και κλείνουν και τα κενά ασφαλείας, ώστε σε συνεργασία με το antivirus, το σύστημά μας να είναι προστατευμένο από κακόβουλες επιθέσεις.

Το κακό είναι πως λόγω ενός bag, τους τελευταίους μήνες, στα συστήματα Windows 7, οι ενημερώσεις δεν κατεβαίνουν από τους servers της Microsoft, όσο και αν επιμένουμε να τις ζητάμε. Ενώ στο παράθυρο του update, φαίνεται ότι ‘γίνεται έλεγχος για ενημερώσεις’, οι ενημερώσεις δεν έρχονται ποτέ! Η Microsoft φυσικά εντόπισε το πρόβλημα και δημιούργησε δυο αρχεία, τα οποία εκτελούν μια ρουτίνα στον πυρήνα του λειτουργικού και λύνεται το πρόβλημα. Το τραγικό είναι, ότι αυτό τα αρχεία τα στέλνει μέσω των ενημερώσεων!!!! τις οποίες λόγω του προβλήματος, δεν μπορούμε να λάβουμε!

Η λύση στο πρόβλημα

Για να λυθεί το πρόβλημα λοιπόν θα πρέπει να πάρουμε αυτές τις ενημερώσεις, χειροκίνητα, με τον εξής τρόπο: Πατάμε ταυτόχρονα το πλήκτρο με το σήμα των Windows και το ‘R‘, ώστε να ανοίξει στην οθόνη μας το παράθυρο της εκτέλεσης. Στο πεδίο συμπλήρωσης του παραθύρου, γράφουμε ‘services.msc‘ και πατάμε το button ‘ok

Δεν κατεβαίνουν οι ενημερώσεις στα Wimdows 7. Τρόποι επιδιόρθωσης 4-windows-update

Δεν κατεβαίνουν οι ενημερώσεις στα Wimdows 7. Τρόποι επιδιόρθωσης

Πατώντας ok ανοίγει το παράθυρο με τις υπηρεσίες των Windows. Εκεί πρέπει να βρούμε την υπηρεσία ‘Windows Update‘ και να τη διακόψουμε. (Πρέπει υποχρεωτικά να σταματήσουμε την υπηρεσία, για να μπορέσουμε να κατεβάσουμε και να εκτελέσουμε τα δυο αυτά αρχεία, με τη χειροκίνητη διαδικασία).

Δεν κατεβαίνουν οι ενημερώσεις στα Wimdows 7. Τρόποι επιδιόρθωσης 2-windows-update

Δεν κατεβαίνουν οι ενημερώσεις στα Wimdows 7. Τρόποι επιδιόρθωσης

Για να γίνει αυτό, κάνουμε διπλό αριστερό κλικ επάνω στην υπηρεσία που φαίνεται στην πάνω εικόνα, ώστε να ανοίξει το παράθυρο με τις ιδιότητές της. (Δείτε παρακάτω).

Δεν κατεβαίνουν οι ενημερώσεις στα Wimdows 7. Τρόποι επιδιόρθωσης 3-windows-update

Δεν κατεβαίνουν οι ενημερώσεις στα Wimdows 7. Τρόποι επιδιόρθωσης

Στο παράθυρο των ιδιοτήτων, πατάμε το button ‘διακοπή’ και μετά ‘ok’. Για να κατέβουν οι ενημερώσεις πρέπει να εγκαταστήσουμε κάποιον άλλο browser, εκτός από τον προ εγκατεστημένο Explorer!!! Αν θέλετε να κατεβάσετε τον Firefox, κατεβάστε τον από εδώ, ενώ αν προτιμάτε τον Chrom, κατεβάστε τον από εδώ.  Τώρα μπορούμε να κατεβάσουμε την πρώτη ενημέρωση.

Εγκατάσταση ενημέρωσης KB3020369

Για συστήματα 64 Bit: https://www.microsoft.com/el-gr/download/details.aspx?id=46817

Για συστήματα 32 bit: https://www.microsoft.com/el-gr/download/details.aspx?id=46827

Από τη σελίδα που ανοίγει, επιλέγουμε φυσικά το button ‘Λήψη’ και μετά πάμε στο φάκελο με τις λήψεις του υπολογιστή μας, για να βρούμε το αρχείο που κατέβηκε. Διπλοπατάμε επάνω του και η ενημέρωση κατεβαίνει. Όταν κατέβει την εκτελούμε και είμαστε ok. Αν παρουσιαστεί πρόβλημα και αρνείται να εκτελεστεί, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε διακόψει σωστά την υπηρεσία Update από το ‘Run’ προηγουμένως, οπότε ξαναπάμε στο πρώτο βήμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία διακοπής.

Εγκατάσταση ενημέρωσης KB3172605

Επειδή με την εγκατάσταση της προηγούμενης ενημέρωσης, η υπηρεσία Update, έχει ξεκινήσει και πάλι, θα πρέπει πάλι να πάμε στο πρώτο βήμα (windows + R) και να την ξανά διακόψουμε. Τώρα μπορούμε να κατεβάσουμε και το δεύτερο αρχείο.

Για συστήματα 64 bit: https://www.microsoft.com /download/details.aspx?id=53332

Για συστήματα 32 bit: https://www.microsoft.com /download/details.aspx?id=53335

Τρέχουμε και αυτό το αρχείο, όπως το προηγούμενο και είμαστε έτοιμοι. Τώρα πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή και μετά να πάμε στο Windows update, για αναζήτηση ενημερώσεων. Αν τα έχουμε κάνει όλα σωστά, σε ελάχιστο χρόνο οι ενημερώσεις θα αρχίσουν να κατεβαίνουν. Αυτό ήταν όλο, ελπίζω να βοήθησα.

Σημείωση: Αν παρ’όλα αυτά το πρόβλημα συνεχίζει, (πολλές φορές από υπαιτιότητα της Microsoft), μπορείτε να δείτε το άρθρο ‘Ενημερώσεις Update των Windows 7, 8, 10 Κατεβάστε τις χειροκίνητα‘ και να κατεβάσετε τις ενημερώσεις χειροκίνητα, αλλά και να τις κρατήσετε αποθηκευμένες για χρήση και σε άλλον υπολογιστή!!!

Δείτε επίσης

Αν έχετε προβλήματα με τον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να τα λύσετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια που δίνω από εδώ, επισκεφθείτε το site μας: http://sfakianakis.net.gr και επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας δώσουμε λύση. Επίσης αν θέλετε να εγκαταστήσετε Windows, ή κάποιο άλλο λειτουργικό, πχ Linux, παράλληλα με τα Windows ή μόνα τους, ή ακόμα και κάποιες εφαρμογές, όπως Office, Photoshop, Premier, κλπ, ρωτήστε μας. Έχουμε λύσεις για όλα.

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

ΑρχικήΔωρεάν προγράμματα

Δεν κατεβαίνουν οι ενημερώσεις στα Wimdows 7. Τρόποι επιδιόρθωσης

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top