Αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων με την εφαρμογή Ninite

Αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων με την εφαρμογή Ninite

Το Ninite είναι μια καταπληκτική εφαρμογή, που αποτελείται από έναν αυτόματο εγκαταστάτη (installer) και μια πλατφόρμα, η οποία διαθέτει όλα τα γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα, free προγράμματα Ο χρήστης επιλέγει από τη λίστα όσα προγράμματα επιθυμεί να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του και ο αυτόματος εγκαταστάτης, τα εγκαθιστά, κυριολεκτικά με ένα κλικ!!!

Ας το δούμε πιο αναλυτικά. Η πλατφόρμα του έχει χωρισμένα σε κατηγορίες, δεκάδες προγράμματα (για να μη χαθούμε), και εμείς επιλέγουμε μία μία τις κατηγορίες, ψάχνουμε για το πρόγραμμα που μας ενδιαφέρει, το τσεκάρουμε και μετά αν θέλουμε περνάμε στην επόμενη κατηγορία, όπου κάνουμε το ίδιο και ούτω καθ’ εξής.

Αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων με την εφαρμογή Ninite 1-NINITE

Αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων με την εφαρμογή Ninite

Το ninite διαθέτει σχεδόν όλα τα γνωστά προγράμματα σε όλες τις κατηγορίες, πράγμα που σημαίνει, ότι αν δεν βρείτε αυτό ακριβώς που θέλετε, σίγουρα θα βρείτε κάποιο πολύ παρεμφερές για να κάνετε τη δουλειά σας. Για παράδειγμα στην κατηγορία Browsers, η πλατφόρμα διαθέτει τον Opera, τον Firefox, τον Chrome και τον Safari, ε τώρα αν θέλετε κάποιον άλλον, κατεβάστε τον χειροκίνητα. 

Αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων με την εφαρμογή Ninite 2--NINITE

Αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων με την εφαρμογή Ninite

Επίσης στην κατηγορία ‘Security’ ενώ διαθέτει πολλά antivirus, και antimalware, δεν διαθέτει πχ το ‘Bitdefender’, οπότε αν θέλετε αποκλειστικά το Bitdefender, θα πρέπει να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε μόνοι σας. Βέβαιο η πλατφόρμα εμπλουτίζεται και με νέες εφαρμογές οπότε κάτι που δεν υπάρχει σήμερα, είναι πιθανόν να υπάρχει αύριο.

Αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων με την εφαρμογή Ninite 3-NINITE

Αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων με την εφαρμογή Ninite

Συγκεκριμένα η εφαρμογή διαθέτει τις εξής 13 κατηγορίες: Web Browsers, Messaging, Compression, Media, Runtimes, Utilities, Imaging, Documents, Developer tools, Security, file sharing, Online storage και other. Για να ξεκινήσουμε την εφαρμογή θα πρέπει να επισκευθούμε τον σύνδεσμο, https://ninite.com/, να επιλέξουμε από τις κατηγορίες, όσες εφαρμογές θέλουμε και να κλικάρουμε το μεγάλο πράσινο κουμπί στο κάτω μέρος της σελίδας, για να αρχίσει η αυτόματη εγκατάσταση, όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω.

Αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων με την εφαρμογή Ninite 4-NINITE

Αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων με την εφαρμογή Ninite

Για όποιον δεν κατάλαβε, δεν χρειάζεται εγκατάσταση, όλα γίνονται απ’ευθείας από την ιστοσελίδα της Ninite. Να τονίσω τέλος το πιο βασικό, δηλαδή ότι εκτός από την αγγαρεία του next –>next, που θα έπρεπε να πατάμε για την κάθε μια εφαρμογή ξεχωριστά, η εφαρμογή μας απαλλάσσει από τον έλεγχο των παγίδων και εννοώ για τη παράλληλα προγράμματα που εγκαθιστούμε κατά λάθος μαζί με τη βασική εγκατάσταση ενός προγράμματος. Γι αυτό και μόνο, θεωρώ  την εφαρμογή αυτή, ΄χρυσάφι’ και την προτείνω ανεπιφύλακτα!!! Και το ακόμα καλύτερο, για το τέλος, η εφαρμογή φροντίζει και για την ενημέρωση τους, δηλαδή αν υπάρξει για κάποια εφαρμογή, νέα έκδοση, τότε γίνεται αυτόματο update!!!

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Δείτε επίσης:

Αρχική  —  Δωρεάν προγράμματα

Αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων με την εφαρμογή Ninite

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

3 Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ο/Η Μιχαλης Δεμερτζης λέει:

    Συγχαρητηρια

  2. Ο/Η Γιώργος Κότης λέει:

    Γνωρίζω το σάιτ εδώ και λίγα χρόνια. Καταπληκτική δουλειά, σπουδαία βοήθεια. Είναι υπέροχο να ξέρεις πως υπάρχει κάποιος, που σε μια δύσκολη ώρα θα βρεθεί κοντά σου. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top