Απενεργοποίηση των ενημερώσεων update στα Windows 10

Απενεργοποίηση των ενημερώσεων update στα Windows 10

Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου μου, που αφορούσε την  προστασία προσωπικών δεδομένων από τη Microsoft,  εδώ δείχνω έναν τρόπο, με τον οποίο μπορούμε να απενεργοποιήσουμε μόνιμα και τις αυτόματες ενημερώσεις των Windows, (διαδικασία γνωστή και ως Windows Update).

 Υπό φυσιολογικές συνθήκες και εφόσον είχαμε να κάνουμε με μια εταιρία που σέβεται τον εαυτό της και τους πελάτες της, αυτή η επιλογή θα έπρεπε να υπάρχει στο παράθυρο του Update και με ένα απλό ‘τσεκάρισμα’, από κάποιο drop down menu, να μπορούσαμε να επιλέξουμε, τι θέλουμε και τι όχι, όπως γινόταν σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows μέχρι σήμερα. Παρακάτω βλέπουμε την επιλογή που υπήρχε στα Windows 7.

Απενεργοποίηση των ενημερώσεων update στα Windows 10 1-windows-update

Απενεργοποίηση των ενημερώσεων update στα Windows 10

Δυστυχώς με το πέρασμα του χρόνου, τα πράγματα δείχνουν να γίνονται, όλο και χειρότερα! Μαζί με τον πλήρη έλεγχο των προσωπικών μας δεδομένων, ήρθε και ο απόλυτος έλεγχος της συμπεριφοράς του υπολογιστή μας. Επειδή πολλές ενημερώσεις, δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δημιουργούν προβλήματα, η ανάγκη ελέγχου των ενημερώσεων, είναι επιβεβλημένη.

Απενεργοποίηση των ενημερώσεων update στα Windows 10

Για τους απλούς χρήστες όμως, η επιλογή μοιάζει αδύνατη. Στο παράθυρο των Windows 10 και στην ενότητα ‘ενημέρωση και ασφάλεια‘, αυτή η επιλογή δεν υπάρχει!

Για τις εκδόσεις Home και Pro, όπου επιτρέπεται μόνο η αναβολή. Ο μοναδικός τρόπος είναι να σταματήσουμε τη διαδικασία, μέσα από το services των Windows. (Το update είναι μια τακτική διαδικασία του services). 

  • Πατάμε ταυτόχρονα το πλήκτρο με το σημαιάκι των Windows + R
  • Στο παράθυρο που ανοίγει πληκτρολογούμε το εξής: services.msc  (όπως φαίνεται παρακάτω) και πατάμε ok.

 

Απενεργοποίηση των ενημερώσεων update στα Windows 10 2-windows-update

Απενεργοποίηση των ενημερώσεων update στα Windows 10

  • Στο παράθυρο που ανοίγει, με τη λίστα βρίσκουμε το ‘windows update” και του κάνουμε διπλό αριστερό κλικ
Απενεργοποίηση των ενημερώσεων update στα Windows 10 3-windows-update

Απενεργοποίηση των ενημερώσεων update στα Windows 10

  • Από το παράθυρο που ανοίγει επιλέγουμε το tab ‘startup type‘ ή ‘τύπος εκκίνησης‘ και από το drop down (βελάκι), από τη λίστα που αναπτύσσεται, επιλέγουμε ‘απενεργοποιημένο‘ ή ‘disabled‘. Δείτε την παρακάτω εικόνα.
Απενεργοποίηση των ενημερώσεων update στα Windows 10 4-windows-update

Απενεργοποίηση των ενημερώσεων update στα Windows 10

  • Πατάμε ‘ok’ και τελειώσαμε. Για να οριστικοποιηθεί η επιλογή μας θα πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση. Τώρα έχουμε απαλλαγεί από τις υποχρεωτικές ενημερώσεις, και αν θέλουμε κάποια στιγμή να τις λάβουμε, απλώς αναστρέφουμε τη διαδικασία. Όλα τα βήματα είναι ίδια, εκτός από το τελευταίο, όπου στη λίστα που αναπτύσσεται από το βελάκι, τώρα επιλέγουμε ‘αυτόματο

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία και σε VIDEO.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Αν έχετε προβλήματα με τον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να τα λύσετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια που δίνω από εδώ, επισκεφθείτε το site μας: http://sfakianakis.net.gr και επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας δώσουμε λύση. Επίσης αν θέλετε να εγκαταστήσετε Windows, ή κάποιο άλλο λειτουργικό, πχ Linux, παράλληλα με τα Windows ή μόνα τους, ή ακόμα και κάποιες εφαρμογές, όπως Office, Photoshop, Premier, κλπ, ρωτήστε μας. Έχουμε λύσεις για όλα.

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

ΑρχικήΔωρεάν προγράμματα

Απενεργοποίηση των ενημερώσεων update στα Windows 10

 

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top