Απενεργοποίηση της web κάμερας στον υπολογιστή, desktop/laptop

Απενεργοποίηση της web κάμερας στον υπολογιστή, desktop/laptop

Κάποιες φορές, είναι απαραίτητο να κλείσουμε την κάμερα του υπολογιστή μας, είτε γιατί υποπτευόμαστε ότι έχουμε πέσει θύματα  hacking και φοβόμαστε πως μας παρακολουθούν, ή γιατί θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στη θέση της μια καλύτερη κάμερα, για κάποια εξαιρετική/ειδική λήψη.

Αν πρόκειται βέβαια για desktop, μπορούμε απλώς να αποσυνδέσουμε το βύσμα USB της κάμερας και είμαστε ok, όμως αν πρόκειται για laptop, τα πράγματα αλλάζουν, αφού δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα και η κάμερα δεν μπορεί να αποσυνδεθεί, αλλά μόνο να απενεργοποιηθεί.

Απενεργοποίηση της web κάμερας στον υπολογιστή, desktop/laptop web-canera

Απενεργοποίηση της web κάμερας στον υπολογιστή, desktop/laptop

Η μέθοδος που θα δούμε τώρα, είναι κοινή και για laptop, αλλά και για desktop, (αν κάποιος δεν θέλει να βάζει και να βγάζει βύσματα.

Οι συσκευές του υπολογιστή, σε όλα τα συστήματα windows, ελέγχονται από τη ‘διαχείριση συσκευών‘. Για να ανοίξουμε τη διαχείριση συσκευών, μπορούμε να πάμε από τρεις δρόμους. 1) Αν υπάρχει στην οθόνη μας (επιφάνεια εργασίας ή desktop), το εικονίδιο του υπολογιστή, τότε απλά κάνουμε επάνω του ένα δεξί κλικ και από το menu που αναπτύσσεται επιλέγουμε ‘διαχείριση‘.Από το παράθυρο που ανοίγει πατώντας στη διαχείριση, επιλέγουμε από την αριστερή στήλη το tab ‘διαχείριση συσκευών, όπως φαίνεται παρακάτω.

Απενεργοποίηση της web κάμερας στον υπολογιστή, desktop/laptop web-canera2

Απενεργοποίηση της web κάμερας στον υπολογιστή, desktop/laptop

Μόλις πατήσουμε στο tab έχουμε μπροστά μας όλες τις συσκευές του υπολογιστή, για να τις διαχειριστούμε όπως θέλουμε, δείτε την παρακάτω εικόνα όπου περιγράφονται τα βήματα με τη σειρά.

Απενεργοποίηση της web κάμερας στον υπολογιστή, desktop/laptop web-canera3

Απενεργοποίηση της web κάμερας στον υπολογιστή, desktop/laptop

Πάμε λοιπόν στο εικονίδιο του υπολογιστή, κάνουμε δεξί κλικ και από το menu που αναπτύσσεται, επιλέγουμε ‘διαχείριση‘, μετά από το νέο παράθυρο επιλέγουμε ‘διαχείριση συσκευών‘, από το menu που αναπτύσσεται δεξιά του παραθύρου, επιλέγουμε ‘συσκευές απεικόνισης‘, ακριβώς από κάτω, ανοίγει λίστα με τις συσκευές απεικόνισης, (αν είναι περισσότερες από μια), και επιλέγουμε την κάμερά μας. Επάνω στην κάμερα κάνουμε δεξί κλικ και από το νέο menu, επιλέγουμε ‘απενεργοποίηση‘.

2) Αν δεν υπάρχει το εικονίδιο του υπολογιστή στην επιφάνεια εργασίας μας, τότε μπορούμε να το βρούμε πατώντας στο σήμα των windows, που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης και να κάνουμε εκεί το δεξί κλικ για να μας ανοίξει το menu, ώστε να επιλέξουμε από εκεί τo ‘διαχείριση‘.

3) Ένας άλλος δρόμος είναι μέσω του πίνακα ελέγχου, όπου για να τον βρούμε, οι διαδρομές είναι διαφορετικές, ανάλογα με την έκδοση των windows που διαθέτουμε. Γενικά όμως στη διαχείριση του υπολογιστή, μπορούμε να φτάσουμε και γράφοντας στην αναζήτηση των windows, τη φράση ‘διαχείριση συσκευών‘. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι δρόμοι για να φτάσουμε, αλλά δεν χρειάζεται τώρα να τους αναφέρουμε. Φυσικά από τη διαχείριση συσκευών μπορούμε να διαχειριστούμε οποιαδήποτε κεντρική ή περιφερειακή συσκευή, με διάφορους τρόπους, όπως πχ να την καταργήσουμε εντελώς να ενημερώσουμε το πρόγραμμα οδήγησης, να ερευνήσουμε για νέα firmeware και πολλά άλλα. Αν είστε οπτικοί τύποι, μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό VIDEO

Διαβάστε επίσης:

Αν ο υπολογιστής σας έχει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορείτε να το λύσετε μόνοι σας, πατήστε εδώ, για να πάτε στο site μας και να βρείτε λύσεις, ή καλέστε στο 6970705839 για άμεση επικοινωνία.

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

ΑρχικήΔωρεάν προγράμματα

Απενεργοποίηση της web κάμερας στον υπολογιστή, desktop/laptop

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top