Πώς μπαίνουμε στα Windows 10 χωρίς κωδικό

Πώς μπαίνουμε στα Windows 10 χωρίς κωδικό

Τα νέα Windows 10, κατά κάποιο τρόπο μας υποχρεώνουν να δημιουργήσουμε κάποιον κωδικό εισόδου, αφού και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, μας το ζητούν, μέσω οθόνης με τα πεδία σε αναμονή, αλλά και αν ακόμα απορρίψουμε αυτή την επιλογή, μας το ζητούν αναγκαστικά, αν θέλουμε να κατεβάσουμε τις δωρεάν εφαρμογές από το store, με το γνωστό αίτημα ‘Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Microsoft’.

Στην περίπτωση μάλιστα που δημιουργήσουμε λογαριασμό Microsoft, τότε αυτομάτως, αυτός γίνεται και κωδικός εισόδου και πρέπει να τον πληκτρολογούμε υποχρεωτικά, προκειμένου να εισέλθουμε στα Windows.

Πώς μπαίνουμε στα Windows 10 χωρίς κωδικό 1-eisodos-windows

Πώς μπαίνουμε στα Windows 10 χωρίς κωδικό

Επειδή έχω συναντήσει πολλές περιπτώσεις χρηστών που έφτιαξαν λογαριασμό Microsoft, ώστε να μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές από το store, αλλά εκνευρίζονται φοβερά με τη διαδικασία συμπλήρωσης του κωδικού, κάθε φορά που ανοίγουν τον υπολογιστή τους, θα δείξω έναν πολύ εύκολο τρόπο, ώστε να παρακάμπτεται αυτό το βήμα και να γίνεται η είσοδος αυτόματα.

Πώς μπαίνουμε στα Windows 10 χωρίς κωδικό 2-eisodos-windows

Πώς μπαίνουμε στα Windows 10 χωρίς κωδικό

Αρχικά κλικάρουμε την αναζήτηση των windows, (το εικονίδιο με τον μεγεθυντικό φακό, δίπλα στην έναρξη), και στο πεδίο της αναζήτησης γράφουμε ‘netplwiz‘, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Μόλις πληκτρολογήσουμε την εντολή αυτή, εμφανίζεται στα αποτελέσματα ένα εικονίδιο και δίπλα του το εξής, ‘netplwiz εντολή Run‘, (όπως επίσης φαίνεται στην παραπάνω εικόνα). Πατώντας επάνω στο εικονίδιο με την εντολή, ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου, (δείτε παρακάτω).

Πώς μπαίνουμε στα Windows 10 χωρίς κωδικό 3-eisodos-windows

Πώς μπαίνουμε στα Windows 10 χωρίς κωδικό

Σε αυτό το παράθυρο ξετσεκάρουμε την επιλογή ‘Οι χρήστες πρέπει να πληκτρολογήσουν όνομα χρήστη και κωδικό για να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον υπολογιστή’, και πατάμε ‘ok’. Αν έχουμε ήδη κωδικό, τότε θα ανοίξει ένα άλλο παράθυρο διαλόγου, όπου θα μας ζητήσει να πληκτρολογήσουμε τον κωδικό μας δυο φορές και να πατήσουμε ‘ok’. Αυτό ήταν, την επόμενη φορά που θα ανοίξουμε τον υπολογιστή μας, τα windows δεν θα μας ζητήσουν τίποτα και θα ανοίξουν αυτόματα. Δείτε αν θέλετε και το σχετικό VIDEO.

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική  —  Δωρεάν προγράμματα

Πώς μπαίνουμε στα Windows 10 χωρίς κωδικό

 

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

11 Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ο/Η Δεσποινα λέει:

    Προσφατα αγορασα λαπτοπ κ επιχειρισα να εγκαταστησω το μειλ μου που εχω στο κινητο μου με αποτελεσμα να κλειδωσε το λαπτοπ,που μου ειναι κ εργαλειο δουλειας.Απο την εταιρια μου ειπαν οτι το ξεκλει δωμα θα κοστισει 30€ περιπου( να το στειλουν στο σερβις πανε ελα).Το λαπ τοπ εχει τα windows 10 κ γιαυτο κλειδωσε.sos

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Το laptop κλείδωσε γιατί κατά λάθος του έβαλες κωδικό. Ίσως να εξέλαβε σαν κωδικό το mail σου. Δοκίμασε να το ξεκλειδώσεις βάζοντας για κωδικό, το mail σου, ή τον κωδικό του email σου. Αν δεν ξεκλειδώσει, τότε θα πρέπει να τρέξεις ένα bootable CD που σπάει τον κωδικό εισόδου στα Windows. Τέτοιο CD μπορείς να φτιάξεις κατεβάζοντας αυτό το αρχείο (torrent) και γράφοντάς το, σε CD. Αν πάλι δεν τε καταφέρεις πήγαινέ το σε κάποιον τεχνικό στη περιοχή σου, που να είναι λίγο catman!!! Αν και πάλι δεν μπορέσεις, πάρε με τηλέφωνο, αν είσαι κοντά μου, να στο κάνω εγώ.

  2. Ο/Η Γιουλη λέει:

    Πριν δέκα μέρες αγόρασα το Hp 8200 με windows 10, ο γιος μου έβαλε το email του για να κατεβάζει παιχνίδια και απο τότε κλειδώθηκε ο υπολογιστής, μόλις τον ανοίγω δείχνει το email του και ζητάει κωδικό και τον κωδικό του email δεν τον αναγνωρίζει.

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Όταν έβαλε το email του για να συνδεθεί, η microsoft του ζήτησε να βάλει και κάποιον κωδικό, για να δημιουργήσει λογαριασμό. Ο κωδικός που έβαλε ήταν ένας οποιοσδήποτε κωδικός και όχι ο κωδικός με τον οποίο εισέρχεται στο email του. Αυτόν τον κωδικό πρέπει να θυμηθεί κι όχι τον κωδικό του email. Οι λογαριασμοί microsoft δεν ‘σπάνε’ και για να ξεκλειδώσεις το μηχάνημα θα πρέπει να έρθεις σε συνεννόηση με τη microsoft. Αν δε θυμηθεί τον κωδικό που έβαλε, τότε καλύτερα να πας εκεί που αγόρασες τον υπολογιστή, όπου κάποιος ειδικός θα μιλήσει με τη microsoft, θα πιστοποιήσει την ιδιοκτησία του μηχανήματος και θα του αποσταλεί κωδικός ξεκλειδώματος. Αυτό μπορείς να το κάνεις και μόνη σου βέβαια, αλλά είναι μια κάπως μπερδεμένη διαδικασία!

    • Ο/Η thitakapa λέει:

      Καλησπερα σας. Προχθες προσπαθησα να ανοιξω τον επιτραπεζιο υπολογιστη και διαπιστωσα οτι δεν μπορουσε να ανοιξη και κατ αρχας αφηνε εναν μικρο ηχο τυπου (τζιτζικι) και ακολουθουσε ενας βραχυς χωρις διακοπες ηχος και επειτα σταματουσε. Αυτο επαναληφθηκε 2=3 φορες. Αμεσως το εβγαλα απο την πριζα και αφαιρεσα τον δισκο(C) απο τον ΥΠ/ΣΤΗ. Τι μου προτεινετε να κανω? Ευχαριστω.

  3. Ο/Η NP λέει:

    εχω εναν lenovo με windows10 κ για να αποφύγω τους κωδικούς πληκτρολογώ το:netplwiz πηγαίνω στους λογαριασμούς χρηστών κ ξεκληκάρω το κουτάκι βαζω κωδικό που ζητάει κ.λ.π αφαιρω τη χρήση κωδικού κ.λ.π κ λειτουργεί μια χαρά χωρίς κωδικό….. μετά όμως απο 2-3 ημέρες ξαναεμαφνίζετε κ ξαναζητάει κωδικό εισόδου… ξανακανω την διαδικασία όλη κ ξανά πάλι τα ίδια…υπάρχει κάποια λύση;;;

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Τα Windows 10, μετά από κάποιες αναβαθμίσεις που κάνει η Microsoft, αρχίζουν και έχουν αστάθεια και έχουν αναίτια αλλοπρόσαλη συμπεριφορά. Αν εκτός από αυτό, σου κάνουν κι άλλα περίεργα, ξανά εγκατέστησέ τα από την αρχή να ησυχάσεις.

  4. Ο/Η Ρ.Κ λέει:

    Καλησπέρα !! Εδω και μερες δεν μπορω να ανοίξω το λαπτοπ μου μου βγάζει οτι πρεπει να βάλω κωδικό ενώ δεν είχα.. παλιά είχα μόνο και τον έβγαλα και τωρα μου λεει «η συσκευή βρίσκεται εκτός συνδέσεις . Εισέλθετε με τον τελευταίο κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν την συσκευή «
    Βαζω τα πάντα ομως τίποτα … βοήθεια

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Αυτά είναι φαινόμενα που συμβαίνουν μετά από κάποια μεγάλη αναβάθμιση, από αυτές που δυστυχώς κάνουν αυτόματα τα windows. Αν ο κωδικός σου ήταν microsoft, δεν γίνεται τίποτα, γιατί είναι αποθηκευμένος στους servers της microsoft. Αν ήταν όμως τοπικός λογαριασμός, μπορείς να τον σπάσεις με κάποιο πρόγραμμα ξεκλειδώματος κωδικών, (άμα ξέρεις!!) Μπορείς βέβαια πάντα να κάνεις format και επανεγκατάσταση τα windows, οπότε τελειώνει το θέμα.

  5. Ο/Η Νίκος λέει:

    Καλησπέρα. Το λάπτοπ μου με τα Windows 10 αδυνατούν να κάνουν κάποιες ενημερώσεις. Ακολούθησα τα βήματα από την Microsoft με Απλή Εκκίνηση και τώρα δεν μου εμφανίζει την μπαρα για να βάλω το pin του υπολογιστή για να εισελθω στην επιφάνεια εργασίας μετα απο επανεκκινηση.

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Δεν φταις εσύ και δεν κάνεις κάποιο λάθος, απλώς οι αναβαθμίσεις των Windows 10, (όπου κάθε μεγάλη αναβάθμιση, ουσιαστικά μπορεί να σημαίνει και καινούριο λειτουργικό), ανάλογα με το chipset που διαθέτει η μητρική πλακέτα, μπορεί να παρουσιάσει διάφορα θέματα ασυμβατότητας. Βέβαια αν κάνεις καθαρή εγκατάσταση από την αρχή, κατεβάζοντας από τη σελίδα της Microsoft το λειτουργικό, με ενσωματωμένη την αναβάθμιση, μπορεί να δουλέψει κανονικά. Γενικά να ξέρεις πως οι αναβαθμίσεις των 10, στα παλαιότερα μηχανήματα, πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα. Θεωρώ πως η επανεγκατάσταση του λειτουργικού, θα σου λύσει το πρόβλημα. Δες το άρθρο μου, που αφορά την καθαρή εγκατάσταση των Windows. http://pcpas.com/%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AE-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-windows-10-%CE%BC%CE%B5-format/

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top