Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup

Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup

Είτε θέλουμε να έχουμε ένα backup των αρχείων μας, ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση, να χάσουμε σημαντικές πληροφορίες ή αναμνήσεις πολλών ετών, είτε θέλουμε να έχουμε τα αρχεία μας και σε έναν δεύτερο υπολογιστή, σε κάποιο laptop πχ για χρήση εκτός σπιτιού ή γραφείου, η λύση είναι μία και λέγεται συγχρονισμός.

Ο συγχρονισμός επιτυγχάνεται με έναν τρόπο μόνο και αυτός είναι με κάποιο πρόγραμμα Backup

Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup backup
Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup

Στην πραγματικότητα ένα backup είναι το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος χωρίς να χρειάζεται την παρέμβαση κανενός Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup απελπισμενος-χρήστης-υπολογιστώνβοηθητικού προγράμματος. Αν θέλουμε να φυλάξουμε πχ κάποιους φακέλους ή κάποια αρχεία, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνδέσουμε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο σε μια θύρα usb και μετά αφού τα επιλέξουμε να τα σύρουμε ή να τα κάνουμε αντιγραφή –  επικόλληση και τελειώσαμε. Όμως όταν πάθε μια ζημιά ο δίσκος μας, (γιατί θα πάθε οπωσδήποτε) δεν θα έχουμε όλα τα αρχεία μας, αλλά μόνο αυτά που αποθηκεύσαμε την τελευταία φορά. Οπότε η τέλεια λύση είναι ο συγχρονισμός. Μόνο μέσω του συγχρονισμού θα έχουμε όλα τα αρχεία σωσμένα σε κάποιο άλλο μέσο, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup syncback-free-3
Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup

Για να έχουμε όμως ένα σωστό backup με συγχρονισμένα αρχεία, ώστε όταν ενημερώνουμε κάποιο φάκελο με νέα αρχεία, αυτά να αποθηκεύονται και κάπου αλλού, ε τότε χρειαζόμαστε ένα καλό πρόγραμμα backup να κάνει αυτή τη δουλειά αυτόματα για εμάς. Ένα καλό και δωρεάν πρόγραμμα είναι το ‘SyncBackFree‘ και μπορείτε να το κατεβάσετε από αυτό το σύνδεσμο: http://www.2brightsparks.com/download-syncbackfree.html

Αφού εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα με το γνωστό τρόπο, next->next, θα βρούμε τη συντόμευση του, κάπου στην επιφάνεια εργασίας. Κάνουμε διπλό κλικ για να ανοίξει και πάμε στο menu που βρίσκεται στην κορυφή του παραθύρου για να επιλέξουμε το πρώτο tab που λέει ‘profiles‘ και από το menu που αναπτύσσεται επιλέγουμε το ‘new‘ για να δημιουργήσουμε ένα, νέο προφίλ. Στο παράθυρο που ανοίγει ορίζουμε πρώτα το όνομα του νέου προφίλ και πατάμε ‘next‘ όπως φαίνεται στην εικόνα.

Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup Καταγραφή
Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup

Πατώντας τώρα το next, το πρόγραμμα θα ανοίξει το επόμενο παράθυρο, όπου θα ορίσουμε το είδος της αποθήκευσης που θέλουμε να κάνουμε και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι η ‘synchronize‘, αλλιώς δεν έχει και νόημα η χρήση του προγράμματος!

Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup synchrinize
Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup

Τώρα πατώντας το tab ‘done‘ θα μας ανοίξει το παράθυρο όπου μπορούμε να ρυθμίσουμε ποια αρχεία θα συγχρονίζονται

Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup synch6
Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup

Από το menu αριστερά, μπορούμε με την επιλογή ‘when‘ να ρυθμίσουμε ακόμα και την ώρα που θέλουμε να γίνεται ο συγχρονισμός και με την επιλογή ‘type‘ μπορούμε να ορίσουμε ή μάλλον να αναστρέψουμε την επιλογή και να γίνει ο προορισμός, πηγή και το αντίθετο. Επίσης υπάρχει και το tab ‘expert’ όπου υπάρχουν πολλές επιλογές για προχωρημένους. Αφού έχουμε ορίσει όλες τις επιλογές μας πατάμε φυσικά το tab ‘ok’ στο κάτω μέρος του παραθύρου και ανοίγει το τελευταίο παράθυρο

Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup sync7
Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup

όπου αρκεί να πατήσουμε το tab ‘run‘ για να ξεκινήσει ο συγχρονισμός. Αν δεν έχουμε επιλέξει να γίνεται ο συγχρονισμός αυτόματα κάποια ώρα, θα πρέπει όταν θέλουμε να συγχρονίσουμε τα αρχεία μας, να ανοίξουμε το πρόγραμμα, να πάμε στο menu, να επιλέξουμε το ‘profile‘ και από εκεί να βρούμε το όνομα του backup που θέλουμε και να ξαναπατήσουμε ‘run‘. Η γνώμη μου είναι πως αυτό το πρόγραμμα δεν πρέπει να λείπει από κανέναν υπολογιστή. 

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική  Δωρεάν προγράμματα

Πώς θα συγχρονίσουμε αρχεία και φακέλους, για ένα πλήρες Backup

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

4 Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ο/Η ask λέει:

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ , ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ synchronize , ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ 116 ERRORS
    , ΓΙΑΤΙ? ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ ?
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    • Ο/Η pcpas.com λέει:

      Καλή χρονιά και σε σένα φίλε μου, όχι το πρόγραμμα βγάζει ERROR τις περισσότερες φορές, γιατί αδυνατεί να συγχρονίσει κάποια αρχεία που ανείκουν στο σύστημα (windows) και είναι ενσωματωμένα στους φακέλους που αποθηκεύεις. Αυτά δεν μπορεί να μετακινήσει και σου βγάζει ERROR. Μην ανησυχείς, τα αρχεία σου μετακινήθηκαν σωστά. Αν θέλεις κάνε έναν έλεγχο (με το μάτι) για να τα τσεκάρεις και μόνος σου

  2. Ο/Η Ξενια λέει:

    Θέλω να ρωτησω κατι αλλο, το προγραμμα λειτουργει και οταν εχω κανει backup με αλλο προγραμα ;;
    Ευχαριστω.

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top