Πώς θα δω ποιος είναι συνδεδεμένος στο ασύρματο δίκτυό μου

Πώς θα δω ποιος είναι συνδεδεμένος στο ασύρματο δίκτυό μου

Πολλές φορές διαπιστώνουμε ότι η σύνδεση μας στο Internet δεν είναι γρήγορη, όπως την ξέραμε, οι σελίδες που επισκεπτόμαστε αργούν να ανοίξουν, ή το κατέβασμα ενός αρχείου, αργεί υπερβολικά να ολοκληρωθεί!

Αυτό μπορεί βέβαια να μην είναι υποχρεωτικά ύποπτο, γιατί όλοι ξέρουμε πως συχνά συμβαίνουν διάφορα, όπως κάποιο προσωρινό πρόβλημα του παρόχου, υπερφόρτωση του δικτύου, κακές καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν κυρίως τα παλιά εναέρια καλώδια, κ.α.

Πώς θα δω ποιος είναι συνδεδεμένος στο ασύρματο δίκτυό μου 1-internet-privacy

Πώς θα δω ποιος είναι συνδεδεμένος στο ασύρματο δίκτυό μου

Είναι όμως πάντα αυτές οι αιτίες, ή πιο σωστά, είναι πράγματι μόνο αυτές οι αιτίες ή μήπως συμβαίνει και κάτι άλλο, περισσότερο ύποπτο και επικίνδυνο που θα πρέπει να του δώσουμε προσοχή και να μας προβληματίσει. Αν εκτός από φυσικά και τυχαία αίτια, η αιτία της καθυστέρησης οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιος έχει εισέλθει στο router μας και μας ‘κλέβει’ το Internet ή πιο σωστά το bandwidth, τότε θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή.

Αυτό, γιατί δεν ξέρουμε αν η κλοπή αυτή είναι κάτι αθώο, (απλώς ο γείτονας δεν έχει ευρυζωνική σύνδεση), ή αν κάποιος κακόβουλος παράλληλα παρακολουθεί τον υπολογιστή μας με στόχο να μας αποσπάσει προσωπικά και οικονομικά δεδομένα. Για να μην αναφέρω τον κίνδυνο της εμπλοκής μας με το νόμο, αν πρόκειται για κάποιον ο οποίος διαπράττει παρανομίες μέσω διαδικτύου, μέσα από τη δική μας σύνδεση. Βέβαια για να μην σκεφτόμαστε συνέχεια το κακό, μπορούμε πριν απ’όλα να κάνουμε ένα reset στο router μας και όλα να διορθωθούν.

Πώς θα δω ποιος είναι συνδεδεμένος στο ασύρματο δίκτυό μου 2-internet-privacy

Πώς θα δω ποιος είναι συνδεδεμένος στο ασύρματο δίκτυό μου

Αν έχουμε όμως την παραμικρή αμφιβολία, καλό είναι να βεβαιωθούμε και αν συμβαίνει κάτι, να πάρουμε τα μέτρα μας. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να επισκεφθούμε την παραπάνω σελίδα από τη διεύθυνση ‘Wireless Network Watcher‘ και να κατεβάσουμε την εφαρμογή. Ο σύνδεσμος για το κατέβασμα βρίσκεται προς το τέλος της σελίδας, και φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Πώς θα δω ποιος είναι συνδεδεμένος στο ασύρματο δίκτυό μου 3-internet-privacy

Πώς θα δω ποιος είναι συνδεδεμένος στο ασύρματο δίκτυό μου

Η διαδικασία είναι απλή. Κατεβάζουμε είτε το ‘exe’ ή το συμπιεσμένο αρχείο και το εκτελούμε, όπως όλες τις εφαρμογές. Η εφαρμογή είναι portable, που σημαίνει ότι δεν είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή μας, αλλά υπάρχει μόνο η συντόμευση. Βρίσκουμε τη συντόμευση στα προγράμματα, αν θέλουμε την μεταφέρουμε στην επιφάνεια εργασίας και διπλοπατάμε για να εκτελεστεί. Άμεσα ανοίγει στην οθόνη μας ένα παράθυρο με τα αποτελέσματα. Μας δείχνει το router μας, τον υπολογιστή μας και όποια άλλη συσκευή είναι συνδεδεμένη στο router μας, (αν υπάρχει). όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Πώς θα δω ποιος είναι συνδεδεμένος στο ασύρματο δίκτυό μου 4-internet-privacy

Πώς θα δω ποιος είναι συνδεδεμένος στο ασύρματο δίκτυό μου

Όπως μπορείτε να δείτε,το καταπληκτικό αυτό προγραμματάκι, μας δίνει πλήρη αναφορά, δηλαδή μας αποκαλύπτει την εσωτερική IP του router, το όνομα των συσκευών, τη MAC Address της κάθε συσκευής, καθώς και το είδος της, (αν είναι PC, Laptop, ή κινητό τηλέφωνο). Θεωρώ και λόγω το γεγονότος ότι είναι portable και άρα δεν έχει βάρος για το σύστημά μας, πως δεν πρέπει να λείπει από κανέναν υπολογιστή.

Αν διαπιστώσετε ότι κάποιος έχει διεισδύσει στο ασύρματο δίκτυό σας, θα πρέπει να αλλάξετε άμεσα τον κωδικό σας. Αν δεν ξέρετε τον τρόπο να το κάνετε αυτό, δείτε το σχετικό VIDEO.

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με την ασύρματη σύνδεσή σας, με το Internet ή γενικότερα με τον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να το λύσετε, επισκεφθείτε το site μας από εδώ ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Δείτε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική  —  Δωρεάν προγράμματα

Πώς θα δω ποιος είναι συνδεδεμένος στο ασύρματο δίκτυό μου

About the Author

Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top