Εκτύπωση ημερολογίου από το Microsoft Outlook 2013

Εκτύπωση ημερολογίου από το Microsoft Outlook 2013

Ένα εκτυπωμένο ημερολόγιο, πάντα είναι χρήσιμο, ειδικά για ανθρώπους με βαρύ πρόγραμμα, πολλές δουλειές μέσα στην ημέρα και συνεχή ενασχόληση με κάτι. Δεν αναφέρομαι μόνο σε κάποιους πολυάσχολους επιχειρηματίες, αναφέρομαι ακόμα και σε κάποιες νοικοκυρές μαμάδες, που ποτέ δεν προλαβαίνουν και πάντα ξεχνούν μερικές από τις δουλειές τους, λόγω του ολοήμερου τρεξίματος, με παιδιά, σχολεία, δουλειές του σπιτιού, κλπ.

Η ύπαρξη ενός εκτυπωμένου ημερολογίου στα μέτρα μας, (αφού δεν μπορούμε να είμαστε όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή), είναι σίγουρα μεγάλη εξυπηρέτηση και μας βοηθάει να μην ξεχνάμε ποτέ τίποτα, αλλά και να προγραμματιζόμαστε καλύτερα, ώστε να μη χάνουμε χρόνο άσκοπα, (όταν αυτός ο χρόνος, δεν υπάρχει!). Η δυνατότητα μάλιστα να εκτυπώσουμε ένα ή περισσότερα ημερολόγια, στα μέτρα μας, δηλαδή ανά ημέρα, ανά εβδομάδα, ανά μήνα κλπ, είναι κάτι που σίγουρα δε θα βρούμε, σαν έτοιμη λύση, οπότε η εκτύπωση του δικού μας ημερολογίου μοιάζει μονόδρομος!

Εκτύπωση ημερολογίου από το Microsoft Outlook 2013 1-imerologio-outlook

Εκτύπωση ημερολογίου από το Microsoft Outlook 2013

Με το Outlook έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριζόμαστε πολλούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα, γιατί είτε έναν λογαριασμό έχουμε εγκαταστήσει ή περισσότερους, η διαδικασία είναι ίδια. Η μόνη διαφορά, (αν θέλουμε να επιλέξουμε συγκεκριμένο λογαριασμό), είναι για τη δυνατότητα που μας δίνεται, αν θέλουμε, να κρατήσουμε αρχείο, να στείλουμε ηλεκτρονικά το ημερολόγια κάπου, κ.α. Αν θέλουμε μόνο να εκτυπώσουμε, τότε απλώς κάνουμε ένα αριστερό ‘κλικ’ επάνω σε οποιονδήποτε λογαριασμό. (Δεν χρειάζεται να τον ανοίξουμε από το αριστερό βελάκι, για να δούμε όλο το menu του), Δείτε την παραπάνω εικόνα! Μόλις κλικάρουμε το όνομα του λογαριασμού, ακριβώς δίπλα από το λογαριασμό, στο μεγάλο παράθυρο, εμφανίζεται η ημερομηνία και από κάτω η κεφαλίδα ‘ημερολόγιο‘. Πατάμε επάνω στο ‘ημερολόγιο‘ και παίρνουμε μια εικόνα, όπως αυτή παρακάτω.

Εκτύπωση ημερολογίου από το Microsoft Outlook 2013 2--imerologio-outlook

Εκτύπωση ημερολογίου από το Microsoft Outlook 2013

Αυτή είναι και η default ρύθμιση του Outlook άλλωστε, να ανοίγει σε παρουσίαση όλου του τρέχοντος μήνα. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να εμφανίσουμε και να εκτυπώσουμε κάποια άλλη επιλογή, όπως μόνο μιας ημέρας, όπου είναι χωρισμένη σε ώρες, για λεπτομερή κατανομή των εργασιών, ή εκτύπωση ανά εβδομάδα, κλπ. Παρακάτω βλέπουμε τις πιθανές επιλογές, όπως εμφανίζονται στην κορδέλα του main menu.

Εκτύπωση ημερολογίου από το Microsoft Outlook 2013 3--imerologio-outlook

Εκτύπωση ημερολογίου από το Microsoft Outlook 2013

Αν δε θέλουμε να εκτυπώσουμε το ημερολόγιο κενό, υπάρχει η δυνατότητα να διπλοπατήσουμε επάνω στην οποιαδήποτε μέρα και από το παράθυρο διαλόγου που ανοίγει, να πληκτρολογήσουμε ό,τι θέλουμε, (τις εργασίες μας πιθανόν), οπότε όταν το εκτυπώσουμε, οι εργασίες που έχουμε να κάνουμε, να υπάρχουν προ τυπωμένες!!! Αν το κάνουμε αυτό, τότε μπορούμε αποθηκεύοντας το ημερολόγιο, να κρατάμε ένα αρχείο με τις εργασίες που έχουμε κάνει, (για να μη μπορεί κάποιος στο μέλλον να μας πει ότι δεν κάνουμε τίποτα στη ζωή μας!!!). Δείτε το παράθυρο διαλόγου παρακάτω.

Εκτύπωση ημερολογίου από το Microsoft Outlook 2013 4--imerologio-outlook

Εκτύπωση ημερολογίου από το Microsoft Outlook 2013

Αφού σημειώσουμε ό,τι θέλουμε, πατάμε το πρώτο button αριστερά που λέει ‘αποθήκευση και κλείσιμο’ και στη συνέχεια το βλέπουμε εκτυπωμένο στο ημερολόγιο, στο ‘κουτάκι’ της συγκεκριμένης ημέρας. Όταν τελειώσουμε την επεξεργασία μπορούμε να αποθηκεύσουμε και να εκτυπώσουμε το ημερολόγιο, πατώντας στο tab ‘Αρχείο‘, που βρίσκεται στην αριστερή κορυφή του παραθύρου. Πατώντας επάνω στο αρχείο, ανοίγει ένα κάθετο menu, όπως φαίνεται παρακάτω.

Εκτύπωση ημερολογίου από το Microsoft Outlook 2013 5--imerologio-outlook

Εκτύπωση ημερολογίου από το Microsoft Outlook 2013

Από αυτό το menu, αν επιλέξουμε το tab ‘εκτύπωση’ θα δείτε αυτή την εικόνα, με την επιλογή σας. Τώρα το μόνο που μένει, είναι να πατήσετε το πλήκτρο ‘εκτύπωση‘ και να πάρετε τυπωμένο το ατομικό ημερολόγιο στα χέρια σας. Εννοείται ότι το Microsoft Outlook μπορεί να κάνει εκατοντάδες πράγματα για εσάς, που όμως θα χρειαζόμασταν πολλές μέρες και πολλά άρθρα για να τα εξηγήσουμε. Σίγουρα θα γράψω κι’ άλλα πράγματα για το Outlook, εσείς όμως καλό θα ήταν να το επεξεργαστείτε λίγο, ώστε να αποκτήσετε μια κάποια εξοικείωση μαζί του και να ανακαλύψετε τις απεριόριστες δυνατότητές του. Είναι βέβαιο πως η διαχείριση λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από το Outlook, θα σας λύσει τα χέρια.

Αν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει το Office 2013 (άρα ούτε και το Outlook), μπορούμε να σας το εγκαταστήσουμε εμείς, εύκολα και γρήγορα. Επίσης μπορούμε να λύσουμε ό,τι πρόβλημα έχετε (αν έχετε), με τον υπολογιστή σας το λειτουργικό και τις εφαρμογές του. Αν δεν έχετε εγκατεστημένο εκτυπωτή, ή δεν ξέρετε πως να τον εγκαταστήσετε, μπορούμε να σας τον εγκαταστήσουμε και να τον ρυθμίσουμε στα μέτρα σας!!! Δείτε πολλά περισσότερα στο site μας από εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Αν σας αρέσουν τα άρθρα του PCpas.com μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην παρακάτω φόρμα και θα σας στέλνουμε στο e-mail σας ό,τι νέο υπάρχει. Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αρχική  —  Δωρεάν προγράμματα

Εκτύπωση ημερολογίου από το Microsoft Outlook 2013

About the Author

pcpas.com
Ο Αντώνης Σφακιανάκης είναι computer engineer & web developer και έχει δημιουργήσει αυτό το site, του οποίου γράφει και τα τεχνικά άρθρα

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Top